Šios greitos salotos su vištiena, paprikomis ir salierais – tobulas pasirinkimas tiems, kurie vertina laiką, tačiau nenori aukoti skonio ir kokybės. Šis patiekalas sužavės visą šeimą savo spalvingumu, traškumu ir nepriekaištingu skoniu.
Šiltuoju metų laiku ieškome lengvų, tačiau sočių patiekalų, kurie ne tik papildytų energijos atsargas, bet ir leistų mėgautis vasaros gėrybėmis. Šios salotos – puikus pasirinkimas piknikui parke, vakarienei terasoje ar net darbui išsinešti. Traškios daržovės suteikia gaivumo, vištiena – baltymų, o grybų padažas visa tai sujungia į harmoningą skonio simfoniją.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vištienos filė galima pakeisti kalakutiena, jei norite lengvesnio skonio, arba kepta jautiena, jei pageidaujate sodresnio patiekalo.
- Vietoje raudonojo svogūno tinka ir šalotinis svogūnas, kuris yra švelnesnis.
- Paprikas galima rinktis pagal skonį – raudonos suteiks saldumo, geltonos – švelnesni skonį, o žalios – aštresnį poskonį.
- Jei nemėgstate salierų, juos galite pakeisti cukinija arba ridikėliais.
- Graikiško jogurto vietoje tinka ir natūralus jogurtas, grietinė arba augalinis jogurtas veganiškai versijai.
- Duoną galite rinktis pagal savo skonį – ruginė, pilno grūdo, baltoji ar net be glitimo.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Vištieną galima marinuoti iš anksto, kad būtų dar skanesnė ir sultingesnė.
- Daržoves pjaustykite vienodo dydžio gabalėliais, kad patiekalas atrodytų tvarkingai ir būtų patogu valgyti.
- Jei ruošiate išsinešimui, padažą supilkite tik prieš valgant, kad salotos nesudrėktų.
- Padažą galite pagaminti iš anksto ir laikyti šaldytuve iki 2 dienų.
- Geriausia naudoti šviežias daržoves, tačiau žiemos sezonu tinka ir šaldytos paprikos.