Autorius apie receptą
Jau sakiau, kad paskutiniu metu su šeima stengiamės valgyti vis daugiau vištienos. O geriausiais receptais, kurie pavyko, dalinuosi su Jumis. O šiandien noriu kaip orkaitėje iškepti skanius vištienos filė kepsnius. Šitaip nuostabiai iškepta vištiena idealiai tinka ir ruošiant
cezario salotas arba galima patiekti su makaronais arba kitu Jūsų mėgstamu
garnyru. Tikrai rekomenduoju pamėginti šį paprastą, bet pasiteisinusį receptą. :)
Galimos ingredientų alternatyvos - Vietoje vištienos filė galite naudoti vištienos šlaunelių mėsą be kaulų ir odos, kuri bus dar sultingesnė.
- Petražoles galima pakeisti kitomis šviežiomis žolelėmis – krapais, baziliku, rozmarinu arba jų mišiniu.
- Jei neturite šviežio česnako, galite naudoti česnako miltelius (apie 1-2 arbatinius šaukštelius), nors šviežias česnakas suteikia intensyvesnį aromatą.
- Provanso prieskonius galima pakeisti itališkų žolelių mišiniu arba pasigaminti savą mišinį iš džiovinto rozmarino, čiobrelio, mairūno ir baziliko.
- Aliejaus pasirinkimą taip pat galite pritaikyti pagal savo skonį – tinka tiek alyvuogių, tiek saulėgrąžų, tiek kokosų aliejus, kuris suteiks subtilų kokosų aromatą.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Siekiant geriausio rezultato, rekomenduojama vištienos filė prieš gaminimą palaikyti kambario temperatūroje apie 15-20 minučių – taip mėsa iškeps tolygiau.
- Jei norite dar sultingesnės vištienos, galite ją prieš kepimą marinuoti česnako, aliejaus ir žolelių mišinyje 2-4 valandas šaldytuve.
- Kepant orkaitėje, verta kepsnį vieną kartą apversti, kad jis tolygiai apskrustų iš visų pusių.
- Norint gražaus apskrudimo, paskutines 5 minutes galite įjungti orkaitės grilį.
- Labai svarbu neperžengti rekomenduojamo kepimo laiko, nes perkepus vištiena gali tapti sausa. Ideali vištienos vidaus temperatūra yra 75°C – jei turite mėsos termometrą, pasinaudokite juo.
Atsiliepimai
Vaida
Atsakyti