Žuvienė iš lašišos su bulvėmis, krapais ir grietinėle

Autorius apie receptą

Šiandien noriu su Jumis pasidalinti savo pačius geriausius žuvienės variantu. Aš ją ruošiu iš lašišos, pridėdama bulvių, morkų, krapų ir įpildama grietinėlės. Toks variantas mūsų šeimoje yra itin mylimas ir dažnai gaminamas. Esu tikra, kad tokį sriubos variantą pamėgsite ir Jūs. Paruošimas nėra labai sudėtingas, o ingredientai taip pat ganėtinai paprasti, juos nesunkiai rasite artimiausioje parduotuvėje. Tad tikrai drąsiai, nieko ilgai nelaukdami, pradėkite gaminti jau dabar! Pradedam! :)

Galimos ingredientų alternatyvos 
 
  • Vietoje lašišos puikiai tiks ir kita riebi žuvis – upėtakis, šamas arba menkė
  • Jei neturite šviežios žuvies, galite naudoti ir šaldytą, tik nepamirškite jos tinkamai atšildyti. 
  • Vietoje svogūnų galite naudoti šalotus, kurie suteiks subtilesnį skonį. 
  • Grietinėlę galima pakeisti kokosų pienu, jei norite gauti egzotiškesnį skonį, arba tiesiog grietine, jei norite mažiau kalorijų. 
  • Krapus galima pakeisti petražolėmis arba baziliku, o norint aštresnio skonio, galima įdėti česnako. 
  • Žuvies sultinį galima pasigaminti patiems arba naudoti sultinio kubelius, ištirpintus vandenyje. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

  • Ruošiant žuvienę, labai svarbu nepervirti lašišos, nes ji gali tapti sausa ir prarasti savo sultingumą. Todėl žuvį visada dėkite į puodą pačioje gaminimo pabaigoje. 
  • Taip pat rekomenduojama naudoti kuo šviežesnius ingredientus, ypač krapus ir žuvį, nes tai tiesiogiai paveiks galutinį patiekalo skonį. 
  • Jei norite, kad sriuba būtų tirštesnė, galite įdėti daugiau bulvių arba pabaigoje įmaišyti šaukštą miltų, sumaišytų su grietinėle. 
  • Prieš patiekdami, leiskite žuvienei pastovėti uždengtame puode apie 10 minučių – taip skoniai geriau susijungs ir patiekalas taps dar gardesnįs. 
  • Patiekiant žuvienę, nepamirškite papuošti šviežiais krapais ir užlašinti šlakelį grietinėlės – tai ne tik pagražins patiekalą, bet ir suteiks papildomo skonio. 

Ingredientai

    • svogūnai: 1
    • morkos: 1
    • sviestas: 2 šaukštų
    • žuvies sultinys: 1,5 litro
    • bulvės: 3
    • lašiša: 400 gramų
    • druska
    • pipirai
    • grietinėlė (sriubos užbalinimui)
    • krapai (nepagailime jų)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje keptuvėje išlydome sviestą bei apkepiname susmulkintus svogūnus ir sutarkuotas morkas.
  2. 2. Tuomet puode, kuriame virsime žuvienę, užviriname sultinį.
  3. 3. Sudedame kubeliais supjaustytas bulves, pakepintas daržoves bei verdame apie 10 minučių.
  4. 4. Tada lašišą susmulkiname nedideliais gabalėliais ir, kai daržovės suminkštės, dedame į puodą bei verdame maždaug 5-10 minučių.
  5. 5. Baigiant virti paskaniname druska bei pipirais.
  6. 6. Suberiame susmulkintus krapus bei išjungiame viryklę.
  7. 7. Tiekdami sriubą atskirai patiekiame grietinėlės užsibalinti sriubai. Skanaujame!

Atsiliepimai

Orinta

Pagaminau, labai skaniai išėjo, kadangi namiškiai mėgsta aštrų maistą, tai aš dar įdėjau smulkiai supjaustytą čili pipirą;) Ačiū už recepta.
Atsakyti

Dalia

Mano žuvienė-dvi didelės lašišos galvos verdant sultinį (jokių sultinio kabelių) morka,svogūno galvutė vidutinio dydžio, lauro lapai, pipirai, verdu apie 20-min,viską perkošiu per smulkų sietelį, toliau viskas kaip nurodyta recepte,tik krapus ir petražoles dedu į lėkštes, o ne į puodą.
Atsakyti
Ultra kreminė tiršta brokolių ir žaliųjų lęšių sriuba 🥦
(1)
Pievagrybių ir voveraičių sriuba
(6)