Vištienos sparneliai medaus-sojos padaže, kepti orkaitėje

2025-03-31 Autorius oSkanu.lt

Vištienos sparneliai medaus-sojos padaže, kepti orkaitėje
Ar mėgstate ruošti ir skanauti vištienos sparnelius? Mes su šeima tikrai labai mėgstame ir ganėtinai dažnai vakarienei juos pasigaminame. Ypatingai mėgstu iškepti juos orkaitėje - šitaip lieka daugiau laiko nuveikti ką nors kitą, nei tik sukiotis virtuvėje. O šiandien noriu parodyti marinatą, kuris mums tikrai labai pasiteisina, tai paruošimas su medumi ir soja. Visai nedaug ingredientų, paprastas paruošimas, o galutinis rezultatas be galo geras ir pranokstantis lūkesčius. Tikrai bus gaminama dar ne kartą, rekomenduoju tai padaryti ir Jums!

Galimos ingredientų alternatyvos 

Jei neturite visų reikiamų ingredientų, galite naudoti šias alternatyvas: 

  • Vietoje sparnelių, galite pasirinkti ir vištienos blauzdeles.
  • Vietoje medaus galite naudoti klevų sirupą arba rudą cukrų.
  • Citrinos sultis galima pakeisti actu, limetos sultimis arba baltu vyno actu.
  • Jei neturite sojos padažo, galite naudoti tamari padažą (mažiau glitimo turintis variantas) arba kokoso aminų padažą.
  • Vietoje įprastų vištienos prieskonių galite naudoti papriką, čili miltelius arba savo mėgstamą prieskonių mišinį.
  • Aliejų galima rinktis pagal skonį - tinka tiek alyvuogių, tiek saulėgrąžų, sezamų ar kokosų aliejus.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Geriausiam rezultatui pasiekti, marinuokite vištienos sparnelius bent 3-4 valandas, o dar geriau - per naktį. Taip mėsa įgaus intensyvesnį skonį ir bus minkštesnė.
  • Kepant sparnelių nereikia apversti pernelyg dažnai, kad nesugadintumėte glazūros.
  • Jei norite traškesnių sparnelių, paskutines 5-10 minučių įjunkite orkaitės grilio funkciją.
  • Kepimui naudokite kepimo popieriumi išklotą skardą - taip bus lengviau valyti.
  • Likusį marinatą galite užvirinti keptuvėje ir naudoti kaip papildomą padažą prie patiekalo.
  • Prieš kepant, leiskite sparneliams pasiekti kambario temperatūrą, kad jie keptų tolygiai.

Ingredientai

    • vištienos sparneliai: ~600 gramų (arba kiek norisi)
    • česnakas: kelių skiltelių
    • vištienos prieskoniai
    • druska
    • pipirai
    Marinatui / padažui: 
    • Sojos padažas: 4 valgomieji šaukštai
    • Citrinos sultys: 2 valgomieji šaukštai
    • Medus: 3 valgomieji šaukštai
    • Aliejus: 1 arbatinis šaukštelis

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių vištienos sparnelius įtrinkite sukapoto česnako, prieskonių, druskos bei pipirų mišiniu.
  2. 2. Palikite maždaug valandai pasimarinuoti.
  3. 3. Iš nurodytų ingredientų paruoškite sojos padažą. Proporcijų nerašau, nes tai skonio reikalas (man pačiai patinka saldžiau, todėl dedu daugiau medaus). Visuomet dedu po vieną ingredientą iš akies ir ragauju.
  4. 4. Pradžioje ištirpinu medų, o tuomet pilu visus kitus. Citrinos sultis galite pakeisti actu - skonis bus kiek aštresnis.
  5. 5. Gautu marinatu užpilkite vištienos sparnelius ir dar pamarinuokite.
  6. 6. Po to kepkite maždaug 60 minučių iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje (kol gražiai apskrus).
  7. 7. Patiekite su virtais ryžiais (jeigu juos mėgstate) ir šviežiomis daržovėmis. Skanaukite!
Vištienos sparneliai medaus-sojos padaže, kepti orkaitėje
Vištienos sparneliai medaus-sojos padaže, kepti orkaitėje

Atsakinėjama į Komentarą

Vištienos kukuliukai su sūriu kepti orkaitėje
(3)
Vištienos maltinukai su salieru ir morkomis
(22)
Tiršta grikių sriuba su vištiena
(4)
Orkaitėje kepta vištiena su grybų padažu
(9)