Sriuba su pievagrybiais ir rūkyta šonine

Autorius apie receptą

Ši sriuba pasižymi sodriu aromatu, gilia tekstūra ir subtilia grybų bei šoninės dermė – puikus pasirinkimas tiek kasdienai, tiek savaitgalio pietums. Pievagrybiai suteikia švelnaus, kiek žemiško skonio, o rūkyta šoninė įneša dūminės, sūrios natūros, kuri harmoningai atsiskleidžia kiekviename šaukšte. Lydytas sūrelis suteikia sriubai kreminės tekstūros, o šviežios žolelės – kvapnumo ir spalvų.

Tai ne tik skani, bet ir lengvai pagaminama sriuba, nereikalaujanti nei daug laiko, nei sudėtingų ingredientų. Ji puikiai tiks tiek tiems, kurie nori pasimėgauti klasikiniais skoniais, tiek tiems, kurie ieško patiekalo, pritaikomo pagal turimus produktus.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Pievagrybiai: galima naudoti rudus pievagrybius arba miško grybus, tokius kaip baravykai ar voveraitės (juos prieš tai reikėtų išvirti ar išmirkyti, jei džiovinti).
  • Rūkyta šoninė: galima keisti rūkyta kiauliena, vištienos kumpiu ar net augaliniu variantu – rūkytu tofu.
  • Lydytas sūrelis: vietoje jo tinka natūralus tepamas sūris arba grietinėlė.
  • Sultinio kubelis: galima keisti naminiais sultinio likučiais arba daržovių milteliais be druskos.
  • Svogūnai: galima naudoti porus arba raudonuosius svogūnus – jie suteiks švelnesnio skonio.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Norint sodresnio skonio, pievagrybius prieš dedant į sriubą galima pakepinti ant sviesto.
  • Jei norite tirštesnės konsistencijos, į sriubą galima įdėti šaukštą miltų, ištirpintų šaltame vandenyje ar pieno.
  • Šoninę galima kepti atskirai, kad išliktų traški, ir dėti į lėkštes tik prieš patiekiant.
  • Jeigu mėgstate aštresnį skonį, galite pridėti šiek tiek čili dribsnių ar maltų juodųjų pipirų.
  • Sriubą skanu patiekti su šviežiai keptu česnakiniu batonu arba paskrudinta riekele duonos.

Ingredientai

    • Pievagrybiai: 250 g
    • Svogūnai: 2 nedideli vnt.
    • Rūkyta šoninė: 100 g
    • Lydytas sūrelis: 1 šaukštas
    • Sultinys: 1 vnt. (kubeliais)
    • Vanduo: apie 2 litrai
    • Krapai: pagal skonį
    • Petražolės: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Rūkyta šoninė buvo supjaustyta mažais gabaliukais ir dėjo ją į įkaitintą keptuvę. Kepinant ant vidutinės ugnies, šoninė pradėjo leisti riebalus ir skrusti.
  2. 2. Tuo metu svogūnai buvo susmulkinti smulkiais kubeliais. Jie buvo suberti prie šoninės ir kepti tol, kol tapo auksinės spalvos ir permatomi.
  3. 3. Pievagrybiai buvo nuplauti, nusausinti ir supjaustyti plonais griežinėliais. Jie buvo pridėti prie keptuvėje besikepinančios šoninės ir svogūnų, tada viskas buvo kepama tol, kol iš grybų išsiskyrė skystis ir jie šiek tiek susitraukė.
  4. 4. Visas mišinys buvo supiltas į puodą su jau pašildytu vandeniu (apie 2 litrai). Užvirus vandeniui, į puodą įdėtas sultinio kubelis.
  5. 5. Sriuba buvo verdama apie 10 minučių, kad visi skoniai susijungtų.
  6. 6. Pabaigoje į puodą buvo įmaišytas šaukštas lydyto sūrelio, kuris ištirpo ir sriubai suteikė švelnios kreminės konsistencijos.
  7. 7. Prieš pat patiekiant, įberti smulkinti švieži krapai ir petražolės, kurios praturtino aromatą ir spalvą.
  8. 8. Aš patiekiau su česnakiniu batonu. :)
Sriuba su pievagrybiais ir rūkyta šonine
Sriuba su pievagrybiais ir rūkyta šonine
Sriuba su pievagrybiais ir rūkyta šonine

Atsiliepimai

Tiršta grikių sriuba su vištiena
(4)
Trinta moliūgų ir obuolių sriuba
(1)
Antienos sriuba su juodosiomis pupelėmis ir makaronais
(2)
Tiršta kokosų sriuba su daržovėmis ir triušiena
(4)
Trinta kreminė pomidorų sriuba
(1)