Orkaitėje keptos vištienos blauzdelės su majonezo ir garstyčių marinatu

2025-03-23 Autorius oSkanu.lt

Orkaitėje keptos vištienos blauzdelės su majonezo ir garstyčių marinatu
Visai neseniai rodžiau kaip skaniai iškepti vištienos sparnelius su medaus padažu ir susilaukiau klausimų, o kaip būtų galima gardžiai orkaitėje paruošti vištienos blauzdeles. Todėl šiandien Jums parodysiu savo labai pamėgtą majonezu ir garstyčių marinatą, kuris puikiai tinka blauzdelėms. Ir tiesą pasakius tinka ne tik joms, bet ir kitoms vištienos dalims. Tikrai galiu Jums garantuoti, kad jei pasirinksite šį gamybos būdą, tai skanią vakarienę tikrai turėsite. Tad išmėginkite jau šiandien! 

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Nors recepte naudojamas Dižono garstyčias, galite eksperimentuoti su kitomis garstyčių rūšimis - medaus garstyčiomis suteiks saldesnį poskonį, o grūdėtosios garstyčios pridės tekstūros. 
  • Vietoje įprasto majonezo galite naudoti graikiško jogurto ir majonezo mišinį (santykiu 1:1), jei norite lengvesnio varianto. 
  • Jei neturite šviežio česnako, galite naudoti česnako miltelius (apie 1/2 arbatinio šaukštelio vietoj 1-2 skiltelių). 
  • Prieskonių žoleles galite pasirinkti pagal savo skonį - rozmarinas, čiobreliai, bazilikas, petražolės ar krapai puikiai tiks šiam patiekalui. 
  • Vietoje vištienos blauzdelių galima naudoti vištienos šlauneles, sparnelius ar net visą vištą, supjaustytą gabalėliais - marinatas tinka visoms vištienos dalims. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Kad vištienos odelė taptų traški, paskutines 10-15 minučių kepkite blauzdeles atidengtas, padidindami orkaitės temperatūrą iki 200 laipsnių. Prieš dėdami į marinatą, padarykite kelis įpjovimus blauzdelėse - taip marinatas geriau įsigers į mėsą. Jei norite dar intensyvesnio skonio, galite palikti marinuotis vištienos blauzdeles net iki 24 valandų. Kepant svarbu neperkaisti orkaitės, nes aukštoje temperatūroje marinatas gali greičiau sudegti. Jei turite termometrą mėsai, vidaus temperatūra turėtų siekti 75°C, kad vištiena būtų saugi vartoti. Patiekalą galima ruošti ir ant grotelių arba kepsninėje - tiesiog sumažinkite kepimo laiką ir dažniau apverskite. 

Ingredientai

    • vištienos blauzdelių: 6-7
    • česnako: 1-2 skiltelių
    • majonezo: 4 valgomųjų šaukštų
    • dižono garstyčių: 1 arbatinio šaukštelio
    • druskos
    • pipirų
    • mėgstamų prieskonių žolelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių į dubenėlį dėkite majonezą, Dižono garstyčias, išspaustą česnaką, druską ir prieskonius bei užmaišykite marinatą.
  2. 2. Tuomet vištų blauzdeles nuplaukite, nusausinkite, dėkite į marinatą, pamaigykite gerai rankomis bei dėkite į šaldytuvą bent kelioms valandoms arba per visą naktį.
  3. 3. Po to vištų blauzdeles kepkite vidutinio karštumo (~160-180 laipsnių) orkaitėje, kepimo maiše arba uždengtas folija, maždaug ~60 minučių (priklausomai kokio dydžio blauzdelės).
  4. 4. Patiekite su mėgstamu garnyru ir skanaukite!

Vaida

Nuo tada kai atradau šį marinatą, kitaip blauzdelių nebemarinuoju. Tikrai be galo skanu!
Atsakyti
Vištienos ir moliūgų troškinys / karis su paprikomis
(3)
Kiek laiko virti vištieną?
(1)