Skaniausia dilgėlių sriuba su bulvėmis, morkomis ir miežinėmis kruopomis

Autorius apie receptą

Tokią dilgėlių sriubą su bulvėmis, morkomis ir miežinėmis kruopomis prisiminiau iš savo vaikystės, kaip man ją virdavo močiutė. Itin savimi džiaugiuosi, kad praėjusiais metais man pavyko išmokti ją virti pačiai. Nieko ilgai nelaukdama, dalinuosi su jumis senu ir laiko patikrintu dilgėlių sriubos receptu.

Ingredientai

    • bulvės: 4
    • morkos: 1
    • miežinės kruopos: 4 valgomųjų šaukštų
    • aliejus: 1 valgomojo šaukšto
    • svogūnai: 1
    • miltai: 4 valgomųjų šaukštų
    • vanduo: 2 litrų
    • druska: pagal skonį
    • pipirai: žiupsnio
    • lauro lapeliai: 3
    • neperaugusios dilgelės: 3 didesnių saujų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia daržoves nulupkite.
  2. 2. Bulves nuskuskite.
  3. nuskutamos bulvės
  4. 3. Tada bulves supjaustykite kubeliais.
  5. bulvės supjaustytos kubeliais
  6. 4. Svogūną pasmulkinkite, o morką sutarkuokite.
  7. 5. Tuomet į puodą sudėkite kruopas, prieskonius, bulves ir užpilkite vandeniu. Pavirkite maždaug pusvalandį.
  8. 6. Aliejuje pakepinkite svogūną ir morką. Daržovėms suminkštėjus sudėkite miltus. Viską gerai išmaišykite.
  9. 7. Supilkite į sriubą. Dilgėles nuplikykite verdančiu vandeniu, nuskabykite lapelius.
  10. 8. Juos pasmulkinkite peiliu ir sudėkite į sriubą. Pavirkite maždaug 5 minutes.
  11. 9. Labai skanu valgyti su juodos duonos riekele. Pasilepinkit!
  12. 10. Rekomendacija: Daugiau dilgėlių sriubų receptų rasite: Dilgėlių sriubos.

Atsiliepimai

Ramenas sriuba (Ramen) - su jautiena ir kvietiniais makaronais
(1)
Keptų bulvių sriuba
(1)
Vištienos ir RAMEN makaronų sriuba
(2)
Spindulinių mungo pupuolių sriuba su pomidorais
(2)