Šventinis vištienos kepenėlių paštetas

2024-12-18 Autorius IPKitchen

Šventinis vištienos kepenėlių paštetas
Šventinis vištienos kepenėlių paštetas – tai gardus ir aromatingas užkandis, puikiai tinkantis įvairioms progoms. Orkaitėje keptos kepenėlės kartu su morkomis ir svogūnais suteikia paštetui švelnų ir subalansuotą skonį, o grietinėlė ir sviestas praturtina jo tekstūrą, paversdami ją itin švelnia ir tirpstančia burnoje. Prieskoniai – lauro lapas, čiobrelio šakelė, druska ir pipirai – subtiliai išryškina kepenėlių skonį ir suteikia aromatingumo.

Viskas užpilta sviesto sluoksniu, kuris ne tik suteikia papildomo skonio, bet ir padeda paštetui ilgiau išlikti šviežiam. Šaltai patiekiamas paštetas puikiai dera su šviežia ar skrudinta duona, trapučiais, krekeriais ar net šviežių daržovių lazdelėmis. Tai puikus užkandis, kuris papuoš tiek šventinį stalą, tiek kasdienius pusryčius ar užkandžių stalą.

Ingredientai

    • Kepenėlės: 500 g
    • Morkos: 1 vnt.
    • Svogūnai: 1 vnt.
    • Grietinėlė: 100 ml
    • Sviestas: 60 g
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį
    • Lauro lapai: 1 vnt.
    • Čiobreliai: kelios šakelės (arba rozmarinai)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Į kepimo indą įtiesti kepimo popieriaus ir sudėti kepenėles.
  2. 2. Morkas ir svogūnus supjautyti didesniais gabalėliais ir išdėlioti ant kepenėlių.
  3. 3. Supilti grietinėlę.
  4. 4. Sviestą supjaustyti riekelėmis ir išdėlioti inde.
  5. 5. Berti druskos ir pipirų, uždėti lauro lapą ir čiobrelių šakeles.
  6. 6. Kepti iki 180 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 50 min (kepimo laikas gali skirtis, atsižvelgiant į jūsų orkaitę).
  7. 7. Praėjus kepimo laikui, nuimti lauro lapą ir čiobrelius. Viską perkelti į indą aukštesniais kraštais.
  8. 8. Rankiniu trintuvu viską sutrinti iki vientisos konsistencijos ir išpilstyti į indelius.
  9. 9. Ištirpinti sviestą ir juo užpilti paštetą. Pilnai atvėsinti ir perkelti į šaldytuvą.
Vištienos juostelės tešloje su krakmolu
(4)
Vištienos suktinukai ir kepenėlių paštetas su svogūnų džemu
(1)