Traškūs ir aštrūs vištienos sparneliai yra tobulas pasirinkimas tiek jaukiam šeimos vakarui, tiek draugų susibūrimui ar tiesiog savaitgalio užkandžiui žiūrint mėgstamą filmą. Šis receptas išsiskiria tuo, kad sparneliai išlieka nepaprastai traškūs dėl miltų apvalkalo, o aštraus medaus ir pomidorų padažo kombinacija suteikia puikų saldžiai aštrų skonį, kuris tiesiog tirpsta burnoje. Orkaitėje kepti sparneliai yra sveikesnė alternatyva gruzdintiems, tačiau nepraranda to nuostabaus traškumo ir sultingumo, kurį visi taip mėgsta. Šiuos sparnelius tikrai pamėgs visa šeima - nuo mažiausių iki didžiausių šeimos narių. Traškūs, sultingi ir nepaprastai skanūs vištienos sparneliai taps tikra jūsų virtuvės žvaigžde!
Galimos ingredientų alternatyvos
Vištienos sparnelius galite pakeisti
kalakutienos sparneliais arba
vištienos šlaunelėmis, jei norite mėsingesnio varianto. Vietoje įprasto aliejaus galite naudoti kokosų aliejų, kuris suteiks švelnaus kokosų aromato, arba alyvuogių aliejų, kuris yra sveikesnė alternatyva. Jei esate alergiški kviečiams, kvietinius miltus galima pakeisti kukurūzų krakmolu arba ryžių miltais, kurie taip pat suteiks traškumo.
Padažui vietoje sviesto galite naudoti kokosų aliejų arba ghee sviestą. Medų galima pakeisti klevų sirupu arba agavos sirupu, jei norite veganiškos alternatyvos. Pomidorų padažą galima pakeisti šviežių pomidorų tyre. Sezamo sėklas galima pakeisti linų sėklomis arba smulkintais riešutais, jei norite kitokio skonio ir tekstūros.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
Reklama
- Kad sparneliai būtų dar traškesni, prieš kepimą juos galite palikti šaldytuve 30 minučių, kad miltai geriau priliptų. Jei norite dar traškesnio rezultato, sparnelius apvartykite du kartus - pirmiausia miltuose, tada kiaušinyje ir vėl miltuose.
- Kepant sparnelius, verta juos išdėlioti ant grotelių, po kuriomis padėta skarda, taip karštis cirkuliuos tolygiau ir sparneliai iškeps vienodai iš visų pusių. Kepimo metu sparnelius verta apversti bent kartą, kad jie tolygiai apskrustų.
- Padažą geriausia gaminti tik tada, kai sparneliai jau beveik iškepę, kad jis išliktų šiltas ir nesutirštėtų. Jei padažas per tirštas, galite įpilti šiek tiek vandens ar vištienos sultinio.