Makaronų ir varškės apkepas pagal Beatą

Autorius apie receptą

Makaronų ir varškės apkepas pagal Beatą – tai švelnaus skonio, nostalgiškas patiekalas, primenantis vaikystės pietus ar močiutės ruoštus sekmadienio pietus. Šis apkepas ypatingas tuo, kad yra labai paprastas, bet kartu – nepaprastai skanus. Beata, garsėjanti savo paprastais ir jaukiais receptais, sukūrė šį apkepą taip, kad jis tiktų tiek vaikams, tiek suaugusiems. Švelnios varškės ir smulkių vermišelių derinys su lengvu saldumu ir traškia plutelė – tai tikra klasika, kuri sušildys bet kokią dieną. Be to, šį apkepą nesudėtinga pritaikyti pagal tai, ką turite šaldytuve, todėl jis puikiai tiks ir improvizacijoms virtuvėje. 

Apkepas gali būti valgomas tiek šiltas, tiek atvėsęs – jis išlieka skanus net ir kitą dieną. Puikiai tinka kaip pagrindinis patiekalas arba kaip desertas, ypač patiekiamas su uogiene, šviežiomis uogomis ar grietine. Tai idealus patiekalas savaitgaliui ar kai norisi ko nors sotaus, bet neperkrauto. 


Reklama

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Vermišeliai: galima naudoti bet kokius smulkius makaronus, pvz., žvaigždutes, mažus vamzdelius arba orzo kruopas (pastą).
  • Varškė: tinka tiek liesa, tiek riebesnė varškė, galima naudoti ir varškės sūrelį be priedų.
  • Kiaušiniai: jei norite minkštesnės konsistencijos, galima naudoti tik 2 kiaušinius arba papildyti dar vienu.
  • Cukrus: galima keisti ruduoju cukrumi ar medumi (sumažinus kiekį).
  • Druska: vietoj paprastos galima naudoti jūros druską arba Himalajų druską.
  • Liesa grietinė: puikiai tiks graikiškas jogurtas arba natūralus kefyras.
  • Džiūvėsėliai: vietoj jų galima naudoti avižų dribsnius, maltus riešutus arba kapotus migdolus.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Vermišelius virkite tik iki al dente – jie neturi būti pervirti, nes dar keps orkaitėje.
  • Jei norite dar traškesnės plutelės, viršų galite patepti plakto kiaušinio ir pieno mišiniu.
  • Apkepą galima pagardinti razinomis, cinamonu ar vaniliniu cukrumi, jei norite desertinio varianto.
  • Kepimo indą prieš supilant masę būtinai patepkite sviestu ir pabarstykite džiūvėsėliais – taip apkepas neprilips.
  • Jei norite, kad apkepas būtų maistingesnis, į varškės masę galite įmaišyti šaukštą manų kruopų.

Ingredientai

    • vermišeliai: 0,5 pakelio (kuo smulkesnių)
    • varškė: 2 pakelių (po 180-200 gramų)
    • kiaušiniai: 3
    • cukrus: 2 šaukštų
    • druska: žiupsnelio
    • liesa grietinė: 150 gramų
    • džiūvėsėliai: pabarstymui
    • sviestas: keletas juostelių (apie 30 g – viršui). 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių vermišelius išverdame.
  2. 2. Tuomet varškę su kiaušiniais bei grietine sutriname, įdedame cukraus ir druskos.
  3. 3. Tada makaronus sudedame į varškės masę. Gerai sumaišome.
  4. 4. Supilame į kepimo indą.
  5. 5. Ant viršaus padarykite traškią plutelę: viršų pabarstome džiūvėsėliais bei vienu šaukštu cukraus. Uždedame keletą sviesto juostelių.
  6. 6. Po to dedame į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę maždaug 45-60 minučių, kol viršus gražiai apskrus.
  7. 7. Patiekiame ir skanaujame!

Atsiliepimai

Lina

Gaminau. Ir dar gaminsiu ! :) Gavosi super ! Labai skanu ! Nuostabiai tinka lengvai vakarienei ! Aciu uz recepta !
Atsakyti
Grikių apkepas su vištiena ir brokoliais
(1)
Brokolių ir šoninės apkepas
(3)
Moliūgų ir ryžių apkepas
(1)
Žiedinių kopūstų apkepas su faršu
(15)