Kebabas su traškia vištiena su daržovėmis ir padažu

2024-11-28 Autorius Rugilė - maistassielai

Kebabas su traškia vištiena su daržovėmis ir padažu
Kebabas su traškia vištiena – puikus pasirinkimas, kai norisi suderinti greitą paruošimą, sotumą ir puikų skonį. Sultinga vištiena, apgaubta auksinės, traškios tešlos sluoksniu, suteikia pagrindą intensyviam skoniui, kurį papildo šviežių daržovių traškumas ir jų natūralus gaivumas. Kartu su kreminiu padažu, kuriame susilieja saldžiarūgštis majonezo ir grietinės derinys bei subtilus žolelių skonis, patiekalas tampa ypatingai aromatingas ir maloniai subalansuotas.

Tai puikus pasirinkimas tiek kasdieniams pietums ar vakarienei, tiek vaišinant svečius. Be to, galimybė pritaikyti tortilijos įdarą pagal savo skonį – nuo papildomų daržovių iki aštresnio padažo – leidžia sukurti kiekvienam individualiai pritaikytą skonio šedevrą.

Redaktorės Vaidos komentaras - papildykite kebabus truputėliu sūrio prieš kepant ar naudokite maltas aitriąsias paprikas norėdami kiek aštresnio padažo. 

Ingredientai

    Vištienai:
    • Vištų šlaunelių mėsa: 3 vnt
    • Miltai: 1/2 stikl.
    • Vanduo: 1/2 stikl. (ledinis)
    • Kiaušiniai: 1 vnt.
    • Druska: žiupsnelis
    • Bulvių prieskoniai: nebūtina
    Padažui:
    • Majonezas: 4-5 valg. š.
    • Grietinė: 2 valg. š.
    • Cukrus: žiupsnelis
    • Raudonėlis: žiupsnelis (džiovinto)
    • Bazilikai: žiupsnelis (džiovinto)
    • Citrinos sultys: 1/2 arb. š.
    Kebabams:
    • Tortilijos: 3 vnt
    • Pomidorai: 1 vnt. (didelis)
    • Šviežiai raugtas agurkai: 4 vnt. (didesni)
    • Iceberg salota: 0,5 vnt.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Dubenyje sumaišyti miltus su kiaušiniu.
  2. 2. Supilti ledinį vandenį, įberti druskos ir viską gerai išmaišyti. Gausis tiršta tešla.
  3. 3. Vištieną pabarstyti druska, pipirais ir bulvių prieskoniais.
  4. 4. Kiekvieną gabalėlį dėti į paruoštą tešlą.
  5. 5. Puode įkaitinti aliejų ir sudėti tešloje apvoliotą vištieną. Kepti apie 7-9 min, kol taps gražiai auksinės spalvos.
  6. 6. Iškepusią vištieną perkelti ant popierinių rankšluosčių, kad sugertų riebalų perteklių.
  7. 7. Padažui sumaišyti visus ingredientus dubenėlyje.
  8. 8. Ant tortilijos sudėti pjaustytas daržoves, tuomet riekelėmis supjaustytą vištieną ir viską pagardinti padažu.
  9. 9. Tortiliją užlankstyti, sutvirtinti dantų krapštuku ir apkepti grilio keptuvėje, kol šiek tiek apskrus.
Receptų autorė maistassielai
Vištienos kepsneliai su kiaulienos šonine
(5)
Makaronų apkepas su skrandukais ir daržovėmis
(7)
Jamaikietiška Jerk vištiena su papajų čatniu ir kokosiniais basmati ryžiais
(2)
Makaronai su vištiena, kumpiu ir grietinėle
(3)