Meksikietiškas burgeris su plėšyta jautiena, gvakamole ir čederiu🍔

2025-03-29 Autorius oSkanu.lt

Meksikietiškas burgeris su plėšyta jautiena, gvakamole ir čederiu🍔
Meksikietiškas burgeris su plėšyta jautiena, gvakamole ir čederiu – tai spalvingas, skoningas ir sultingas receptas, kuris nustebins ne tik jūsų šeimą, bet ir svečius. Šis burgeris derina autentiškus Meksikos virtuvės elementus su klasikine amerikietiška tradicija. Plėšyta jautiena, pagardinta kuminu ir kitais prieskoniais, suteikia gilų ir sodrų skonį, o švieži gvakamolės ir Pico de Gallo akcentai prideda gaivumo ir tekstūrų įvairovės. Paskrudinta Brioche bandelė apglėbia visus ingredientus į vieną harmoniją, o ištirpęs čederio sūris suteikia kreminį poskonį, kuris užbaigia šį nuostabų kūrinį. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

Šis receptas yra labai lankstus ir gali būti pritaikytas pagal jūsų skonį ar tai, ką turite šaldytuve: 
Reklama

  • Vietoje plėšytos jautienos galite naudoti plėšytą kiaulieną, vištieną ar net kalakutieną.
  • Čederio sūrį galima pakeisti Gouda ar net mėlynuoju sūriu.
  • Jei neturite ar nemėgstate Brioche bandelių, puikiai tiks ir paprastos burgerių bandelės ar pilno grūdo bandelės.
  • Avokadą gvakamolei galite pakeisti žaliaisiais žirneliais ar edamame pupelėmis (nors skonis bus kitoks, bet tekstūra išliks).
  • Vietoje Sriracha padažo tinka ir kiti aštrūs padažai – Tabasco, Chipotle ar net paprastas čili padažas.
  • Jei neturite šviežios kalendros, galite naudoti petražoles ar baziliką.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Plėšyta jautiena gardžiausia, kai ji lėtai verdama apie 6-8 valandas žemoje temperatūroje. Tačiau jei neturite laiko, galite naudoti jau paruoštą produktą.
  • Gvakamolę gaminkite tik prieš pat patiekiant, kad ji nepajuoduotų. Jei turite paruošti iš anksto, uždenkite ją maistine plėvele taip, kad plėvelė liestųsi su gvakamolės paviršiumi.
  • Burgerio bandelės skrudinimas yra labai svarbus žingsnis – tai suteikia traškumo ir neleidžia bandelei sudrėkti nuo kitų ingredientų.
  • Kad burgeris išliktų kompaktiškas ir neišsilakstytų valgant, ingredientus dėkite ant bandelės apačios centre ir laipsniškai slinkite link kraštų.
  • Prieš patiekdami, leiskite burgeriui "pailsėti" apie 2-3 minutes, kad ingredientai geriau susijungtų ir neslidinėtų.

Ingredientai

    • Brioche bandelės: 4 vnt.
    • Plėšyta taco jautiena: 500 g (arba kiauliena/vištiena)
    • Sriracha padažas: 2 šaukštai
    • Majonezas: 4 šaukštai
    • Salotų lapai: 4 vnt.
    • Čederio sūris: 200 g
    Gvakamolei:
    • Avokadai: 2 vnt. (prinokę)
    • Česnakas: 2 skiltelės
    • Lime sultys: 1 šaukštas
    • Raudonas svogūnas: 1/4 vnt. (smulkiai kapotas)
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį
    Meksikietiškoms pomidorų salotoms (Pico de Gallo):
    • Pomidorai: 3 vnt. (vidutiniai)
    • Raudonas svogūnas: 1/2 vnt.
    • Jalapeno pipirai: 1 vnt. (šviežias arba marinuotas)
    • Laimo vaisiaus sultys: 2 šaukštai
    • Šviežia kalendra: 1 puodelis (smulkiai kapota)
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradėkite nuo gvakamolės ruošimo. Perpjaukite avokadus, išimkite kauliukus ir šakute pertrinkite minkštimą dubenyje.
  2. 2. Pridėkite smulkiai sukapotą česnaką, lime sultis, smulkiai kapotą raudoną svogūną, druską ir pipirus.
  3. 3. Viską gerai išmaišykite ir padėkite į šalį.
  4. 4. Toliau ruošiame Pico de Gallo. Smulkiai supjaustykite pomidorus, raudoną svogūną ir jalapeno pipirą.
  5. 5. Sudėkite viską į dubenį, apšlakstykite lime sultimis, įberkite smulkiai kapotos kalendros, druskos ir pipirų. Išmaišykite ir leiskite pastovėti keletą minučių, kad skoniai susijungtų.
  6. 6. Paruošiate padažą, sumaišydami Sriracha su majonezu. Proporcijas galite reguliuoti pagal savo pageidaujamą aštrumą.
  7. 7. Būtina paskrudinti Broche bandeles. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek sviesto ir paskrudinkite bandeles iš abiejų pusių iki auksinės spalvos.
  8. 8. Kol bandelės skrudinasi, paruoškite plėšytą jautieną. Jei naudojate jau paruoštą produktą, tiesiog pašildykite jį pagal instrukcijas. Jei ruošiate namuose, įtrinkite jautieną prieskoniais ir lėtai virkite, kol mėsa taps minkšta ir lengvai plėšoma.
  9. 9. Kai visi ingredientai paruošti, pradedame konstruoti burgerį. Ant apatinės bandelės dalies užtepate Sriracha-majonezo mišinį.
  10. 10. Ant padažo dėkite salotų lapą, o ant jo – plėšytos jautienos porciją.
  11. 11. Toliau sluoksniuojate – ant jautienos dėkite čederio sūrio riekelę, kad ji šiek tiek ištirptų nuo šiltos mėsos.
  12. 12. Ant sūrio užtepate dosnų kiekį gvakamolės.
  13. 13. Gvakamolę galite padengti Pico de Gallo salotomis.
  14. 14. Užbaigiame burgerį, uždėdami viršutinę bandelės dalį, kurią taip pat galite šiek tiek patepti Sriracha-majonezo mišiniu.
  15. 15. Patiekiate iš karto, kol visi ingredientai dar šilti ir gaivūs.
Ilgai kepta plėšyta jautiena
(2)
Jautienos troškinys su bulvėmis
(2)