Padariau išvadą, kad man asmeniškai vis dėlto vištienos šašlykas man yra daug skaniau, nei
vištienos kepsneliai kepami ant grilio. :) Tik kadangi netikėti planai pakoregavo grilio planus, tai teko mėsą palaikyti marinate net dvi dienas, o šis marinatas su actu - todėl čia negalioja taisyklė "kuo ilgiau marinuosi, tuo minkštesnė bus", pilnai užtenka pamarinuoti per naktį ir ilgiau laikyti nereikia. Būtinai rekomenduoju pamėginti šį fantastišką receptą. Pažadu, kad patiks!
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje vištienos filė galima naudoti vištienos šlaunelių mėsą, kuri yra sultingesnė.
- Jei neturite ryžių acto, galite naudoti obuolių actą arba balzaminį actą.
- Baltojo vyno actą galima pakeisti raudonojo vyno actu arba paprastu spirito actu su šlakeliu medaus.
- Vietoje citrinos sulčių galima naudoti žaliųjų citrinų (laimų) sultis arba apelsinų sultis su šlakeliu citrinos.
- Alyvuogių aliejų galima pakeisti saulėgrąžų, rapsų ar kitu augaliniu aliejumi.
- Jei neturite kario prieskonių, galite naudoti kuminą ir ciberžolę.
- Šviežias prieskonines žoleles galima pakeisti džiovintomis (naudokite tris kartus mažiau).
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Svarbu pjaustyti vištieną vienodo dydžio gabaliukais, kad ji iškeptų tolygiai.
- Prieš kepant, išimkite mėsą iš šaldytuvo bent 30 minučių, kad ji sušiltų iki kambario temperatūros.
- Marinuotą mėsą verkite ant vidutinio karščio žarijų – taip išvengsite greitai apdegusių paviršių ir žalios mėsos viduje.
- Šašlykus patartina kepti ant medinių iešmelių, kurie prieš tai buvo pamirkyti vandenyje (tai padės išvengti iešmelių apdegimo).
- Kepimo metu mėsą galima patepti likusiu marinatu, tačiau būtina įsitikinti, kad marinatas užvirs – kitaip jis gali būti nesaugus vartoti.
- Leiskite iškeptai mėsai 5 minutes "pailsėti" prieš patiekiant – taip mėsa išliks sultingesnė.
Atsakinėjama į Komentarą