Vištienos sparneliai medaus-sojos padaže, kepti orkaitėje

2024-04-06 Autorius oSkanu.lt

Vištienos sparneliai medaus-sojos padaže, kepti orkaitėje
Ar mėgstate ruošti ir skanauti vištienos sparnelius? Mes su šeima tikrai labai mėgstame ir ganėtinai dažnai vakarienei juos pasigaminame. Ypatingai mėgstu iškepti juos orkaitėje - šitaip lieka daugiau laiko nuveikti ką nors kitą, nei tik sukiotis virtuvėje. O šiandien noriu parodyti marinatą, kuris mums tikrai labai pasiteisina, tai paruošimas su medumi ir soja. Visai nedaug ingredientų, paprastas paruošimas, o galutinis rezultatas be galo geras ir pranokstantis lūkesčius. Tikrai bus gaminama dar ne kartą, rekomenduoju tai padaryti ir Jums!

Ingredientai

    • vištienos sparneliai: ~600 gramų (arba kiek norisi)
    • česnakas: kelių skiltelių
    • vištienos prieskoniai
    • druska
    • pipirai
    Marinatui / padažui:
    • sojos padažas
    • citrinos sultys
    • medus
    • aliejus: šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių vištienos sparnelius įtrinkite sukapoto česnako, prieskonių, druskos bei pipirų mišiniu.
  2. 2. Palikite maždaug valandai pasimarinuoti.
  3. 3. Iš nurodytų ingredientų paruoškite sojos padažą. Proporcijų nerašau, nes tai skonio reikalas (man pačiai patinka saldžiau, todėl dedu daugiau medaus). Visuomet dedu po vieną ingredientą iš akies ir ragauju.
  4. 4. Pradžioje ištirpinu medų, o tuomet pilu visus kitus. Citrinos sultis galite pakeisti actu - skonis bus kiek aštresnis.
  5. 5. Gautu marinatu užpilkite vištienos sparnelius ir dar pamarinuokite.
  6. 6. Po to kepkite maždaug 60 minučių iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje (kol gražiai apskrus).
  7. 7. Patiekite su virtais ryžiais (jeigu juos mėgstate) ir šviežiomis daržovėmis. Skanaukite!
Kijevo kotletai iš faršo
(1)
Tandoori vištiena
(5)