Veganiška baklažanų sriuba su kokosų pienu

2023-06-14 Autorius oSkanu.lt

Veganiška baklažanų sriuba su kokosų pienu
Baklažanas yra tikriausiai pati mėgstamiausia mano vyro daržovė. Kai einame kartu apsipirkti, ganėtinai dažnai į namus parsinešame ir po 10 šių gražuolių. Tada man tenka gerai pasukti galvą, ką gi iš jų pagaminus tokio, kad ir man būtų skanu (aš ganėtinai greitai pavargstu nuo panašių patiekalų, o jis baklažanus gali valgyti bet kokiu pavidalu nesustodamas). O vienas iš patiekalų, kuriuos neseniai atradau yra veganiška baklažanų sriuba su kokosų pienu. Tokia sriuba gaunasi švelni, turtinga skoniu ir unikali. O vyro vertinimas žinoma manęs nenustebino - jam tai skaniausia sriuba iš visų netrintų sriubų. Apsivalgymas garantuotas!:)

Iš pirmo žvilgsnio gamybos punktų gali pasirodyti ganėtinai daug, bet viskas tikrai ganėtinai paprasta!

Ingredientai

    Daržovės:
    • baklažanai: 1
    • morkos: 2 nedidelių
    • bulvės: 4 vidutinio dydžio
    • česnakas: 2 skiltelių
    • raudonos aitriosios paprikos: 1 
    • raudonos saldžiosios paprikos: 0,5
    Prieskoniai:
    • asafetida: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • kuminas: 1 arbatinio šaukštelio
    • himalajų druska: 1,5 arbatinio šaukštelio
    • malti juodieji pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • Tajine prieskoniai: 0,5 arbatinio šaukštelio (druska, kalendra, kmynai, ciberžolė, pankolis, anyžius, pipirai; arba kiti mėgstami indiški prieskoniai; galima ir nedėti)
    • malta kalendra: 0,5 arbatinio šaukštelio
    Kiti produktai:
    • riebus kokosų pienas: 50 mililitrų (galite pilti ir skystį ir susidariusį kremą; arba 100 mililitrų paprasto kokosų pieno)
    • kokosų aliejus: 0,5 valgomojo šaukšto
    • kukurūzų miltai: 3 arbatinių šaukštelių
    • ryžių miltai: 1 arbatinio šaukštelio
    • vanduo: 1,5 litro
    • aliejus (bulvių kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia baklažanus supjaustome kubeliais arba juostelėmis (1x2 centimetrų dydžio), apibarstome druska ir paliekame pusvalandžiui, kad ištrauktų kartumą.
  2. 2. Nulupame ir supjaustome morkas griežinėliais.
  3. 3. Bulves nuskutame ir supjaustome kubeliais.
  4. 4. Papriką supjaustome kubeliais arba nedidelėmis juostelėmis.
  5. 5. Įkaitiname keptuve, įpilame šiek tiek aliejaus, kai aliejus įkais, suberiame bulves. Porą minučių kepame atidengtoje keptuvėje, tada uždengiame ir kepame dar maždaug 8 minutes, kartas nuo karto pamaišydami.
  6. 6. Tuo metu kitoje nedidelėje keptuvėje (arba kartu su bulvėmis) įkaitiname šiek tiek aliejaus, suberiame kuminą, kai šis pradės spragsėti, suberiame asafetidą ir pasirinktus indiškus prieskonius.
  7. 7. Po akimirkos suberiame aitriąją papriką, morkas ir saldžiąją papriką. Kepame kelias minutes, kol morkos suminkštės.
  8. 8. Praskalaujame baklažanus, nupilame vandenį ir išėmę bulves pakepiname juos toje pačioje keptuvėje. Porą minučių kepame atidengus, po to uždengiame, vis pamaišydami. Kepame maždaug 10 minučių, kol odelė bus minkšta, bet neperkepame, kad baklažanai nepavirstų į košę.
  9. 9. Iškepusius baklažanus išimame iš keptuvės ir nusausiname popieriniu rankšluosčiu.
  10. 10. Puode užverdame vandenį, pasūdome ir sudedame keptas morkas bei paprikas.
  11. 11. Toje pačioje keptuvėje įkaitiname kokosų aliejų ir suberiame miltus. Po truputį samčiu pasemiame sriubos vandens ir pilame į miltų ir aliejaus mišinį. Miltai pradės mirkti, o padažas tirštėti. Pilame tiek vandens, kol padažas taps vientisos tirštos konsistencijos.
  12. 12. Į padažą supilame sojos padažą, kokosų pieną, pipirus, kalendrą ir gerai išmaišome.
  13. 13. Suberiame baklažanus į padažą, paverdame maždaug 1-2 minutes.
  14. 14. Keptas bulves suberiame į sriubą. Supilame padažą su baklažanais. Užviriname ir paverdame maždaug 3-5 minutes. Puodą uždengiame ir paliekame kelioms minutėms pastovėti.
  15. 15. Patiekiame dar karštą, papuošti galima petražolėmis arba kitais žalumynais. Skanaujame!
  16. 16. Pastebėjimas: Sriuba gavosi tikrai labai skani, tačiau riebi, todėl galima daržovių nekepinti, o troškinti ant vandens. Arba iš pradžių pakepinti ant šlakelio aliejaus ir paskui troškinti ant vandens.
  17. 17. Rekomendacija: Daugiau sriubų su kokosų pienu receptų rasite: Sriubos su kokosų pienu.

Rita Tita

Labai jau geras receptas, ačiū. Niekada savo gyvenime nemėginau gaminti su kokosų pienu (visada galvojau, jog skonis sriubos bus kokosas).🙂
Atsakyti
Voveraičių sriuba su šviežiomis bulvėmis
(1)
Daržovių sriuba su kariu, sultiniu ir kokosų pienu
(1)