Vengriška tiršta guliašinė sriuba su jautiena

2017-11-23 Autorius oSkanu.lt

Vengriška tiršta guliašinė sriuba su jautiena
Sriubos pirmadienį, sriubos antradienį ir apskritai sriubą tikriausiai aš galėčiau valgyti bene kiekvieną dieną. Aš jas labai mėgstu. Šį kartą pasidalinsiu savo vyriausio sūnaus pačia mėgstamiausia sriuba, kurią jis tiesiog dievina. Tai vengriška, tiršta guliašinė sriuba su jautiena. Ji savyje turi šiek tiek lengvo aštrumo, bet tikrai ne per daug. Trumpai tariant, pasigaminkite ir neliksite nusivylę, nes ji fantastiška.:)

Ingredientai

    • jautiena: ~700 gramų (aš pati perku liesą mėsą, pjaustau mažomis siauromis ir skaniomis juostelėmis)
    • aliejus: šlakelio
    • sviestas: nedidelio gabaliuko
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 1-2 skiltelių
    • saldžiosios paprikos milteliai: 1 šaukštelio (labai tinka rūkyta paprika)
    • džiovintos rupiai maltos aitriosios paprikos: pagal skonį
    • kmynai: 0,5 šaukštelio
    • šviežios čiobrelių žolės: 0,5 šaukštelio (džiovintų reikės daugiau)
    • jautienos sultinys: 1-1,5 litro
    • saldžiosios raudonosios paprikos: 1
    • šviežios aitriosios paprikos: 1
    • druska: pagal skonį
    • konservuoti pomidorai savo sultyse: 400 gramų
    • pomidorų pasta: 1 šaukšto (arba kelių šaukštų natūralaus pomidorų padažo)
    • bulvės: kelios
    • morkos: 1-2 (nedidelių)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia storadugniame puode svieste su šiek tiek aliejaus kepinkite smulkiai sukapotą svogūną, kol šis suminkštėja.
  2. 2. Tada dėkite mėsos gabaliukus bei kepinkite ant didelės ugnies, kol jautiena gražiai iš visų pusių apkepa.
  3. 3. Suberkite paprikų miltelius, pagardinkite druska, aitriosios paprikos milteliais bei dar truputį maišydamos pakaitinkite.
  4. 4. Tuomet įberkite kmynų, dėkite rupiai supjaustytą česnaką bei čiobrelius.
  5. 5. Užpilkite sultiniu, kad viską apsemtų. Uždenkite dangčiu bei ant silpnos ugnies troškinkite maždaug dvi valandas, kol jautiena pasidaro itin minkšta.
  6. 6. Po to svieste pakepinkite griežinėliais supjaustytas morkas bei sudėkite į sriubą.
  7. 7. Suberkite išvalytą bei nedideliais gabaliukais supjaustytą papriką, pasmulkintą šviežią aitriąją papriką, sutrintus konservuotus pomidorus, pomidorų pastą ir kubeliais supjaustytas bulves. Jei reikia, dar įpilkite sultinio. Virkite dar maždaug 30 minučių (arba kol suminkštėja bulvės). Pagardinkite druska bei aitriosios paprikos milteliais, jei norisi.
  8. 8. Galiausiai patiekdamos įspauskite citrinos sulčių bei įdėkite griežinėlį citrinos. Skanaukite!
  9. vengriška tiršta guliašo sriuba su jautiena
  10. 9. Rekomendacija: Daugiau sriubų su jautiena receptų rasite: Sriubos su jautiena.
Jautienos mėsainis su paprikų padažu
(1)
Jautienos troškinys su morkomis ir bulvėmis
(58)
Tortilijų takai - tacos su kepta pjaustyta jautiena
(2)
Perlinių kruopų sriuba su jautiena
(4)
Skanus turkiškas kebabas
(1)