Šiandien noriu pasidalinti labai paprasta, bet man patinkančia makaronų sriuba su mėsos kukuliais, morkomis ir bulvėmis. Tokią sriubą išmokau gaminti dar tada, kai buvau studentė. Kai reikėdavo labai skaičiuoti pinigus, bet labai norėdavosi kokios sriubos, ypatingai šaltesnėmis dienomis. Visai nedaug ingredientų, bet gaudavosi tikrai labai skaniai. Dar ir dabar praverčia, kai užsinoriu sriubos, bet bėgti į parduotuvę tingiu, kad nusipirkti kažkokių įmantresnių ingredientų. Tada imuosi šios sriubos ir pasigaminu. Pamėginkite drąsiai ir Jūs. :)
Galimos ingredientų alternatyvos
Receptas puikiai pritaikomas pagal turimus produktus:
- Malta mėsa: galima naudoti jautieną, kiaulieną, vištieną arba jų mišinius. Vegetariškam variantui galima naudoti sojų faršą ar avinžirnių kotletus.
- Bulvės: tinka bet kokios veislės bulvės, galima dalį pakeisti salierais ar pastarnokais.
- Morkos: jei neturite morkų, galite naudoti pastarnokus, salierus arba moliūgus.
- Makaronai: tinka bet kokie smulkūs makaronai - lakštiniai, rageliai, sraigteliai ar net vermišeliai.
- Prieskoniai: be lauro lapų galima naudoti čiobrelius, peletrūną ar baziliką.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Mėsos kukulius formuokite šlapiomis rankomis, taip jie išeis lygesni ir geriau išlaikys formą.
- Jei norite tirštesnės sriubos, galite įdėti daugiau bulvių arba mažiau vandens.
- Prieš patiekimą galite įberti smulkintų šviežių žalumynų - krapų, petražolių ar svogūnų laiškų.
- Sriuba dar skanesnė antrą dieną, kai skoniai geriau susigeria.
- Patiekite su namine duona.
Kristina
Atsakyti