Tiršta avienos sriuba

2019-08-07 Autorius oSkanu.lt

Tiršta avienos sriuba
Labai labai gardi sriuba, nors namie retai turiu avienos, bet vien dėl šios sriubos stengiuosi, kad jos mūsų šeima turėtų daug dažniau. :)

Ingredientai

    • aviena: 1 kilogramo
    • lauro lapai: 2
    • žolelių prieskoniai su baziliku: 2 arbatinių šaukštelių
    • druska: 1 valgomojo šaukšto
    • pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • sviestas: 50 gramų
    • bulvės: 500 gramų
    • morkos: 300 gramų
    • raudonos saldžiosios paprikos: 300 gramų
    • svogūnai: 2
    • pomidorai: 4
    • saliero šaknis: 100 gramų
    • česnakas: 3 skiltelių
    • kapotos petražolės: 2 valgomųjų šaukštų
    • granatų sultys: 100 mililitrų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių mėsą nuplauname bei supjaustome nedideliais gabaliukais.
  2. 2. Tuomet sudedame į puodą ir įpilame vandens, kad apsemtu mėsą per piršto storį. Suberiame druską, pipirus bei prieskonius.
  3. 3. Įdedame lauro lapus bei užviriname. Užvirus nugriebiame putas bei verdame maždaug 90 minučių.
  4. 4. Bulves, morkas, svogūnus, pomidorus bei saliero šaknį nulupame. Nuluptas daržoves bei papriką supjaustome nedideliais kubeliais.
  5. 5. Išvirusią mėsą išimame iš puodo bei apkepame svieste. Sultinį perkošiame.
  6. 6. Mėsą bei kubeliais supjaustytas daržoves sudedame į puodą. Užpilame sultiniu ir verdame dar 45 minutes.
  7. 7. Sudedame susmulkintą česnaką bei petražoles. Supilame granatų sultis ir verdame dar maždaug 10 minučių.
  8. 8. Supilstome į lėkštes, patiekiame ir lepinamės nuostabia sriuba!
  9. 9. Rekomendacija: Daugiau avienos receptų rasite: Avienos receptai.
Raudonųjų lęšių sriuba su morkomis
(4)
Pievagrybių ir mėsos kukulių sriuba su grietinėle
(1)
Vokiška guliašo sriuba su pupelėmis
(3)
Aštri moliūgų sriuba
(2)