Troškinti jautienos žandai, kamado tipo grilyje

Autorius apie receptą

Troškinti jautienos žandai - tai klasikinis patiekalas, kuris kamado tipo grilyje įgauna ypatingą dūmo aromatą ir nepakartojamą skonį. Šis receptas atskleidžia, kaip paruošti minkštą, sultingą mėsą, kuri tiesiog tirpsta burnoje. Jautienos žandai - tai viena vertingiausių jautienos dalių, kuri ilgo troškinimo metu tampa itin minkšta ir išskiria nepaprastai turtingą skonį. Patiekalas puikiai tinka tiek kasdienai, tiek šventiniam stalui. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Jeigu neturite galimybės įsigyti jautienos žandų, galite naudoti jautienos mentę arba kumpį
  • Raudoną vyną galima pakeisti jautienos sultiniu arba alumi. 
  • Vietoje šviežių žolelių galima naudoti džiovintas (naudokite trečdalį nurodyto šviežių žolelių kiekio). 
  • Jei neturite kamado tipo grilio, patiekalą galima ruošti orkaitėje žemoje temperatūroje arba naudojant slowcooker (lėtpuodį). 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

  • Prieš gaminimą mėsą būtina išimti iš šaldytuvo bent valandą prieš. 
  • Labai svarbu gerai įkaitinti grilį ir išlaikyti pastovią temperatūrą viso gaminimo metu.
  • Mėsą reikia apskrudinti iš visų pusių, kad išliktų sultinga. 
  • Troškinimo skysčio turi būti pakankamai, kad apsemtų du trečdalius mėsos. 

Ingredientai

    • Jautienos žandai: 1.5 kg.
    • Svogūnai: 2 vnt.
    • Morkos: 3 vnt.
    • Česnakas: 6 skiltelės.
    • Raudonasis vynas: 500 ml.
    • Jautienos sultinys: 500 ml.
    • Rozmarinas: 4 šakelės.
    • Čiobreliai: 4 šakelės.
    • Lauro lapai: 3 vnt.
    • Juodieji pipirai: 1 arbatinis šaukštelis.
    • Druska: pagal skonį.
    • Alyvuogių aliejus: 4 valgomieji šaukštai.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Jautienos žandus nuplauname ir nusausiname popieriniu rankšluosčiu.
  2. 2. Mėsą pabarstome druska ir pipirais iš visų pusių.
  3. 3. Įkaitiname kamado grilį iki 220°C temperatūros.
  4. 4. Keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų ir apskrudiname mėsą iš visų pusių iki gražios rudos spalvos.
  5. 5. Nulupame ir supjaustome svogūnus stambiais kubeliais.
  6. 6. Nuskutame morkas ir supjaustome stambiais gabalais.
  7. 7. Nulupame česnako skilteles.
  8. 8. Į troškintuvą sudedame apskrudintą mėsą.
  9. 9. Ant viršaus sudedame paruoštas daržoves.
  10. 10. Supilame raudonąjį vyną ir jautienos sultinį.
  11. 11. Įdedame rozmarino ir čiobrelių šakeles bei lauro lapus.
  12. 12. Troškintuvą uždengiame dangčiu ir dedame į įkaitintą grilį.
  13. 13. Sumažiname temperatūrą iki 160°C.
  14. 14. Troškiname 4-5 valandas, kol mėsa taps visiškai minkšta.
  15. 15. Periodiškai patikriname skysčio kiekį ir, jei reikia, įpilame daugiau sultinio.
  16. 16. Baigus troškinti, paliekame mėsą pastovėti 15 minučių prieš pjaustant.
Troškinti jautienos žandai, kamado tipo grilyje
Troškinti jautienos žandai, kamado tipo grilyje

Atsiliepimai

Maltos jautienos ir lęšių troškinys
(1)