Ar mėgstate ruošti ir skanauti vištienos sparnelius? Mes su šeima tikrai labai mėgstame ir ganėtinai dažnai vakarienei juos pasigaminame. Ypatingai mėgstu iškepti juos orkaitėje - šitaip lieka daugiau laiko nuveikti ką nors kitą, nei tik sukiotis virtuvėje. O šiandien noriu parodyti marinatą, kuris mums tikrai labai pasiteisina, tai paruošimas su medumi ir soja. Visai nedaug ingredientų, paprastas paruošimas, o galutinis rezultatas be galo geras ir pranokstantis lūkesčius. Tikrai bus gaminama dar ne kartą, rekomenduoju tai padaryti ir Jums!
Galimos ingredientų alternatyvos
Jei neturite visų reikiamų ingredientų, galite naudoti šias alternatyvas:
- Vietoje sparnelių, galite pasirinkti ir vištienos blauzdeles.
- Vietoje medaus galite naudoti klevų sirupą arba rudą cukrų.
- Citrinos sultis galima pakeisti actu, limetos sultimis arba baltu vyno actu.
- Jei neturite sojos padažo, galite naudoti tamari padažą (mažiau glitimo turintis variantas) arba kokoso aminų padažą.
- Vietoje įprastų vištienos prieskonių galite naudoti papriką, čili miltelius arba savo mėgstamą prieskonių mišinį.
- Aliejų galima rinktis pagal skonį - tinka tiek alyvuogių, tiek saulėgrąžų, sezamų ar kokosų aliejus.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Geriausiam rezultatui pasiekti, marinuokite vištienos sparnelius bent 3-4 valandas, o dar geriau - per naktį. Taip mėsa įgaus intensyvesnį skonį ir bus minkštesnė.
- Kepant sparnelių nereikia apversti pernelyg dažnai, kad nesugadintumėte glazūros.
- Jei norite traškesnių sparnelių, paskutines 5-10 minučių įjunkite orkaitės grilio funkciją.
- Kepimui naudokite kepimo popieriumi išklotą skardą - taip bus lengviau valyti.
- Likusį marinatą galite užvirinti keptuvėje ir naudoti kaip papildomą padažą prie patiekalo.
- Prieš kepant, leiskite sparneliams pasiekti kambario temperatūrą, kad jie keptų tolygiai.
Atsakinėjama į Komentarą