Vištienos sparneliai saldžiarūgščiame padaže, kepti orkaitėje

2025-03-27 Autorius oSkanu.lt

Vištienos sparneliai saldžiarūgščiame padaže, kepti orkaitėje
Vištienos sparneliai saldžiarūgščiame padaže – tai tobulas patiekalas tiek šeimos vakarienei, tiek vakarėliui su draugais. Šie orkaitėje kepti sparneliai pasižymi nuostabiu skoniu ir aromatu, kuris susidaro dėl harmoningo saldaus medaus ir rūgštaus acto derinio. Sparneliai iškepa traškūs išorėje, tačiau išlieka sultingi ir minkšti viduje. Saldžiarūgštis padažas suteikia patiekalui ypatingą skonį, o česnakas ir prieskoniai praturtina aromatą. Mėgstamas tiek suaugusiųjų, tiek vaikų, šis patiekalas tikrai taps jūsų šeimos mėgstamiausiu!

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Jeigu neturite kukurūzų miltų, galite juos pakeisti kvietiniais miltais arba bulvių krakmolu. 
  • Vietoje medaus galima naudoti klevų sirupą arba rudąjį cukrų. 
  • Sezamo aliejų galima pakeisti alyvuogių aliejumi, tačiau tuomet padažas praras dalį savo specifinio skonio. 
  • Vietoje kečupo tinka pomidorų pasta sumaišyta su trupučiu cukraus. 
  • Actą galima pakeisti citrinų sultimis, tačiau tokiu atveju reikėtų naudoti šiek tiek mažiau. 
  • Jei mėgstate aštresnį skonį, galite padidinti raudonosios paprikos miltelių kiekį arba pridėti čili pipirų.

Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder


Patiekalo gaminimo patarimai

  • Norint pasiekti geriausią rezultatą, rekomenduojama vištienos sparnelius marinuoti su prieskoniais bent 30 minučių prieš kepimą, o jei turite laiko – net per naktį šaldytuve. Taip sparneliai įgaus daugiau skonio. 
  • Kepant orkaitėje, verta sparnelius apversti įpusėjus kepimo laikui, kad jie iškeptų tolygiai. 
  • Padažą geriausia ruošti likus maždaug 10 minučių iki sparnelių kepimo pabaigos, kad jis būtų šviežias ir aromatingas. 
  • Jei norite traškesnių sparnelių, paskutines 5 minutes galite įjungti orkaitės grilio funkciją.

Ingredientai

    • vištienos sparnelių: 1 kilogramo
    • kukurūzų miltų: 2 valgomųjų šaukštų
    • druskos: ~1 arbatinio šaukštelio
    • maltų juodųjų pipirų: ~1 nubraukto arbatinio šaukštelio
    • raudonosios paprikos miltelių: ~1 arbatinio šaukštelio
    Padažui:
    • česnako: 3 skiltelių
    • kečupo: 3 valgomųjų šaukštų
    • medaus: 2 valgomųjų šaukštų
    • sezamo aliejus: 1 arbatinio šaukštelio
    • acto: 1 arbatinio šaukštelio (9%)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje vištienos sparnelius nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, supjaustykite į tris dalis (galiuką išmeskite) bei dėkite į puodą.
  2. 2. Kukurūzų miltus sumaišykite su druska, pipirais, paprikos milteliais, berkite ant sparnelių bei dangčiu uždengtą puodą gerai papurtykite, kad sparneliai apliptų miltų ir prieskonių mišiniu.
  3. 3. Taip paruoštus sparnelius dėkite į skardą su grotelėmis bei šaukite į maždaug iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 35-40 minučių.
  4. 4. Tada kol vištienos sparneliai keps, dubenyje sumaišykite medų, kečupą, sezamo aliejų, actą ir išspaustą česnaką.
  5. 5. Šiuo padažu užpilkite tik iš orkaitės ištrauktus, dar karštus, sparnelius, išmaišykite bei patiekite. Skanaukite!

Vilma Kriaučiūnienė

Naudingas
(0)
Viena skaniausių vakarienių mūsų šeimai, kai gaminame vištienos sparnelius :)
Atsakyti

Atsakinėjama į Komentarą

Makaronai grietinėlės padaže su vištiena
(9)
Apelsinų sultyse troškinta vištiena
(4)
Ryžių užkepėlė / apkepėlė su vištiena, pupelėmis ir sūriu
(8)
Višta raudoname vyne su rūkyta šonine ir grybais
(1)