Spagečiai su mėsos kukuliais, troškintais pomidorų tyrėje ir parmezano sūriu

Autorius apie receptą

Viename angliškame portale, kad tokie spagečiai su mėsos kukuliais, yra vieną iš pirmųjų vietų tarp nesveikiausių valgių dešimtuke užimantis patiekalas... Na, gal namie gaminta jo versija nėra tokia jau "nuodinga", ten buvo labiau kalbėta apie jau paruoštus patiekalus, kuriuos reikia tik pašildyti. Bet kai pasakiau vyrui kad šiandien gaminsiu spagečius su mėsos kukuliais, troškintais pomidorų tyrėje, tai jis labai apsidžiaugė ir rekomendavo "Galbūt tu galėtum rašyti nesveikiausių valgių tinklaraštį"? Dėl sveikumo ar nesveikumo nesiginčysiu ir daug nediskutuosiu, bet kad skanu tai tikrai. Tad rekomenduoju išmėginti ir Jums jau šiandien. Imamės gamybos!
Reklama

Galimos ingredientų alternatyvos:


Patiekalo gaminimo patarimai:
 
  • Mėsos kukulius formuokite drėgnomis rankomis – taip masė nelips prie delnų ir kukuliai bus glotnūs.
  • Troškindami pomidorų padažą, leiskite jam šiek tiek nugaruoti – taip jis taps tirštesnis ir aromatingesnis.
  • Norėdami dar sodresnio skonio, į pomidorų padažą įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus ar šiek tiek balzaminio acto.
  • Jei mėgstate aštresnį skonį, galite įdėti ne pusę, o visą čili pipirą arba įberti žiupsnelį aitriosios paprikos miltelių.
  • Spagečius visada virkite iki „al dente“ – taip jie geriau laikys formą ir puikiai susilies su padažu.

Ingredientai

    • maltos jautienos: 400 gramų
    • pomidorų: 3
    • svogūnų: 2
    • česnako: 5 skiltelių
    • pomidorų tyrės: 200 mililitrų
    • batono: 1 riekelės
    • pieno: 0,5 stiklinsė
    • maltos saldžiosios paprikos
    • mairūno, čiobrelio (geriau šviežių)
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • čili pipirų: 0,5
    • spagečių: 250 gramų
    • parmezano sūrio: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia į mėsos faršą įmuškite kiaušinį, sudėkite piene išmirkytą batoną, smulkiai pjaustytą vieną svogūną ir kelias česnako skilteles.
  2. 2. Pagardinkite druska, pipirais, mairūnu ir čiobreliais.
  3. 3. Viską gerai išmaišykite ir drėgnomis rankomis suformuokite mažus mėsos kukuliukus.
  4. 4. Juos apkepinkite ant didelės kaitros iš visų pusių.
  5. 5. Sumažinkite kaitrą, į keptuvę supilkite pomidorų tyrę, nuluptus ir supjaustytus pomidorus ir patroškinkite maždaug 10 minučių.
  6. 6. Pabaigoje sudėkite likusį susmulkintą svogūną ir česnako skilteles, įmeskite pusę čili pipiro.
  7. 7. Pagardinkite druska, pipirais, maltomis paprikomis ir dar šiek tiek patroškinkite.
  8. 8. Tuo metu išvirkite spagečius, pagal instrukcijas nurodytas ant pakuotės.
  9. 9. Makaronus dėkite į lėkštę, į vidurį įkomponuokite kelis mėsos kukuliukus ir užpilkite padažo.
  10. 10. Pabarstykite kapotomis žolelėmis ir tarkuotu parmezano sūriu.
  11. 11. Patiekite ir skanaukite!

Atsiliepimai

Makaronai - spagečiai su jūros gėrybėmis ir pomidorais
(7)
Makaronai su vištiena ir daržovėmis grietinėlės padaže
(1)
Makaronų apkepas su mėsa ir paprika
(2)
Makaronų salotos su avinžirniais
(2)
Pad thai su krevetėmis, ryžių makaronais ir daržovėmis
(4)