Fajitas lavaše su vištiena ir daržovėmis meksikietiškai

2021-10-22 Autorius oSkanu.lt

Fajitas lavaše su vištiena ir daržovėmis meksikietiškai
Fajitas ar fadžitos tai labai populiarus meksikiečių patiekalas. Jau kurį laikas esu pamilusi meksikietišką virtuvę ir vis kažką naujo išmėginu, na o fajitas su šeima valgome tikrai jau ne pirmą kartą. Receptas tikrai itin paprastas, pagaminimas gana greitas, o fajitas galima ruošti dvejopai: tiek su traškiomis daržovėmis, tiek su pilnai iškepusiomis ir minkštomis. Abiem pagamintais atvejais galutinis rezultatas nuostabus, skiriasi tik galutinė daržovių būsena.

Ingredientai

    • vištienos krūtinėlė: 500 gramų
    • paprikos: 3 (visos skirtingų spalvų)
    • raudonieji svogūnai: 1
    • baltieji svogūnai: 1 (nedidelio)
    • paprikos prieskoniai: 1 valgomojo šaukšto
    • maltas kuminas: 1 valgomojo šaukšto
    • česnakas: 2 skiltelių (arba česnako prieskoniai)
    • kajeno pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • druska
    • pipirai
    • šviežiai čili pipirai (jeigu norisi aštriau)
    • laimo vaisiaus sultys: iš 0,5 vnt.
    • augalinis aliejus (kepimui)
    • salsos padažas
    • mažos tortilijos / lavašai (renkamės iš sveiko maisto skyriaus, su kuo mažiau nereikalingų priedų)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia vištienos krūtinėlę supjaustykite plonomis juostelėmis, man pačiai asmeniškai daug skaniau mažesni gabaliukai.
  2. 2. Pamarinuokite kartu su visais prieskoniais, česnaku, laimo sultimis ir šlakeliu aliejaus. Palikite marinuotis maždaug 60 minučių.
  3. 3. Paprikas supjaustykite plonomis juostelėmis, svogūnus taipogi.
  4. 4. Kepkite nedideliame aliejaus kiekyje tol kol visiškai iškepa arba kol vis dar bus traškios (abu variantai labai gardūs).
  5. 5. Kitoje keptuvėje kepkite vištieną, kol ši iškepa. Kepimo laikas priklausys nuo gabaliukų dydžio, manieji kepė ne ilgiau nei 10 minučių.
  6. 6. Į iškepusią vištieną sudėkite daržoves ir dar kelias minutes pakepkite, viską gerai išmaišykite.
  7. 7. Paragaukite ar nieko netrūksta, jeigu trūksta galima įberti daugiau druskos arba čili pipirų.
  8. 8. Tortilijas suvyniokite į foliją ir dėkite dar kelioms minutėms į įkaitintą orkaitę. Folija neleidžia joms apskrusti. Tortilijas patieksite dar šiltas kartu su vištiena.
  9. 9. Paruoškite salsa padažą. Prisipažinsiu, kad tingėjau gamintis tad nusipirkau parduotuvinį. Jūs, jeigu norite galite pasigaminti: sutrinkite prinokusius pomidorus su šakele kalendros, įspauskite šiek tiek laimo vaisiaus sulčių, pagardinkite druska ir pipirais, ir įdėkite susmulkinto raudono čili pipiro. Tai tikriausiai pats paprasčiausias ir greičiausiai paruošiamas salsos receptas... :)
  10. 10. Viską patiekite! Vištieną dėkite į dar šiltą lavašą (kad neatvėstų, laikome toje pačioje folijoje), pagardinkite salsa padažu, užlenkite kraštus ir lepinkitės!
  11. 11. Pastebėjimas: Vištiena jau ganėtinai ilgą laiką yra pagrindinė mėsa kurią valgau, ji ganėtinai greit gali nusibosti, bet būtent pagal šį receptą paruošta ji ne tik kad išlieka sveika, sultinga, bet ir turi kažkokį nepaaiškinamai ypatingą bei visiškai neatsibostantį skonį.
Salotos su kepta vištiena ir bolivine balanda
(1)