Aromatinga antienos sriuba su kokosų pienu ir raudonuoju kariu

2024-12-27 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Aromatinga antienos sriuba su kokosų pienu ir raudonuoju kariu
Po švenčių daugelis mūsų jaučia poreikį lengvesniam, tačiau vis tiek sočiam ir maistingam patiekalui. Ši aštri antienos sriuba su kokosų pienu ir raudonuoju kariu yra puikus pasirinkimas – ji ne tik sušildys, bet ir suteiks egzotiškų skonių jūsų stalui. Be to, sriuba paruošiama greitai ir lengvai, todėl puikiai tiks tiek šeimos pietums, tiek vakarienei.

Galimos ingredientų alternatyvos:
Reklama

  • Antienos krūtinėlė: Galite pakeisti vištienos krūtinėle ar kalakutienos filė, jei norite liesesnio varianto.
  • Aitriosios paprikos: Jei nemėgstate aštrumo, naudokite saldžiąsias paprikas arba visai jų nedėkite.
  • Rudieji pievagrybiai: Galima keisti baltaisiais pievagrybiais ar kitais mėgstamais grybais, pavyzdžiui, šitakė grybais.
  • Ryžiai: Tinka basmati, jazminų ar net rudieji ryžiai, priklausomai nuo jūsų skonio.
  • Vištienos sultinys: Galima naudoti daržovių sultinį arba jautienos sultinį intensyvesniam skoniui.
  • Raudonoji kario pasta: Jei neturite, galite naudoti geltonąją ar žaliąją kario pastą, tačiau skonis šiek tiek skirsis.
  • Žuvies padažas: Sojų padažas gali būti alternatyva, ypač jei siekiate vegetariško patiekalo.
  • Kokosų pienas: Galima keisti grietinėle ar augaliniu pienu, tačiau tai pakeis sriubos skonį ir tekstūrą.

Patiekalo gaminimo patarimai:
  • Antienos pjaustymas: Kuo ploniau supjaustysite antienos juosteles, tuo greičiau jos iškeps ir bus minkštesnės.
  • Kepimo laikas: Nepersistenkite kepdami antieną, kad ji neišsausėtų – pakanka, kad mėsa būtų vos iškepusi.
  • Kario pasta: Prieš dedant į sriubą, galite ją trumpai pakepinti aliejuje, kad atsiskleistų aromatai.
  • Ryžių virimas: Jei naudojate greitai paruošiamus ryžius, pridėkite juos vėliau, kad nepervirtų.
  • Žalumynai: Švieži žalumynai dedami prieš pat patiekiant, kad išlaikytų spalvą ir skonį.

Kalorijos:

  • Iš viso: Apie 3200 kcal
  • Vienoje porcijoje (iš 6): Apie 533 kcal

Ingredientai

    • Antienos krūtinėlė: 800 g
    • Aitriosios paprikos: 3 vnt.
    • Rudieji pievagrybiai: 400 g
    • Ryžiai: 3-4 šaukštai
    • Česnako skiltelės: 4 vnt.
    • Vištienos sultinys: 1 l
    • Raudonoji kario pasta: 3 šaukštai
    • Žuvies padažas: 4 šaukštai
    • Kokosų pienas: 2 skardinės (apie 800 ml)
    • Žalumynų ryšelis (petražolės, svogūnų laiškai, bazilikai ar kiti mėgstami): pagal skonį
    • Alyvuogių aliejus: šlakelis kepimui 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Ingredientų paruošimas: Antienos krūtinėlę supjaustykite labai plonomis juostelėmis.
  2. 2. Smulkiai supjaustykite aitriąsias paprikas ir česnakus.
  3. 3. Grybus supjaustykite griežinėliais, pasiruoškite kitus ingredientus.
  4. 4. Antienos apkepimas: Keptuvėje įkaitinkite nedidelį kiekį alyvuogių aliejaus ant vidutinės ugnies.
  5. 5. Sudėkite antienos juosteles ir kepkite, kol mėsa įgaus aukso spalvą ir taps švelniai traški.
  6. 6. Česnako ir paprikos apkepimas: Pridėkite smulkintus česnakus ir aitriąsias paprikas į keptuvę su antiena. Kepkite dar 1–2 minutes, kol pasklis stiprus ir malonus aromatas.
  7. 7. Perkėlimas į puodą: Apkepintą antieną, česnakus ir paprikas sudėkite į didelį puodą.
  8. 8. Supilkite vištienos sultinį ir užvirinkite ant vidutinės ugnies.
  9. 9. Grybų ir ryžių pridėjimas: Į verdantį sultinį įdėkite supjaustytus grybus ir ryžius. Maišykite, sumažinkite ugnį ir virkite apie 10 minučių, kol ryžiai taps minkšti, o sriuba įgaus sodresnę tekstūrą.
  10. 10. Kokosų pieno ir prieskonių pridėjimas: Supilkite kokosų pieną į puodą, įmaišykite raudonąją kario pastą ir žuvies padažą.
  11. 11. Gerai išmaišykite ir dar kelias minutes pakaitinkite, neleisdami sriubai užvirti, kad kokosų pienas neprarastų savo švelnaus skonio.
  12. 12. Galutinis patiekimas: Išjungus kaitrą, sriubą leiskite pastovėti kelias minutes, kad skoniai dar geriau susijungtų.
  13. 13. Patiekdami apibarstykite smulkintais žalumynais, tokiais kaip petražolės, svogūnų laiškai ar bazilikas. Skanaus!
Aromatinga antienos sriuba su kokosų pienu ir raudonuoju kariu
Aromatinga antienos sriuba su kokosų pienu ir raudonuoju kariu
Trinta kreminė pomidorų sriuba
(1)
Trinta veganiška keptų morkų sriuba
(3)
Midijų sriuba su kokoso pienu ir kario prieskoniais
(1)