Tom yum sriuba su krevetėmis, vištiena ir pievagrybiais

2024-10-11 Autorius mitybosdienorastis

Tom yum sriuba su krevetėmis, vištiena ir pievagrybiais
Tom Yum yra tradicinė tailandietiška sriuba, žinoma dėl savo intensyvaus, saldžiarūgščio ir šiek tiek aštroko skonio. Ši sriuba dažnai gaminama su jūros gėrybėmis, tačiau taip pat puikiai tinka su vištiena ir krevetėmis. Pagrindiniai sriubos komponentai apima kvapniąją Tom Yum pastą, kokosų pieną. 

Sriuboje derinami subtilūs skoniai – rūgštumas nuo laimo sulčių, aštrumas iš kario pastos, ir sodrumas iš kokosų pieno. Krevetės ir vištiena suteikia baltymų bei sotumo, puikiai derėdami su sriubos intensyvumu.

Tai puikus pasirinkimas tiems, kas nori aštrios, turtingos skoniais sriubos, o vištiena ir krevetės prideda skirtingų tekstūrų ir baltymų šaltinių.

Ingredientai

    • Svogūnai: 1 vnt.
    • Česnakai: 2 skiltelės
    • Sviestas: šiek tiek (kepimui)
    • Tom yum raudonoji pasta: 2 valg. š.
    • Vištienos filė: 400 g
    • Pievagrybiai: 200 g
    • Vištienos sultinio kubelis: 1 vnt.
    • Vanduo: 400 ml (virintas, karštas)
    • Kokosų pienas: 400 ml (skardinė)
    • Karališkosios krevetės: ~10-12 vnt.
    Papuošimui:
    • Svogūnų laiškai: šiek tiek (smulkinti)
    • Žalioji citrina: skiltelė
    • Čili prieskoniai (nebūtina)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Puode ištirpinti sviestą, berti smulkintą svogūną ir česnaką bei raudonąją pastą ir apkepinti kelias min.
  2. 2. Vištienos filė supjaustyti kubeliais arba šiaudeliais, sudėti į tą patį puodą, maišant apkepti ~10 min.
  3. 3. Kokosų pieną pilti į puodą. Vištienos sultinio kubelį užpilti 400 ml vandens, išmaišyti ir taip pat supilti į puodą.
  4. 4. Pievagrybius nuplauti, supjaustyti ir sudėti į puodą. Į tą patį puodą taip pat keliauja išvalytos krevetės.
  5. 5. Viską išmaišyti, sumažinti kaitrą ir virti dar apie ~10 min.
  6. 6. Patiekti su svogūnų laiškais, žaliosios citrinos skiltele ir čili prieskoniais.
Tom yum sriuba su krevetėmis, vištiena ir pievagrybiais
Recepto autorius mitybosdienorastis
Naminis Ramen su vištiena, ryžių makaronais ir pievagrybiais
(1)
Raugintų kopūstų sriuba su veršienos kukuliais
(1)