Autorius apie receptą
Troškinti jautienos žandai - tai klasikinis patiekalas, kuris kamado tipo grilyje įgauna ypatingą dūmo aromatą ir nepakartojamą skonį. Šis receptas atskleidžia, kaip paruošti minkštą, sultingą mėsą, kuri tiesiog tirpsta burnoje. Jautienos žandai - tai viena vertingiausių jautienos dalių, kuri ilgo troškinimo metu tampa itin minkšta ir išskiria nepaprastai turtingą skonį. Patiekalas puikiai tinka tiek kasdienai, tiek šventiniam stalui.
Galimos ingredientų alternatyvos - Jeigu neturite galimybės įsigyti jautienos žandų, galite naudoti jautienos mentę arba kumpį.
- Raudoną vyną galima pakeisti jautienos sultiniu arba alumi.
- Vietoje šviežių žolelių galima naudoti džiovintas (naudokite trečdalį nurodyto šviežių žolelių kiekio).
- Jei neturite kamado tipo grilio, patiekalą galima ruošti orkaitėje žemoje temperatūroje arba naudojant slowcooker (lėtpuodį).
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Prieš gaminimą mėsą būtina išimti iš šaldytuvo bent valandą prieš.
- Labai svarbu gerai įkaitinti grilį ir išlaikyti pastovią temperatūrą viso gaminimo metu.
- Mėsą reikia apskrudinti iš visų pusių, kad išliktų sultinga.
- Troškinimo skysčio turi būti pakankamai, kad apsemtų du trečdalius mėsos.
Atsiliepimai