1. Pirmiausia nuluptus svogūnus supjaustome arba sutarkuojame mandolinos tipo tarka plonais žiedais ir kepiname ant sviesto ir aliejaus mišinio, kol pagelsta bei suminkštėja.
2. Per tą laiką, kol svogūnai kepa, užviriname sultinį.
3. Kai svogūnai iškepa, sudedame į svogūnus miltus ir gerai išmaišome, palaipsniui, maišydami svogūnus, įpilame kelis samtelius sultinio.
4. Kai svogūnų masė sutirštėja ir tampa vientisa, supilame ją į likusį sultinį ir verdame maždaug 20 minučių.
5. Sutriname sriubą smulkintuvu.
6. Ruginę duoną supjaustome lazdelėmis ir iškepame ant aliejaus.
7. Iškepusias lazdeles įtriname česnaku ir supjaustome kubeliais.
8. Prieš patiekdami sriubą, įberiame saujelę keptos duonos skrebučių, tarkuoto fermentinio sūrio ir papuošiame susmulkintais krapais. Skanaujame!
9. Patarimas: Trinta svogūnų sriuba pertrinta rankomis per sietelį gaunasi daug skanesnė. :)
Atsiliepimai