Vištiena su grybais kreminiame padaže

2024-09-06 Autorius Vaida Bučinskienė

Vištiena su grybais kreminiame padaže
Vištiena su grybais kreminiame padaže – tai švelnus ir gardus patiekalas, kuris sužavės savo sodriu skoniu. Sultingi vištienos gabalėliai ir kvapnūs grybai susilieja su aksominiu grietinėlės padažu, kuris praturtintas svogūnų ir česnakų aromatu. Šis kreminis padažas suteikia patiekalui išskirtinę tekstūrą ir subtilų skonį, kuris puikiai dera su vištiena ir grybais. Šis patiekalas yra puikus pasirinkimas tiek kasdienai, tiek ypatingoms progoms, kai norisi šilto, jaukaus ir sotaus patiekalo.

Redakcijos komentaras - patiekalas gali būti patiekiamas su makaronais, ryžiais ar bulvių koše, o taip pat puikiai dera su šviežiomis daržovėmis ar žaliomis salotomis. Gaminti galima ir su kitais grybais, tokiais kaip voveraitės. 

Daugiau vištienos patiekalų idėjų galite rasti čia

Ingredientai

    • Vištienos krūtinėlė: 2 vnt. (arba šlaunelių mėsa be kaulų)
    • Aliejus kepimui: 2 valg. š.
    • Druska ir pipirai: pagal skonį
    • Česnakų granulės: 0,5 arb. š.
    • Džiovinti prieskoniai - čiobreliai, raudonėliai, mairūnai: pagal skonį
    • Pievagrybiai: 150g
    • Sviestas: 2 valg. š.
    • Česnakai:  3 skiltelės
    • Miltai: 2 valg. š.
    • Sultinys: 1 stikl.
    • Grietinėlė: 1 stikl.
    • Fermentinis sūris: didelė sauja
    • Petražolės: nebūtina (pagardinimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Vištieną išmušti, šiek tiek paploninti. Sudėti į dubenį. Ant vištienos supilti aliejų, suberti česnakų granules, pagardinti druska ir pipirais, taip pat berti džiovintas žoleles. Gerai išmaišyti, kad vištiena pasidengtų prieskoniais.
  2. 2. Keptuvėje gerai įkaitinti aliejų ir apkepti vištieną iš abiejų pusių. Apkepti ant didesnės kaitros, kad mėsa kiek paruduotų (pilnai iškepti nereikia). Apkeptą vištieną atidėti į lėkštę.
  3. 3. Keptuvės kaitrą sumažinti šiek tiek ir dėti sviestą, jį ištirpinti. Svogūną susmulkinti, česnakus sutraiškyti, grybus supjaustyti norimo dydžio gabaliukais. Viską sudėti į keptuvę ir apkepti, kol grybai suminkštės.
  4. 4. Į keptuvę prie grybų suberti miltus ir išmaišyti. Supilti grietinėlę ir sultinį, ir gerai išmaišyti. Kai miltai bus įmaišyti - suberti tarkuotą sūrį. Pagardinti druska ir pipirais.
  5. 5. Įkaitinti orkaitę iki 175 C. Jeigu keptuvė tinkama naudoti orkaitėje - vištieną išdėlioti ant grybų. Jeigu keptuvė neatspari orkaitės kaitrai, visą grybų masę perkelti į kepimo indą ir tuomet sudėti vištieną. Kepimo indą ar keptuvę uždengti folijos lakštu ir dėti į orkaitę kepti apie 20 min arba tol, kol vištiena bus pilnai iškepusi.
  6. 6. Iškepusią vištieną aplieti grybų padažu, pagardinti smulkintomis petražolėmis.
Receptų autorė Vaida Bučinskienė
Rageliai, įdaryti daržovėmis ir kalakutiena / vištiena - gimtadieniams, vakarėliams, ar vaikams neštis į pikniką ar iškylą!
(3)
Kebabas pitoje su vištiena
(2)