Autorius apie receptą
"Fantastiškai skanu" - tarsi sutartinai ištarėme tik paragavę šio jautienos kepsnio - steiko su pipiriniu padažu, kurį valgėme labai lėtai, nes buvo tikrai labai gerai. Mėsa tiesiog ištirpo burnoje, bet pradėkime viską nuo pradžių. Paskutiniu metu su vyru pradėjome kreipti labai didelį dėmesį į perkamą mėsą, o ypač į jautieną. Jeigu norisi pasilepinti tikrai geru kepsniu, nuolat renkamės brandintą mėsinių galvijų jautieną, kuri pasižymi minkštumu bei sodrumu. Gaminti su tokia mėsa taipogi yra vienas malonumas. Kadangi brandinimo metu mėsa netenka ganėtinai didelio kiekio savo skysčio, kepdamas jautienos kepsnys - steikas neišskiria daug vandens ir mėsa idealiai apskrunda (o ne verda savo sultyse, kaip kartais nutinka su prastesnės kokybės mėsa). Šįkart pasirinkome rinkomės lietuvišką ir natūralų 30 dienų brandintą jautienos antrekotą, iš laisvėje augintų galvijų. Jį paskaninome tiktai druska ir pipirais bei paprastu ir egzotišku pipiriniu padažu, na, ir dar keliomis daržovėmis. Taigi, dalinamės ingredientų sąrašu, receptu ir keliais patarimais, kaip pasiruošti fantastiškai skanią vakarienę. Nieko nebelaukiam ir imamės darbo!
Atsiliepimai
Renalda
Atsakyti