Trinta daržovių sriuba su kokosų pienu ir šonine 🥣

2025-03-22 Autorius oSkanu.lt

Trinta daržovių sriuba su kokosų pienu ir šonine 🥣
Trinta daržovių sriuba su kokosų pienu ir šonine yra puikus pasirinkimas šaltais rudens ir žiemos vakarais, kai norisi šilto ir sotaus patiekalo. Ši sriuba išsiskiria savo kremiška tekstūra ir subtiliu kokosų pieno skoniu, kurį puikiai papildo traški šoninė. Rudens derlius suteikia galimybę pasiruošti daržovių mišinius iš anksto ir užšaldyti juos, taip sutaupant brangaus laiko kasdienybėje. Esu iš rudens prisiruošusi greitų sriubos paruoštukų šaldiklyje, kuomet tereikia viską sumesti į puodą, pagal skonį pagardinti ir sriuba paruošta. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Vietoje pastarnoko galima naudoti petražolių šaknis arba salierą.
  • Sviestinį moliūgą galima pakeisti paprastu moliūgu arba cukinija.
  • Jei neturite čili pipiro, galite naudoti kajeno pipirus arba papriką.
  • Vištienos sultinį galima pakeisti daržovių sultiniu arba jautienos sultiniu.
  • Vietoje kokosų pieno tinka ir grietinėlė, tačiau tuomet sriuba turės kitokį skonį.
  • Šoninė gali būti pakeista kumpiu, šonine be odos arba net skrudintais avinžirniais, jei norisi vegetariško varianto.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Geriausia daržoves supjaustyti vienodo dydžio gabalėliais, kad jos išvirtų tolygiai.
  • Jei norite intensyvesnio skonio, daržoves galite prieš virimą trumpai apkepti su svogūnais.
  • Kokosų pieną įpilkite tik tuomet, kai daržovės jau bus išvirusios ir paruoštos trinti.
  • Šoninę rekomenduojama kepti atskirai keptuvėje, kol ji taps traški.
  • Jei ruošiate sriubą iš anksto užšaldytų daržovių, atminkite, kad virimo laikas gali būti ilgesnis.
  • Sriubą galima patiekti su šviežiomis žolelėmis, skrudinta duona ar net papildomai užlašinus kokosų pieno.

Ingredientai

    • Bulvė: 1 didelė (apie 200 g) 
    • Morka: 1 didelė (apie 150 g) 
    • Svogūnas: 1 vidutinis (apie 100 g) 
    • Pastarnokas: 1 vidutinis (apie 100 g) 
    • Sviestinis moliūgas: 1/2 vidutinio (apie 300 g) 
    • Čili pipiras: 1 mažas (pagal skonį) 
    • Vištienos sultinys: 1 litras 
    • Kokosų pienas: 50 ml 
    • Šoninė: 100 g 
    • Druska: pagal skonį 
    • Pipirai: pagal skonį 
    • Mėgstamos žolelės: pagal skonį (rozmarinas, čiobrelis, petražolės) 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradėkite nuo daržovių paruošimo - bulvę nuplaukite, nulupkite ir supjaustote vidutinio dydžio kubeliais.
  2. 2. Morką nulupsite ir taip pat supjaustote kubeliais.
  3. 3. Svogūną nulupkite ir smulkiai sukapokite.
  4. 4. Pastarnoką nulupsite ir supjaustote mažesniais gabalėliais.
  5. 5. Sviestinį moliūgą reikia nuplauti, pašalinti sėklas ir supjaustyti kubeliais.
  6. 6. Čili pipirą perpjaukite išilgai, pašalinkite sėklas ir smulkiai supjaustykite.
  7. 7. Dideliame puode užvirinkite vištienos sultinį.
  8. 8. Į verdantį sultinį sudedamos visos paruoštos daržovės.
  9. 9. Sriubą pagardinama druska, pipirais ir mėgstamomis žolelėmis pagal skonį.
  10. 10. Sriuba verdama ant vidutinės ugnies maždaug 20-25 minutes, kol daržovės suminkštės.
  11. 11. Tuo metu keptuvėje be aliejaus apkepsite šoninę, kol ji taps traški, tada supjaustykite mažais gabalėliais.
  12. 12. Kai daržovės bus minkštos, į puodą įpilamas kokosų pienas.
  13. 13. Sriuba nukeliama nuo ugnies ir su trintuvu sutrinama iki vientisos konsistencijos.
  14. 14. Jei reikia, sriubą dar kartą pašildysite ant silpnos ugnies.
  15. 15. Patiekiant, sriubą įpilsite į dubenėlius ir ant viršaus uždėsite traškios šoninės gabalėlius.

Atsakinėjama į Komentarą

Klasikinė čili sriuba su faršu
(1)
Aromatinga antienos sriuba su kokosų pienu ir raudonuoju kariu
(1)
Kaip virti žuvienę arba alandų salų žuvienė
(4)
Klasikiniai lietuviški šaltibarščiai su bulvėmis
(24)
Aštri kopūstų sriuba su vištiena 🌶
(1)