Vietnamietiška pho sriuba – tai autentiško Azijos virtuvės perlas, kuris sužavės kiekvieną gurmaną savo turtingu skoniu ir aromatu. Šis patiekalas turi gilias šaknis Vietnamo kulinarijoje ir yra tapęs vienu populiariausių šios šalies eksportų į pasaulio virtuvę.
Istorija, kaip atsirado ši receptūra, prasidėjo nuo netikėtos dovanos – naminės vištos, kuri tapo puikiu pagrindu namų gamybos sultiniui. Ilgai verdami vištienos kaulai išskiria visą savo skonį ir maistingąsias medžiagas, sukurdami neprilygstamą sultinį, kuris tampa šios sriubos siela. Šis receptas – puikus pavyzdys, kaip galima panaudoti visas maisto produkto dalis, neišmetant nieko ir sukuriant nuostabų patiekalą.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Jei neturite naminės vištienos, galite naudoti parduotuvėje įsigytą vištieną arba net kalakutieną. Taip pat galima vartoti jau paruoštą sultinį, tačiau naminis visada suteiks gilesnį skonį.
- Ryžių makaronus galima pakeisti kiaušininiais makaronais arba soba (grikių) makaronais, nors tai jau nukryps nuo autentiškos receptūros.
- Jei neturite citrinžolės, galite naudoti citrinos žievelę su trupučiu mėtų – tai nebus visiškai tas pats skonis, bet suteiks panašaus gaivumo.
- Žuvies padažą galima pakeisti sojos padažu su šlakeliu citrinų sulčių arba Worcesterio padažu, nors autentiškas skonis šiek tiek pasikeis.
- Jeigu nemėgstate aštraus maisto, čili pipirą galite praleisti arba pakeisti švelnesne paprika.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Tikro pho sriubos skonio paslaptis – ilgai virtas sultinys. Idealiausia, jei sultinį galite virti bent 3-4 valandas, leidžiant išsiskirti visoms maistingosioms medžiagoms iš kaulų.
- Ryžių makaronus geriausia užpilti karštu vandeniu ir palikti 10-15 minučių, užuot juos verdant – taip jie išliks al dente ir nesulips.
- Sriubą patiekite iškart paruoštą, karšta – taip išlaikysite visus aromatus ir skonius. Kiekvienam valgytojui pasiūlykite papildomai čili pipirų, citrinos skiltelių ir šviežių žolelių, kad kiekvienas galėtų paskaninti pagal savo skonį.