Lietinių keksiukai su vištienos ir daržovių įdaru

2018-11-29 Autorius oSkanu.lt

Lietinių keksiukai su vištienos ir daržovių įdaru
Šiandien aš nusprendžiau keksiukus iškepti su vištienos ir daržovių įdaru. Bet įjungus savo fantaziją, galite sugalvoti ir kitaip įdaryti lietinius. Tarkim, kad ir taip, kaip dažniausiai esate įpratę juos pasigaminti kai kepate keptuvėje: su varške, obuoliais ar bananais... Galima rinktis pagal savo skonį arba pagal šaldytuvo turinį. Aš pasidalinsiu tik idėja, kad lietinius galite kepti ir orkaitėje. :)

Kadangi aš rinkausi nesaldų variantą, lietinių tešlos visai nesaldinau.

Ingredientai

    Lietiniams:
    • miltai: 180 gramų
    • šaltas vanduo: 300-350 mililitrų
    • pienas: 80 mililitrų
    • kiaušiniai: 2
    • aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • druska: žiupsnelio
    Įdarui (reguliuokite pagal save):
    • malta vištiena: pagal skonį
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 1 skiltelės
    • čili pipirai: 1
    • vištienos prieskoniai
    • adžika: 1 valgomojo šaukšto
    • druska: šiek tiek
    • penkių pipirų mišinys: pagal skonį
    • pomidorai: 1
    • raudonosios paprikos: 1
    • virtos pupelės
    • konservuoti kukurūzai
    • šviežios petražolės
    • grietinė
    • sūris: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Lietiniai: Pirmiausia kiaušinius išplakame su druska, aliejumi bei pienu. Beriame persijotus miltus ir užmaišome gana tirštą tešlą. Tešlai leidžiame bent 30 minučių, kad miltai išbrinktų.
  2. 2. Tada nuolat maišydamos supilame vandenį. Jo kiekį reguliuokite pagal save - tešla privalo gautis pakankamo tirštumo bei tuo pačiu ne per skysta. Gerai įkaitiname keptuvę (keptuvę geriau rinktis mažesnę), pirmąją galite lengvai patepti su aliejumi.
  3. 3. Pilkite tešlos, vartomu judesiu ją paskirstykite po visą keptuvę bei blynus apkepkite iš abiejų pusių. Kai jau pradės rusti krašteliai, blyną reikia apversti. Taip iškepkite visus lietinius.
  4. 4. Po to iškeptais lietiniais išklojame keksiukų formeles (aš šį kartą naudojau metalinę 12 keksiukų formą). Į vidų galite dėti, ką tik norisi. Aš šį kartą nusprendžiau dėti (nes turėjau šaldytuve) - maltą vištieną pakepintą keptuvėje kartu su svogūnu, taip pat su skiltele česnako, čili pipiru, vištienos prieskoniais bei valgomuoju šaukštu adžikos. Tada įbėriau šiek tiek druskos ir penkių pipirų mišinio. Paskui sudėjau kubeliais supjaustytą šviežią pomidorą, raudoną papriką bei dar viską kelias minutes viską patroškinau. Maždaug iki pusės blynuko prikroviau vištienos, dar įdėjau virtų pupelių, konservuotų kukurūzų bei pabarsčiau šviežiomis petražolėmis. Ant viršaus dar uždėjau po šaukštą grietinės bei pašoviau į orkaitę maždaug 20 minučių. Paskui užklojau po griežinėlį sūrio bei keksiukus dar 10 minučių kepiau orkaitėje. Viskas. Skanaus!
  5. 5. Rekomendacija: Daugiau receptų iš vištienos rasite: Vištienos patiekalai
Lietinių keksiukai su vištienos ir daržovių įdaru
Vištiena garų puode
(2)