Perlinių kruopų sriuba žiemai

2018-08-07 Autorius Jaugaro receptai

Perlinių kruopų sriuba žiemai
Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi ~10 puslitriukų.

Ingredientai

    • agurkai: 2 kilogramų
    • morkos: 1 kilogramo
    • svogūnai: 1 kilogramo
    • pomidorai: 1 kilogramo
    • išvirtos perlinės kruopos: 900 gramų (t.y. maždaug 250 gramų nevirtų)
    • actas: 200 gramų
    • druska: 150 gramų
    • cukrus: 300 gramų
    • aliejus: 0,5 litro
    • pipirai
    • lauro lapai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių svogūnus su morkomis pakepinkite, pomidorus supjaustykite, agurkai nuplaukite bei supjaustykite kubeliais.
  2. 2. Po to visus ingredientus virkite maždaug 25-30 minučių. Laikykite vėsiai :)
  3. 3. Kaip žiemą paruošti sriubą? Pirmiausia nulupkite ~3-4 bulves. Jas smulkiau supjaustykite bei nedideliame kiekyje vandens išvirkite. Smulkiai supjaustytos išvirs gana greit, maždaug per 10 minučių. Tada suverskite sriubą iš indelio, kurį atsidėjote žiemai. Išmaišykite, iki norimo tirštumo pripilkite vandens. Aš pati visada, papildomą kiekį vandens užsivirinu arbatinuke atskirai (taip greičiau). Pagal savo skonį pridėkite druskos, kitų savo mėgstamu prieskonių. Laukite kol užvirs. Štai ir viskas. Galite mėgautis nuostabia sriuba ir žiemą.
Trinta kreminė pomidorų sriuba
(1)
Trinta bulvių sriuba veganiškai
(1)
Tiršta grikių sriuba su vištiena
(4)