Aštri meksikietiška sriuba su faršu, adžika ir pupelėmis

Autorius apie receptą

Ši sodraus skonio meksikietiška sriuba yra puikus pasirinkimas šaltais žiemos vakarais arba tiesiog norint paragauti kažko aštresnio. Receptas yra kilęs iš tradicinės meksikietiškos virtuvės, tačiau adaptuotas lietuviškam skoniui, panaudojant mums lengvai prieinamus ingredientus. Sriuba pasižymi sodrumu, aštrumu ir yra labai maistinga. Ją galima patiekti kaip pagrindinį patiekalą arba kaip dalį didesnės puotos. 

Reklama


Galimos ingredientų alternatyvos
 



Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Prieš dedant mėsą, įsitikinkite, kad keptuvė yra gerai įkaitusi.
  • Jei norite tirštesnės sriubos, galite įdėti mažiau vandens.
  • Sriubą galima pagardinti šviežia kalendra arba petražolėmis.
  • Patiekiant galima pridėti grietinės arba avokado.

Ingredientai

    • malta mėsa: 400 gramų (rekomenduojame maišytą kiaulienos ir jautienos faršą)
    • konservuoti be odelių pomidorai savo sultyse: 1 indelio
    • konservuotos smulkios pupelės pomidorų padaže: 1 indelio
    • adžika: 0,5 indelio (kuo aštresnė, tuo geresnė)
    • svogūnai: 2
    • česnakas: 4 skiltelių
    • druska
    • pipirai
    • mėgstamas sūris

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia smulkiai supjaustome svogūnus.
  2. 2. Sukapojame česnaką.
  3. 3. Pakepiname gerai įkaitintoje keptuvėje.
  4. 4. Tada sudedame maltą mėsą ir gerai apkepiname.
  5. 5. Supilame pomidorų sultis, nuo konservuotų pomidorų. Pomidorus susmulkiname, sudedame į keptuvę. Dar patroškiname kelias minutes.
  6. 6. Tuomet viską supilame į puodą, užpilame vandeniu, man gavosi 2,5 litro sriubos. Sudedame adžiką, druską, pipirus ir pabaigoje pupeles.
  7. 7. Kaitiname, kol užvirs, sumažiname ugnį, uždengiame dangtį bei leidžiame pasitroškinti apie 5 minutes. Išjungiame ugnį bei palaikome dar kelias minutes.
  8. 8. Susitarkuojame sūrį (jeigu pirkome netarkuotą).
  9. 9. Tada pilstome į lėkštes, uždedame sutarkuoto sūrio bei skanaujame. Skanaus!

Atsiliepimai

Ole

Ši sriuba mūsų šeimoje kaip tarpinis variantas tarp aštrios ir ne aštrios:) Tiems nariams kurie mėgsta aštriai visada šalimais patiekiu smulkiai papjaustito čili pipiro, kad galėtų pasiaštrinti pagal savo skonį;) Tikrai puiki sriuba - sušildanti ir labai soti. Nepakartojamas receptas!
Atsakyti

Viktorija

kiek vandens įpilt į puodą, kai į puodą įdedi viską kas buvo troškinama keptuvėje?
Atsakyti
Perlinių kruopų sriuba su grybais
(1)
Trinta kreminė pomidorų sriuba
(1)
Vokiška guliašo sriuba su pupelėmis
(3)
Juka - kraujo sriuba
(15)
Itališka daržovių sriuba su sūrio virtinukais
(1)