Turiu prisipažinti, kad gamindama aš net neplanavau fotografuoti šio patiekalo. Tik paragavusi, nusprendžiau, kad privalau pasidalinti receptu su visu pasauliu! O jis tikrai itin paprastas bei skanus.
Meksikietiškos kesadilijos (Quesadillas) yra fantastiškai gardus užkandis, kuris gaminamas iš tortilijų bei įvairiausių priedų: mėsos, daržovių, sūrio, padažo. Galite net sunaudoti įvairiausius likučius arba panaudoti tai, ką tuo metu turite savo šaldytuve.
Šį užkandį aš gaminau iš viso grūdo tortilijų, į vidų pridėdama vištienos faršo, čederio sūrio ir meksikietiško pomidorų padažo. Patiekiau su tuo pačiu padažu bei graikišku jogurtu. Rekomenduoju tai padaryti ir Jums jau šiandien!
Galimos ingredientų alternatyvos
Kesadilijos yra labai lankstus patiekalas, todėl ingredientus galima lengvai pakeisti pagal savo skonį ar tai, ką turite namuose:
Reklama
- Vietoje vištienos faršo galite naudoti jautienos faršą, smulkiai supjaustytą vištienos krūtinėlę, kalakutienos faršą arba vegetarišką alternatyvą - smulkiai supjaustytus grybus ar troškintas juodąsias pupeles.
- Čederio sūrį galima pakeisti mocarela, goudos sūriu, rikotos sūriu arba sūrių mišiniu.
- Jei neturite meksikietiško pomidorų padažo, galite naudoti įprastą pomidorų padažą, papildytą čili milteliais, arba naminę salsą.
- Viso grūdo tortilijas galima pakeisti kukurūzų tortilijomis ar įprastomis kvietinėmis tortilijomis.
- Graikiško jogurto vietoje tinka grietinė arba augalinis jogurtas.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Štai keletas patarimų, kurie padės jums pagaminti tobulas kesadilijas:
- Tortilijos geriausiai apskrunda sausoje keptuvėje, taip išvengsite nereikalingų riebalų.
- Sūrį dėkite ir ant viršaus, ir po vištienos įdaru - taip jis geriau išsilydys ir "suklijuos" tortilijų puseles.
- Kepkite ant vidutinės kaitros, kad tortilija taptų traški, bet nesudegtų.
- Jei gaminsite didesnį kiekį, jau paruoštas kesadilijas galite laikyti šiltai orkaitėje (100°C temperatūroje).
- Prieš pjaustydami kesadilijas, leiskite joms šiek tiek atvėsti, kad įdaras stabilizuotųsi.
- Eksperimentuokite su prieskoniais - jeigu mėgstate aštriau, drąsiai dėkite daugiau čili miltelių.
Atsakinėjama į Komentarą