Pievagrybių ir voveraičių sriuba

2017-10-17 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Pievagrybių ir voveraičių sriuba
Sriubas galėčiau valgyti ir valgyti. Kuo jos įvairesnės - tuo tik geriau. Šį kartą į vieną variantą sujungiau pievagrybius ir voveraites. Labai skanus ir pasiteisinęs receptas. 

Ingredientai

    • vanduo: 1 litro
    • daržovių sultinio kubeliai: 1
    • bulvės: 3 (nedidelių)
    • morkos: 1
    • svogūnai: 1 (nedidelio)
    • rūkyta šoninė: 30 gramų
    • šviežios voveraitės: 150 gramų
    • pievagrybiai: 200 gramų
    • sviestas: gabaliuko
    • švieži čiobreliai ir petražolės
    • grietinė: 2-3 šaukštų (arba grietinėlės)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje puode užverdame vandenį, dedame sultinio kubelį bei kubeliais supjaustytas bulves.
  2. 2. Tuomet keptuvėje pakepiname kubeliais supjaustytą šoninę. Kai šoninė apskrus, sudedame smulkiai sutarkuotą morką bei kubeliais supjaustytą svogūną. Pakepiname bei sudedame į puodą.
  3. 3. Tada ištirpiname sviestą švarioje keptuvėje.
  4. sviestas tirpinamas keptuvėje
  5. 4. Pakepiname supjaustytus pievagrybius bei voveraites, kol skystis nugaruos. Pagardiname šviežiais čiobreliais bei sudedame vėl į puodą.
  6. 5. Verdame maždaug 15 minučių, arba kol išvirs bulvės. Pabaigai sudedame petražoles bei pagardiname grietine arba grietinėle. Skanaujame!
  7. pievagrybių sriuba su voveraitėmis
  8. 6. Rekomendacija: Daugiau sriubų receptų rasite: Sriubos.
Ramen sriuba su antiena su Noodles makaronais ir virtais kiaušiniais
(4)
Tiršta avienos sriuba
(4)
Tikri rusiški barščiai
(1)
Trinta smidrų sriuba
(1)