Kreminė veganiška burokėlių sriuba su greipfrutų sultimis ir traškiu tofu – tai tobulas šalto sezono patiekalas, kuris sužavės ne tik veganus, bet ir mėsos mėgėjus. Šis patiekalas yra tarsi gamtos dovana mūsų sveikatai – ryškus, maistingas ir nepaprastai skanus. Burokėliai, žinomi savo antioksidacinėmis savybėmis, kartu su šviežiu imbieru ir netikėtu greipfrutų sulčių priedu sukuria tobulą skonių harmoniją, kuri paglostys kiekvieno gurmanų gomurį. Šios sriubos paslaptis slypi ne tik ingredientų kokybėje, bet ir delikataus paruošimo procese, kuris išsaugo visas vertingas maistines medžiagas. Aksomine tekstūra pasižyminti sriuba su traškiu tofu – tai ideali kombinacija, kuri ne tik sotins, bet ir suteiks energijos visai dienai. Eksperimentuodami virtuvėje atradome, kad ši burokėlių sriuba tapo tikru mūsų šeimos favoritu, kurį gaminti yra ne tik paprasta, bet ir malonu.
Galimos ingredientų alternatyvos
Reklama
- Burokėlius galima pakeisti kepta burokėlių arba marinuota burokėlių versija, kas suteiktų dar gilesnį skonį patiekalui.
- Vietoje raudono svogūno galima naudoti šalotinį svogūną arba paprastą geltonąjį svogūną, tik tuomet sriubos spalva bus šiek tiek kitokia.
- Šviežią imbierą galima pakeisti maltu imbieru (naudokite 1 arbatinį šaukštelį), tačiau šviežias visada suteiks ryškesnį aromatą.
- Kokosų kremą galima pakeisti pilno riebumo kokosų pienu arba, jeigu nesate veganas, grietinėle.
- Greipfruto sultis galima pakeisti žaliosios citrinos, citrinos ar apelsino sultimis, priklausomai nuo to, kokio rūgštumo ar saldumo norite pasiekti.
- Rūkytą tofu galima pakeisti paprastu tofu, marinuotu sojos padaže su dūmų skonio priedais.
- Jeigu neturite kukurūzų krakmolo, galite naudoti bulvių krakmolą arba ryžių miltus.
- Sezamo sėklas galima pakeisti saulėgrąžų ar moliūgų sėklomis, jei norite kitokio skonio ir traškumo.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Burokėlius rekomenduojama virti su luobele, o nulupti jau išvirtus – taip išsaugosite daugiau maistinių medžiagų ir ryškesnę spalvą.
- Jeigu norite intensyvesnio burokėlių skonio, prieš verdant juos galite 15 minučių pakepinti orkaitėje, įvyniotus į foliją.
- Kokosų kremą prieš pilant į sriubą pašildykite iki kambario temperatūros – taip jis geriau susimaišys su sriuba ir nesusidarys gumuliukų.
- Tofu traškumui užtikrinti būtinai gerai nusausinkite jį popieriniu rankšluosčiu prieš apibarstant krakmolu.
- Greipfruto sultis pilkite tik pačioje gaminimo pabaigoje, kai sriuba jau nuimta nuo ugnies – taip išsaugosite visus vitaminus ir gaivų aromatą.
- Jeigu mėgstate aštrų skonį, į sriubą galite įdėti žiupsnelį čili pipirų dribsnių arba šviežiai susmulkintą aitriąją papriką.
- Patiekalo estetikai pagerinti, ant sriubos paviršiaus galite užlašinti kelis lašus kokosų kremo ir juos švelniai įsukti į raštą naudodami dantų krapštuką.
- Sriubą geriausiai patiekti iš karto pagaminus, tačiau ji puikiai tinka ir kitai dienai – per naktį šaldytuve skoniai dar labiau susijungia.