Meksikietiškas burgeris su plėšyta jautiena, gvakamole ir čederiu – tai spalvingas, skoningas ir sultingas receptas, kuris nustebins ne tik jūsų šeimą, bet ir svečius. Šis burgeris derina autentiškus Meksikos virtuvės elementus su klasikine amerikietiška tradicija. Plėšyta jautiena, pagardinta kuminu ir kitais prieskoniais, suteikia gilų ir sodrų skonį, o švieži gvakamolės ir Pico de Gallo akcentai prideda gaivumo ir tekstūrų įvairovės. Paskrudinta Brioche bandelė apglėbia visus ingredientus į vieną harmoniją, o ištirpęs čederio sūris suteikia kreminį poskonį, kuris užbaigia šį nuostabų kūrinį.
Galimos ingredientų alternatyvos
Šis receptas yra labai lankstus ir gali būti pritaikytas pagal jūsų skonį ar tai, ką turite šaldytuve:
Reklama
- Vietoje plėšytos jautienos galite naudoti plėšytą kiaulieną, vištieną ar net kalakutieną.
- Čederio sūrį galima pakeisti Gouda ar net mėlynuoju sūriu.
- Jei neturite ar nemėgstate Brioche bandelių, puikiai tiks ir paprastos burgerių bandelės ar pilno grūdo bandelės.
- Avokadą gvakamolei galite pakeisti žaliaisiais žirneliais ar edamame pupelėmis (nors skonis bus kitoks, bet tekstūra išliks).
- Vietoje Sriracha padažo tinka ir kiti aštrūs padažai – Tabasco, Chipotle ar net paprastas čili padažas.
- Jei neturite šviežios kalendros, galite naudoti petražoles ar baziliką.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Plėšyta jautiena gardžiausia, kai ji lėtai verdama apie 6-8 valandas žemoje temperatūroje. Tačiau jei neturite laiko, galite naudoti jau paruoštą produktą.
- Gvakamolę gaminkite tik prieš pat patiekiant, kad ji nepajuoduotų. Jei turite paruošti iš anksto, uždenkite ją maistine plėvele taip, kad plėvelė liestųsi su gvakamolės paviršiumi.
- Burgerio bandelės skrudinimas yra labai svarbus žingsnis – tai suteikia traškumo ir neleidžia bandelei sudrėkti nuo kitų ingredientų.
- Kad burgeris išliktų kompaktiškas ir neišsilakstytų valgant, ingredientus dėkite ant bandelės apačios centre ir laipsniškai slinkite link kraštų.
- Prieš patiekdami, leiskite burgeriui "pailsėti" apie 2-3 minutes, kad ingredientai geriau susijungtų ir neslidinėtų.