išvirtos perlinės kruopos: 900 gramų (t.y. maždaug 250 gramų nevirtų)
actas: 200 gramų
druska: 150 gramų
cukrus: 300 gramų
aliejus: 0,5 litro
pipirai
lauro lapai
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių svogūnus su morkomis pakepinkite, pomidorus supjaustykite, agurkai nuplaukite bei supjaustykite kubeliais.
2. Po to visus ingredientus virkite maždaug 25-30 minučių. Laikykite vėsiai :)
3. Kaip žiemą paruošti sriubą? Pirmiausia nulupkite ~3-4 bulves. Jas smulkiau supjaustykite bei nedideliame kiekyje vandens išvirkite. Smulkiai supjaustytos išvirs gana greit, maždaug per 10 minučių. Tada suverskite sriubą iš indelio, kurį atsidėjote žiemai. Išmaišykite, iki norimo tirštumo pripilkite vandens. Aš pati visada, papildomą kiekį vandens užsivirinu arbatinuke atskirai (taip greičiau). Pagal savo skonį pridėkite druskos, kitų savo mėgstamu prieskonių. Laukite kol užvirs. Štai ir viskas. Galite mėgautis nuostabia sriuba ir žiemą.