Orkaitėje keptos vištienos blauzdelės su majonezo ir garstyčių marinatu

2024-04-07 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Orkaitėje keptos vištienos blauzdelės su majonezo ir garstyčių marinatu
Visai neseniai rodžiau kaip skaniai iškepti vištienos sparnelius su medaus padažu ir susilaukiau klausimų, o kaip būtų galima gardžiai orkaitėje paruošti vištienos blauzdeles. Todėl šiandien Jums parodysiu savo labai pamėgtą majonezu ir garstyčių marinatą, kuris puikiai tinka blauzdelėms. Ir tiesą pasakius tinka ne tik joms, bet ir kitoms vištienos dalims. Tikrai galiu Jums garantuoti, kad jei pasirinksite šį gamybos būdą, tai skanią vakarienę tikrai turėsite. Tad išmėginkite jau šiandien! 

Ingredientai

    • vištienos blauzdelių: 6-7
    • česnako: 1-2 skiltelių
    • majonezo: 4 valgomųjų šaukštų
    • dižono garstyčių: 1 arbatinio šaukštelio
    • druskos
    • pipirų
    • mėgstamų prieskonių žolelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių į dubenėlį dėkite majonezą, Dižono garstyčias, išspaustą česnaką, druską ir prieskonius bei užmaišykite marinatą.
  2. 2. Tuomet vištų blauzdeles nuplaukite, nusausinkite, dėkite į marinatą, pamaigykite gerai rankomis bei dėkite į šaldytuvą bent kelioms valandoms arba per visą naktį.
  3. 3. Po to vištų blauzdeles kepkite vidutinio karštumo (~160-180 laipsnių) orkaitėje, kepimo maiše arba uždengtas folija, maždaug ~60 minučių (priklausomai kokio dydžio blauzdelės).
  4. 4. Patiekite su mėgstamu garnyru ir skanaukite!

Vaida

Nuo tada kai atradau šį marinatą, kitaip blauzdelių nebemarinuoju. Tikrai be galo skanu!
Atsakyti
Spagečiai su vištiena ir krevetėmis
(3)
Makaronai su cukinija ir vištiena
(3)
Keptos vištienos ir mango salotos
(1)
Tavo pica su salotomis ir karštai rūkyta antiena arba vištiena
(1)
Vištienos juostelės tešloje su krakmolu
(4)