Skaniausia dilgėlių sriuba su bulvėmis, morkomis ir miežinėmis kruopomis

2019-08-29 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Skaniausia dilgėlių sriuba su bulvėmis, morkomis ir miežinėmis kruopomis
Tokią dilgėlių sriubą su bulvėmis, morkomis ir miežinėmis kruopomis prisiminiau iš savo vaikystės, kaip man ją virdavo močiutė. Itin savimi džiaugiuosi, kad praėjusiais metais man pavyko išmokti ją virti pačiai. Nieko ilgai nelaukdama, dalinuosi su jumis senu ir laiko patikrintu dilgėlių sriubos receptu.

Ingredientai

    • bulvės: 4
    • morkos: 1
    • miežinės kruopos: 4 valgomųjų šaukštų
    • aliejus: 1 valgomojo šaukšto
    • svogūnai: 1
    • miltai: 4 valgomųjų šaukštų
    • vanduo: 2 litrų
    • druska: pagal skonį
    • pipirai: žiupsnio
    • lauro lapeliai: 3
    • neperaugusios dilgelės: 3 didesnių saujų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia daržoves nulupkite.
  2. 2. Bulves nuskuskite.
  3. nuskutamos bulvės
  4. 3. Tada bulves supjaustykite kubeliais.
  5. bulvės supjaustytos kubeliais
  6. 4. Svogūną pasmulkinkite, o morką sutarkuokite.
  7. 5. Tuomet į puodą sudėkite kruopas, prieskonius, bulves ir užpilkite vandeniu. Pavirkite maždaug pusvalandį.
  8. 6. Aliejuje pakepinkite svogūną ir morką. Daržovėms suminkštėjus sudėkite miltus. Viską gerai išmaišykite.
  9. 7. Supilkite į sriubą. Dilgėles nuplikykite verdančiu vandeniu, nuskabykite lapelius.
  10. 8. Juos pasmulkinkite peiliu ir sudėkite į sriubą. Pavirkite maždaug 5 minutes.
  11. 9. Labai skanu valgyti su juodos duonos riekele. Pasilepinkit!
  12. 10. Rekomendacija: Daugiau dilgėlių sriubų receptų rasite: Dilgėlių sriubos.
Paprasta žuvienė su perlinėmis kruopomis iš lašišos rinkinio ar dalių
(6)
Austriška česnakų sriuba
(5)
Trinta smidrų sriuba
(1)
Balti šaltibarščiai su česnaku
(1)
Trinta pomidorinė sriuba su grietinėle
(1)