Quesadillas - Kesadilijos su vištiena

2025-04-06 Autorius oSkanu.lt

Quesadillas - Kesadilijos su vištiena
Turiu prisipažinti, kad gamindama aš net neplanavau fotografuoti šio patiekalo. Tik paragavusi, nusprendžiau, kad privalau pasidalinti receptu su visu pasauliu! O jis tikrai itin paprastas bei skanus.

Meksikietiškos kesadilijos (Quesadillas) yra fantastiškai gardus užkandis, kuris gaminamas iš tortilijų bei įvairiausių priedų: mėsos, daržovių, sūrio, padažo. Galite net sunaudoti įvairiausius likučius arba panaudoti tai, ką tuo metu turite savo šaldytuve.

Šį užkandį aš gaminau iš viso grūdo tortilijų, į vidų pridėdama vištienos faršo, čederio sūrio ir meksikietiško pomidorų padažo. Patiekiau su tuo pačiu padažu bei graikišku jogurtu. Rekomenduoju tai padaryti ir Jums jau šiandien! 

Galimos ingredientų alternatyvos 

Kesadilijos yra labai lankstus patiekalas, todėl ingredientus galima lengvai pakeisti pagal savo skonį ar tai, ką turite namuose: 
Reklama
Ad Placeholder

  • Vietoje vištienos faršo galite naudoti jautienos faršą, smulkiai supjaustytą vištienos krūtinėlę, kalakutienos faršą arba vegetarišką alternatyvą - smulkiai supjaustytus grybus ar troškintas juodąsias pupeles.
  • Čederio sūrį galima pakeisti mocarela, goudos sūriu, rikotos sūriu arba sūrių mišiniu.
  • Jei neturite meksikietiško pomidorų padažo, galite naudoti įprastą pomidorų padažą, papildytą čili milteliais, arba naminę salsą.
  • Viso grūdo tortilijas galima pakeisti kukurūzų tortilijomis ar įprastomis kvietinėmis tortilijomis.
  • Graikiško jogurto vietoje tinka grietinė arba augalinis jogurtas.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai
 
Štai keletas patarimų, kurie padės jums pagaminti tobulas kesadilijas:
 
  1. Tortilijos geriausiai apskrunda sausoje keptuvėje, taip išvengsite nereikalingų riebalų.
  2. Sūrį dėkite ir ant viršaus, ir po vištienos įdaru - taip jis geriau išsilydys ir "suklijuos" tortilijų puseles.
  3. Kepkite ant vidutinės kaitros, kad tortilija taptų traški, bet nesudegtų.
  4. Jei gaminsite didesnį kiekį, jau paruoštas kesadilijas galite laikyti šiltai orkaitėje (100°C temperatūroje).
  5. Prieš pjaustydami kesadilijas, leiskite joms šiek tiek atvėsti, kad įdaras stabilizuotųsi.
  6. Eksperimentuokite su prieskoniais - jeigu mėgstate aštriau, drąsiai dėkite daugiau čili miltelių.

Ingredientai

    12 kesadilijų:
    • vištienos faršas: 400 gramų
    • svogūnai: 0,5 (smulkiai supjaustome)
    • česnakas: 2 skiltelių (susmulkiname)
    • pomidorų pasta: 1 valgomojo šaukšto
    • paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • čili: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • raudonėlis: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • kuminas: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnelio
    • juodieji pipirai: žiupsnelio
    • petražolės arba kalendra: 3 valgomųjų šaukštų (smulkiai supjaustome)
    • aliejus (kepimui)
    • tortilijos: 6 (vidutinio dydžio)
    • tarkuotas sūris: ~2 stiklinių
    • meksikietiškas pomidorų padažas
    • graikiškas jogurtas

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės kaitros.
  2. 2. Suberiame svogūną ir česnaką. Kepame, dažnai pamaišydami, maždaug 4 minutes.
  3. 3. Tada suberiame vištienos faršą. Kepame, dažnai pamaišydami, maždaug 5-6 minutes arba kol vištiena nebebus rožinės spalvos.
  4. 4. Tuomet suberiame prieskonius, petražoles, druską ir pomidorų pastą. Išmaišome ir pakepame dar maždaug 60 sekundžių.
  5. 5. Po to tortilijas lengvai ištepame pomidorų padažu. Ant pusės tortilijos užberiame maždaug 2 valgomuosius šaukštus sūrio.
  6. 6. Tuomet užberiame 3-4 valgomuosius šaukštus vištienos, tuomet vėl apie 2 valgomuosius šaukštus sūrio. Tortiliją sulenkiame.
  7. 7. Išvalome keptuvę, įkaitiname aliejų ant vidutinės temperatūros.
  8. 8. Sudedame po dvi tortilijas ir paskrudiname iš abiejų pusių, kol išsilydis sūris. Perpjauname į dvi dalis.
  9. 9. Patiekiame su padažu ir graikišku jogurtu. Skanaujame!

Atsakinėjama į Komentarą

Kiniška vištiena Guo Bao
(18)
Vištienos kumpelių iešmeliai kepti orkaitėje
(1)
Aitrūs sparneliai su pelėsinio sūrio padažu
(1)
Vištiena kokosų pieno padaže su paprikomis, gvatemalietiškai
(10)
Vištiena su kalafiorais
(73)