Vištienos apkepas su grietinėle, bulvėmis, garstyčiomis ir daržovėmis

2024-04-22 Autorius oSkanu.lt

Vištienos apkepas su grietinėle, bulvėmis, garstyčiomis ir daržovėmis
Pastaruoju metu su šeima pradėjo valgyti vis daugiau vištienos, vietoje kiaulienos. Tad pradėjau ieškoti vis naujų receptų, kaip skaniai ją būtų galima paruošti. Ir neseniai aptikau nuostabų vištienos apkepą su grietinėle, bulvėmis, ir garstyčiomis. Paruošimas tikrai be galo paprastas, o galutinis rezultatas itin geras. Valgėme ir vis kartojome, kad šitaip gaminsime ir ateityje. Rekomenduoju ir Jums, jau šios dienos vakarienei išmėginti šį receptą! 

Ingredientai

    • vištienos krūtinėlė: 500 gramų
    • bulvės: 4
    • morkos: 1
    • pekino salotos (kietoji dalis)
    • grietinėlė: 200 gramų
    • angliškos garstyčios: 1 šaukštelio
    • malta kalendra
    • maltas bazilikas
    • malti salierų lapai
    • maltas juodas pipiras
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių vištieną pamarinuokite su malta kalendra, baziliku, juodu maltu pipiru bei druska.
  2. marinuojama vištiena
  3. 2. Palaikykite maždaug 2-3 valandas.
  4. 3. Prie vištienos paruoškite garnyrą iš daržovių.
  5. 4. Šiaudeliais supjaustytas bulves, stambiai tarkuotas morkas bei pasmulkintą pekino salotą sudėkite į indą.
  6. pjaustytos daržovės
  7. 5. Įdėkite šaukštelį maltų saliero lapų, garstyčių, užbarstykite druskos, juodo malto pipiro, užpilkite alyvuogių aliejaus bei viską gerai išmaišykite.
  8. 6. Tuomet daržoves bei vištieną sudėkite į kepimo skardą.
  9. vištienos apkepas - troškinys kepimo inde
  10. 7. Kepkite maždaug 70 minučių iki 230 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
  11. iškeptas vištienos apkepas - troškinys su grietinėle
  12. 8. Patiekite ir skanaukite!