Brokolių ir žirnelių sriuba su kreminiu sūreliu

Autorius apie receptą

Šį kartą su Jumis labai noriu pasidalinti paprastai pagaminama trinta brokolių ir šaldytų žaliųjų žirnelių sriuba su kreminiu sūreliu. Nors pagaminimas ir labai paprastas, bet skonis tikrai nepaprastas ir mūsų šeimai labai tinkantis ir patinkantis. Didžiausias privalumas yra tas, kad mano šeimoje niekas nevalgo brokolių, išskyrus mane, tačiau šioje sriuboje, juos valgo visi, tad tai nuostabus būdas "priversti" šeimą skanauti ir juos. O juk visi žinome, kad brokoliai labai sveika. :)

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Vietoje brokolio galima naudoti žiedinius kopūstus – skonis bus šiek tiek švelnesnis, tačiau vis tiek puikus.
  • Šaldytus žaliuosius žirnelius galima pakeisti šviežiais, kai yra jų sezonas.
  • Svogūną galima keisti poru, kuris suteiks švelnesnio skonio natą.
  • Alyvuogių aliejų galima keisti į nerafinuotą rapsų aliejų ar net kokosų aliejų, jei norisi egzotiškesnės natos.
  • Kreminį sūrelį „Vache qui rit“ galima keisti į natūralų kreminį sūrį arba net lydytą sūrį be priedų.
  • Jei norisi veganiškos versijos, sūrelį galima keisti į augalinį kreminį sūrį, o sviestą – į kokosų ar avokadų aliejų.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Brokolius reikėtų supjaustyti itin smulkiai – taip jie greičiau suminkštės ir bus lengviau sutrinti iki vientisos konsistencijos.
  • Vandens kiekį rekomenduojama kontroliuoti – pradėti nuo mažesnio kiekio ir pagal poreikį papildyti, kad sriuba nebūtų per skysta ar per tiršta.
  • Jei norite dar sodresnio skonio, dalį vandens galima pakeisti daržovių arba vištienos sultiniu.
  • Česnaką geriausia spausti pačioje pabaigoje, nes taip išsaugomas intensyvesnis jo aromatas.
  • Norint ypatingai vientisos ir aksominės konsistencijos, sriubą po sūrelio įdėjimo dar kartą pertrinkite blenderiu.

Ingredientai

    • brokolių: 1
    • žaliųjų žirnelių: 100 gramų (šaldytų)
    • svogūnų: 1
    • česnako: 2 skiltelių
    • kreminio sūrelio "Vache qui rit": 4 trikampėlių
    • druskos
    • pipirų
    • alyvuogių aliejaus + sviesto
    • vandens: 0,5 litro

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių puode įkaitinkite aliejų bei sviesto gabaliuką ir apkepinkite svogūnus.
  2. 2. Po to sudėkite smulkiai supjaustytą brokolį, pamaišykite bei užpilkite 0,5 litro vandens. Vandens šiuo atveju geriau yra pilti kuo mažiau, būtent dėl šios priežasties daržoves supjaustykite labai smulkiai; jei gausis per tiršta sriuba, visuomet bus galima atskiesti ją pabaigoje.
  3. 3. Tuomet kai užvirs - sudėkite žirnelius, įberkite druskos ir pipirų. Pavirkite, kol daržovės suminkštės.
  4. 4. Prieš pat pabaigą įspauskite česnako. Sutrinkite sriubą blenderiu.
  5. 5. Įmaišykite kubeliais supjaustytą sūrelį. Karštoje sriuboje jis aptirps, tačiau sriuboje vienas kitas gabaliukas pasitaikys (bet tai prideda papildomo įdomaus skonio).
  6. 6. Visgi, jei norite tolygios tekstūros, sūrelį dedame dar prieš blenderiuojant.
  7. 7. Tiekite su skrudintais baltos duonos skrebučiais arba skrudintu batonu. Skanaukite!

Atsiliepimai

Sopa Azteca - meksikietiška tortilijų sriuba
(2)
Raudonų pupelių ir vištienos sriuba su grietinėle
(1)
Tiršta voveraičių sriuba su vištiena ir kreminiu sūriu
(1)
Avinžirnių sriuba su vištiena
(1)