Aštri meksikietiška sriuba su faršu, adžika ir pupelėmis

2025-02-21 Autorius oSkanu.lt

Aštri meksikietiška sriuba su faršu, adžika ir pupelėmis
Ši sodraus skonio meksikietiška sriuba yra puikus pasirinkimas šaltais žiemos vakarais arba tiesiog norint paragauti kažko aštresnio. Receptas yra kilęs iš tradicinės meksikietiškos virtuvės, tačiau adaptuotas lietuviškam skoniui, panaudojant mums lengvai prieinamus ingredientus. Sriuba pasižymi sodrumu, aštrumu ir yra labai maistinga. Ją galima patiekti kaip pagrindinį patiekalą arba kaip dalį didesnės puotos. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Vietoje maišyto faršo galima naudoti tik jautienos arba tik kiaulienos faršą.
  • Adžiką galima pakeisti čili padažu arba sriracha.
  • Vietoje konservuotų pomidorų galima naudoti šviežius pomidorus (reikės 4-5 vidutinio dydžio).
  • Pupeles pomidorų padaže galima pakeisti paprastomis konservuotomis pupelėmis.
  • Sūrį galima rinktis įvairų: čederį, mocarelą arba fermentinį.


Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai

 
  • Prieš dedant mėsą, įsitikinkite, kad keptuvė yra gerai įkaitusi.
  • Jei norite tirštesnės sriubos, galite įdėti mažiau vandens.
  • Sriubą galima pagardinti šviežia kalendra arba petražolėmis.
  • Patiekiant galima pridėti grietinės arba avokado.

Kalorijos
 
  • Bendras kalorijų kiekis: 2400 kcal
  • Vienos porcijos (300ml) kalorijos: 300-350 kcal

Ingredientai

    • malta mėsa: 400 gramų (rekomenduojame maišytą kiaulienos ir jautienos faršą)
    • konservuoti be odelių pomidorai savo sultyse: 1 indelio
    • konservuotos smulkios pupelės pomidorų padaže: 1 indelio
    • adžika: 0,5 indelio (kuo aštresnė, tuo geresnė)
    • svogūnai: 2
    • česnakas: 4 skiltelių
    • druska
    • pipirai
    • mėgstamas sūris

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia smulkiai supjaustome svogūnus.
  2. 2. Sukapojame česnaką.
  3. 3. Pakepiname gerai įkaitintoje keptuvėje.
  4. 4. Tada sudedame maltą mėsą ir gerai apkepiname.
  5. pakepinta malta mėsa (faršas) su svogūnais keptuvėje
  6. 5. Supilame pomidorų sultis, nuo konservuotų pomidorų. Pomidorus susmulkiname, sudedame į keptuvę. Dar patroškiname kelias minutes.
  7. 6. Tuomet viską supilame į puodą, užpilame vandeniu, man gavosi 2,5 litro sriubos. Sudedame adžiką, druską, pipirus ir pabaigoje pupeles.
  8. 7. Kaitiname, kol užvirs, sumažiname ugnį, uždengiame dangtį bei leidžiame pasitroškinti apie 5 minutes. Išjungiame ugnį bei palaikome dar kelias minutes.
  9. 8. Susitarkuojame sūrį (jeigu pirkome netarkuotą).
  10. 9. Tada pilstome į lėkštes, uždedame sutarkuoto sūrio bei skanaujame. Skanaus!

Ole

Ši sriuba mūsų šeimoje kaip tarpinis variantas tarp aštrios ir ne aštrios:) Tiems nariams kurie mėgsta aštriai visada šalimais patiekiu smulkiai papjaustito čili pipiro, kad galėtų pasiaštrinti pagal savo skonį;) Tikrai puiki sriuba - sušildanti ir labai soti. Nepakartojamas receptas!
Atsakyti

Viktorija

kiek vandens įpilt į puodą, kai į puodą įdedi viską kas buvo troškinama keptuvėje?
Atsakyti
Harira - tradicinė marokietiška sriuba
(1)
Pomidorinė sriuba su lęšiais
(1)
Veganiška baklažanų sriuba su kokosų pienu
(1)
Ispaniška česnakinė sriuba su kiaušiniu
(4)