Vietnamietiška sriuba - vištienos pho su ryžių makaronais 🍜🐓

2025-03-23 Autorius oSkanu.lt

Vietnamietiška sriuba - vištienos pho su ryžių makaronais 🍜🐓
Vietnamietiška pho sriuba – tai autentiško Azijos virtuvės perlas, kuris sužavės kiekvieną gurmaną savo turtingu skoniu ir aromatu. Šis patiekalas turi gilias šaknis Vietnamo kulinarijoje ir yra tapęs vienu populiariausių šios šalies eksportų į pasaulio virtuvę. 

Istorija, kaip atsirado ši receptūra, prasidėjo nuo netikėtos dovanos – naminės vištos, kuri tapo puikiu pagrindu namų gamybos sultiniui. Ilgai verdami vištienos kaulai išskiria visą savo skonį ir maistingąsias medžiagas, sukurdami neprilygstamą sultinį, kuris tampa šios sriubos siela. Šis receptas – puikus pavyzdys, kaip galima panaudoti visas maisto produkto dalis, neišmetant nieko ir sukuriant nuostabų patiekalą. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Jei neturite naminės vištienos, galite naudoti parduotuvėje įsigytą vištieną arba net kalakutieną. Taip pat galima vartoti jau paruoštą sultinį, tačiau naminis visada suteiks gilesnį skonį. 
  • Ryžių makaronus galima pakeisti kiaušininiais makaronais arba soba (grikių) makaronais, nors tai jau nukryps nuo autentiškos receptūros. 
  • Jei neturite citrinžolės, galite naudoti citrinos žievelę su trupučiu mėtų – tai nebus visiškai tas pats skonis, bet suteiks panašaus gaivumo. 
  • Žuvies padažą galima pakeisti sojos padažu su šlakeliu citrinų sulčių arba Worcesterio padažu, nors autentiškas skonis šiek tiek pasikeis. 
  • Jeigu nemėgstate aštraus maisto, čili pipirą galite praleisti arba pakeisti švelnesne paprika. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

  • Tikro pho sriubos skonio paslaptis – ilgai virtas sultinys. Idealiausia, jei sultinį galite virti bent 3-4 valandas, leidžiant išsiskirti visoms maistingosioms medžiagoms iš kaulų. 
  • Ryžių makaronus geriausia užpilti karštu vandeniu ir palikti 10-15 minučių, užuot juos verdant – taip jie išliks al dente ir nesulips. 
  • Sriubą patiekite iškart paruoštą, karšta – taip išlaikysite visus aromatus ir skonius. Kiekvienam valgytojui pasiūlykite papildomai čili pipirų, citrinos skiltelių ir šviežių žolelių, kad kiekvienas galėtų paskaninti pagal savo skonį. 

Ingredientai

    • Vištienos sultinio: 2 litrai 
    • Vištienos mėsos: 400 g 
    • Ryžių makaronų: 250 g 
    • Svogūnų laiškų: 1 ryšulėlis 
    • Čili pipiro: 1-2 vnt (pagal skonį) 
    • Citrinžolės: 2 lazdelės 
    • Žuvies padažo: 4 šaukštai 
    • Juodųjų pipirų: pagal skonį 
    • Druskos: pagal skonį 
    • Citrinos sulčių: iš 1 citrinos 
    • Imbiero: 30 g 
    • Krapų: 1 ryšulėlis 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Į didelį puodą supilkite vištienos sultinį ir užvirkite ant vidutinės ugnies.
  2. 2. Įdėsite smulkiai supjaustytą citrinžolę, nuluptą ir susmulkintą imbierą, juoduosius pipirus, druskos pagal skonį, ir keletą krapų šakelių.
  3. 3. Sultiniui virstant, susmulkinsi vištieną vidutinio dydžio gabalėliais ir įdėsi į puodą.
  4. 4. Leisk sultiniui su prieskoniais ir vištiena virti apie 20 minučių, kad visi skoniai susijungtų.
  5. 5. Tuo metu paruošk ryžių makaronus – užpilk juos karštu vandeniu dideliame dubenyje ir palik mirkti 8-10 minučių, kol jie suminkštės.
  6. 6. Kai makaronai suminkštėja, nupilk vandenį ir trumpai perskalaukite šaltu vandeniu, kad jie nesuliptų.
  7. 7. Smulkiai supjaustome svogūnų laiškus, čili pipirą ir likusius krapus.
  8. 8. Į kiekvieną sriubos dubenį įdėkite paruoštus ryžių makaronus.
  9. 9. Ant makaronų uždėsite vištienos gabalėlius.
  10. 10. Užpilsi karštu, garuojančiu sultiniu.
  11. 11. Į kiekvieną dubenį įpilama po šaukštą žuvies padažo ir šaukštą citrinos sulčių.
  12. 12. Apibarstome paruoštais svogūnų laiškais, čili pipirais ir smulkintais krapais.
  13. 13. Patiekalą patiekiame iš karto, kol jis dar karštas.
Šiupininė sriuba su perlinėmis kruopomis ir jautiena
(2)
Pomidorinė kopūstų sriuba su vištiena
(4)