Daržovių ir jautienos troškinys su konservuotais ananasais

2024-02-20 Autorius oSkanu.lt

Daržovių ir jautienos troškinys su konservuotais ananasais
Šiandien noriu Jums parodyti savo labai pamėgtą jautienos troškinį su įvairiausiomis daržovėmis (naudoju cukinijas, paprikas, morkas ir pomidorus) ir konservuotais ananasais. Jis gaunasi be galo skaniai ir būna suvalgytas labai greitai.

Šiam patiekalui puikiai tinka tiek jautiena supjaustyta gabaliukais, tiek jautienos faršas. Esu ruošusi abiem būdais ir galiu Jus patikinti - kad gaunasi fantastiškai. Tikrai daug nedvejokite ir pamėginkite šį gaminimo variantą, tad pradedam! 

Ingredientai

    • malta arba smulkiai pjaustyta jautiena: ~300-400 gramų
    • jaunos cukinijos: 1 nedidelės
    • svogūnai: 2
    • raudonos saldžiosios paprikos: 1
    • morkos: 2
    • pomidorai: 2
    • kubeliais supjaustyti konservuoti ananasai: 1 stiklinės
    • aliejus (kepimui)
    • balzaminis actas: 1-2 valgomųjų šaukštų
    • sviestas: 50 gramų
    • aitriosios paprikos: šiek tiek
    • švieži bazilikų lapeliai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje svogūnus nulupkime ir juos smulkiai supjaustykime.
  2. 2. Pamaišydami kepkime svogūnus įkaitintame aliejuje maždaug 2-5 minutes.
  3. 3. Tuomet morkas nuskuskime, nuplaukime bei supjaustykime kubeliais.
  4. 4. Suberkime kartu su mėsa prie svogūnų, supilkime balzaminį actą, maišydami kepkime dar maždaug 10-15 minučių.
  5. 5. Galiausiai nuplautus pomidorus, cukiniją ir papriką (prieš tai iš jos pašalinkime sėklas) supjaustykime kubeliais bei suberkime į keptuvę prie mėsos.
  6. 6. Tada užberkime druskos, pipirų ir sudėkime sviestą. Retsykiais pamaišykime, kepinkime kol pomidorai suminkštės.
  7. 7. Sukratykime konservuotus ananasus. Kepkime dar maždaug 3-5 minutes ir patiekime su bazilikais. Skanaukime!
Greiti tinginių balandėliai kitaip - keptuvėje
(39)
Lazanija su jautiena ir bešamelio padažu🤤
(1)
Klasikinis sūrainis - cheeseburger
(1)