Labai skysta sriuba su baltosiomis pupelėmis, morkomis ir poru

2021-12-09 Autorius oSkanu.lt

Labai skysta sriuba su baltosiomis pupelėmis, morkomis ir poru
Rekomenduoju išmėginti itin skanią pupelių sriubą su daržovėmis. Ji tikrai verta pagyrų, nes gaunasi ganėtinai skysta. Atrodo, kad visi ingredientai puikiai sudera tarpusavyje. Tokią sriubą atrodo, kad galėčiau valgyti bene kasdien, kai yra vėsesni orai ir norisi sušildyti savo organizmą. Tad nieko nelaukite, eikite gaminti dabar. Palepinsite ne tik save, bet ir visą savo šeimą. ;)

Ingredientai

    • poras: 100 gramų
    • morkos: 100 gramų
    • paprastos baltosios pupelės: 80 gramų
    • salierų lapkočiai: 60 gramų
    • svogūnai: 60 gramų
    • alyvuogių aliejus: ~15 gramų
    • česnakas: 10 gramų
    • rozmarinas: 5 gramų (smulkiai supjaustome)
    • petražolės: 5 gramų (smulkiai supjaustome)
    • lauro lapai: 2
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia dideliame kiekyje vandens užmerkite baltąsias pupeles visai nakčiai.
  2. 2. Kitą dieną perplaukite, užpilkite šaltu vandeniu. Vandens reikia du kartus daugiau nei pupelių apimtis, užvirinkite.
  3. 3. Įdėkite lauro lapų, svogūnus, morkas ir saliero lapkočius.
  4. 4. Virkite maždaug valandą.
  5. 5. Svogūną, morką, salierą ir lauro lapą išimkite.
  6. 6. Puode su storu dugnu įkaitinkite aliejų, pakepinkite smulkiai pjaustytus svogūnus ir česnakus.
  7. 7. Įberkite druskos, rozmarinus, sudėkite likusią morką, pjaustytą kubeliais ir saliero lapkotį.
  8. 8. Įdėkite pupeles, supilkite vandenį, kuriame jos virė, ir pjaustytus plonais žiedais porus.
  9. 9. Virkite, kol išvirs porai, maždaug 10 minučių.
  10. 10. Nukelkite nuo kaitros ir suberkite petražoles. Patiekite ir skanaukite!
  11. 11. Rekomendacija: Daugiau sriubų receptų rasite: Sriubos.
Skanūs rūgštynių šaltibarščiai pagal Beatą
(10)
Rusiška žuvienė su ryžiais ir daržovėmis
(1)
Skani ryžių pomidorinė sriuba su vištiena
(1)