Greitos salotos su vištiena, paprikomis ir salierais

2025-03-14 Autorius Žiupsnis meilės ir pipirų

Greitos salotos su vištiena, paprikomis ir salierais
Šios greitos salotos su vištiena, paprikomis ir salierais – tobulas pasirinkimas tiems, kurie vertina laiką, tačiau nenori aukoti skonio ir kokybės. Šis patiekalas sužavės visą šeimą savo spalvingumu, traškumu ir nepriekaištingu skoniu. 

Šiltuoju metų laiku ieškome lengvų, tačiau sočių patiekalų, kurie ne tik papildytų energijos atsargas, bet ir leistų mėgautis vasaros gėrybėmis. Šios salotos – puikus pasirinkimas piknikui parke, vakarienei terasoje ar net darbui išsinešti. Traškios daržovės suteikia gaivumo, vištiena – baltymų, o grybų padažas visa tai sujungia į harmoningą skonio simfoniją. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Vištienos filė galima pakeisti kalakutiena, jei norite lengvesnio skonio, arba kepta jautiena, jei pageidaujate sodresnio patiekalo.
  • Vietoje raudonojo svogūno tinka ir šalotinis svogūnas, kuris yra švelnesnis.
  • Paprikas galima rinktis pagal skonį – raudonos suteiks saldumo, geltonos – švelnesni skonį, o žalios – aštresnį poskonį.
  • Jei nemėgstate salierų, juos galite pakeisti cukinija arba ridikėliais.
  • Graikiško jogurto vietoje tinka ir natūralus jogurtas, grietinė arba augalinis jogurtas veganiškai versijai.
  • Duoną galite rinktis pagal savo skonį – ruginė, pilno grūdo, baltoji ar net be glitimo.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Vištieną galima marinuoti iš anksto, kad būtų dar skanesnė ir sultingesnė.
  • Daržoves pjaustykite vienodo dydžio gabalėliais, kad patiekalas atrodytų tvarkingai ir būtų patogu valgyti.
  • Jei ruošiate išsinešimui, padažą supilkite tik prieš valgant, kad salotos nesudrėktų.
  • Padažą galite pagaminti iš anksto ir laikyti šaldytuve iki 2 dienų.
  • Geriausia naudoti šviežias daržoves, tačiau žiemos sezonu tinka ir šaldytos paprikos.

Ingredientai

    • Vištienos filė: 500 g 
    • Paprika (įvairių spalvų): 2 vnt. 
    • Salieras: 2 stiebai 
    • Raudonasis svogūnas: 1 vidutinio dydžio 
    • Agurkas: 1 didelis 
    • Graikiškas jogurtas: 4 šaukštai 
    • Daumantų "Wow Mama" grybų padažas: pagal skonį 
    • Mėgstama duona: 8 riekės 
    • Alyvuogių aliejus: 2 šaukštai 
    • Prieskoniai vištienai (druska, pipirai, džiovintas rozmarinas): pagal skonį 
    • Citrinų sultys: 1 šaukštas (pasirinktinai) 
    • Čederio sūris: 100 g (pasirinktinai) 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Vištienos filė nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
  2. 2. Mėsą apiberiate mėgstamais prieskoniais – druska, pipirais, rozmarinu ar kitais pasirinktais prieskoniais.
  3. 3. Įkaitinkite keptuvę su alyvuogių aliejumi ir sudėkite vištieną.
  4. 4. Kepsite vištieną apie 7-10 minučių, kol ji bus iškepusi ir gražiai apskrudusi iš visų pusių.
  5. 5. Iškepus vištienai, nukelkite ją nuo ugnies ir leiskite šiek tiek atvėsti.
  6. 6. Tuo metu paruošiame daržoves – paprikas, salierus, svogūną ir agurką reikia nuplauti ir supjaustyti mažais, vienodo dydžio kubeliais.
  7. 7. Sudėkite supjaustytas daržoves į didelį dubenį.
  8. 8. Atšaldytą vištieną supjaustote mažesniais gabalėliais ir įdedate į dubenį su daržovėmis.
  9. 9. Kitame dubenyje sumaišysite graikišką jogurtą su Daumantų "Wow Mama" grybų padažu.
  10. 10. Apie padažą (nes koks sumuštinis be padažo). Daumantų "Wow Mama" grybų padažas turi stiprų grybų skonį. Na, taip kaip priklauso. 👍 Vaikams padažo naudojau mažiau, kad atitiktų jų skonį. Bet suaugusiems tai jau nepagailėjau 😆 Labai jis tinka su vištiena.👌
  11. 11. Paruoštą padažą užpilate ant daržovių ir vištienos mišinio.
  12. 12. Viską kruopščiai išmaišote, kad padažas tolygiai pasiskirstytų.
  13. 13. Duoną apskrudinsite skrudintuvėje arba orkaitėje iki norimo traškumo.
  14. 14. Ant apskrudintos duonos uždėkite paruoštą vištienos ir daržovių mišinį.
  15. 15. Jei pageidaujate, galite užbarstyti tarkuoto čederio sūrio ir trumpai pašildyti, kad sūris apsilydytų.
  16. 16. Patiekiame iškart arba sudedame į dėžutę ir nešamės į pikniką 😉
Greitos salotos su vištiena, paprikomis ir salierais
Receptų autorė Žiupsnis meilės ir pipirų
Apelsinų sultyse troškinta vištiena
(4)
Vištiena su kuskusu ir žirneliais
(4)
Kepta vištiena su saldžiarūgščiu padažu
(1)