Vištienos filė kepsneliai orkaitėje su česnaku

Autorius apie receptą

Jau sakiau, kad paskutiniu metu su šeima stengiamės valgyti vis daugiau vištienos. O geriausiais receptais, kurie pavyko, dalinuosi su Jumis. O šiandien noriu kaip orkaitėje iškepti skanius vištienos filė kepsnius. Šitaip nuostabiai iškepta vištiena idealiai tinka ir ruošiant cezario salotas arba galima patiekti su makaronais arba kitu Jūsų mėgstamu garnyru. Tikrai rekomenduoju pamėginti šį paprastą, bet pasiteisinusį receptą. :)

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Vietoje vištienos filė galite naudoti vištienos šlaunelių mėsą be kaulų ir odos, kuri bus dar sultingesnė. 
  • Petražoles galima pakeisti kitomis šviežiomis žolelėmis – krapais, baziliku, rozmarinu arba jų mišiniu. 
  • Jei neturite šviežio česnako, galite naudoti česnako miltelius (apie 1-2 arbatinius šaukštelius), nors šviežias česnakas suteikia intensyvesnį aromatą. 
  • Provanso prieskonius galima pakeisti itališkų žolelių mišiniu arba pasigaminti savą mišinį iš džiovinto rozmarino, čiobrelio, mairūno ir baziliko. 
  • Aliejaus pasirinkimą taip pat galite pritaikyti pagal savo skonį – tinka tiek alyvuogių, tiek saulėgrąžų, tiek kokosų aliejus, kuris suteiks subtilų kokosų aromatą. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

  • Siekiant geriausio rezultato, rekomenduojama vištienos filė prieš gaminimą palaikyti kambario temperatūroje apie 15-20 minučių – taip mėsa iškeps tolygiau. 
  • Jei norite dar sultingesnės vištienos, galite ją prieš kepimą marinuoti česnako, aliejaus ir žolelių mišinyje 2-4 valandas šaldytuve. 
  • Kepant orkaitėje, verta kepsnį vieną kartą apversti, kad jis tolygiai apskrustų iš visų pusių. 
  • Norint gražaus apskrudimo, paskutines 5 minutes galite įjungti orkaitės grilį. 
  • Labai svarbu neperžengti rekomenduojamo kepimo laiko, nes perkepus vištiena gali tapti sausa. Ideali vištienos vidaus temperatūra yra 75°C – jei turite mėsos termometrą, pasinaudokite juo. 

Ingredientai

    • vištienos filė: 500 gramų
    • petražolės: žiupsnio
    • česnakas: 3 skiltelių
    • Provanso prieskoniai: žiupsnelio
    • aliejus: šlakelio
    • prieskoniai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių vištienos filė supjaustome į dvi dalis.
  2. 2. Tada įtriname česnaku, aptepame aliejumi, provanso žolelėmis, galima panaudoti ir kitus mėgstamus prieskonius pagal savo skonį.
  3. 3. Tuomet įdedame vištienos filė į orkaitę - ant grotelių (šitaip pagaminta vištiena turės mažiau kalorijų bei bus traškesnė).
  4. 4. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį.
  5. 5. Ištraukę iš orkaitės beriame sukapotas petražoles.
  6. 6. Patiekiame ir skanaujame!

Atsiliepimai

Vaida

Paprasta paruošti ir tikrai skanu. Labai mėgstu tokius "sausus" marinatus, kai nėra jokių majonezų. :)
Atsakyti
Bulvių "kišenėlės" su vištienos ir tar tar padažo įdaru
(1)
Keptų makaronų salotos su rūkyta vištiena
(2)
Noodles - lakštiniai makaronai su vištiena ir kinietiškuoju Pak Choi
(2)