Vištienos šašlykas, marinuotas su ryžių actu, baltojo vyno actu ir citrinos sultimis

2025-03-10 Autorius oSkanu.lt

Vištienos šašlykas, marinuotas su ryžių actu, baltojo vyno actu ir citrinos sultimis
Padariau išvadą, kad man asmeniškai vis dėlto vištienos šašlykas man yra daug skaniau, nei vištienos kepsneliai kepami ant grilio. :) Tik kadangi netikėti planai pakoregavo grilio planus, tai teko mėsą palaikyti marinate net dvi dienas, o šis marinatas su actu - todėl čia negalioja taisyklė "kuo ilgiau marinuosi, tuo minkštesnė bus", pilnai užtenka pamarinuoti per naktį ir ilgiau laikyti nereikia. Būtinai rekomenduoju pamėginti šį fantastišką receptą. Pažadu, kad patiks!

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Vietoje vištienos filė galima naudoti vištienos šlaunelių mėsą, kuri yra sultingesnė.
  • Jei neturite ryžių acto, galite naudoti obuolių actą arba balzaminį actą.
  • Baltojo vyno actą galima pakeisti raudonojo vyno actu arba paprastu spirito actu su šlakeliu medaus.
  • Vietoje citrinos sulčių galima naudoti žaliųjų citrinų (laimų) sultis arba apelsinų sultis su šlakeliu citrinos.
  • Alyvuogių aliejų galima pakeisti saulėgrąžų, rapsų ar kitu augaliniu aliejumi.
  • Jei neturite kario prieskonių, galite naudoti kuminą ir ciberžolę.
  • Šviežias prieskonines žoleles galima pakeisti džiovintomis (naudokite tris kartus mažiau).


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Svarbu pjaustyti vištieną vienodo dydžio gabaliukais, kad ji iškeptų tolygiai.
  • Prieš kepant, išimkite mėsą iš šaldytuvo bent 30 minučių, kad ji sušiltų iki kambario temperatūros.
  • Marinuotą mėsą verkite ant vidutinio karščio žarijų – taip išvengsite greitai apdegusių paviršių ir žalios mėsos viduje.
  • Šašlykus patartina kepti ant medinių iešmelių, kurie prieš tai buvo pamirkyti vandenyje (tai padės išvengti iešmelių apdegimo).
  • Kepimo metu mėsą galima patepti likusiu marinatu, tačiau būtina įsitikinti, kad marinatas užvirs – kitaip jis gali būti nesaugus vartoti.
  • Leiskite iškeptai mėsai 5 minutes "pailsėti" prieš patiekiant – taip mėsa išliks sultingesnė.

Ingredientai

    • vištienos filė: 1 kilogramo
    • svogūnų: 1 
    • česnako: 3 skiltelių
    • ryžių acto: 2,5 valgomojo šaukšto
    • baltojo vyno acto: 2,5 valgomojo šaukšto
    • citrinos sulčių: iš 0,5 vnt.
    • alyvuogių aliejaus: 10 valgomųjų šaukštų
    • maltos saldžiosios paprikos: 1 arbatinio šaukštelio
    • kario: 1 arbatinio šaukštelio
    • raudonėlio
    • rozmarino
    • krapų
    • petražolių
    • druskos
    • juodųjų pipirų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia vištieną supjaustykite gabaliukais (aš pjaustau maždaug 2-3 kąsnio dydžio gabaliukais).
  2. 2. Tada visus marinato ingredientus sutrinkite blenderiu. Paragaukite, ar pagal skonį netrūksta druskos.
  3. 3. Sudėkite vištienos šašlykus į marinatą, uždenkite ir statykite į šaldytuvą visai nakčiai.
  4. 4. Po to kepkite ant gerai įkaitintų žarijų, kol gražiai apskrunda.
  5. 5. Patiekite su mėgstamu garnyru ir skanaukite!
Vištienos šašlykas, marinuotas su ryžių actu, baltojo vyno actu ir citrinos sultimis
Vištienos šašlykas, marinuotas su ryžių actu, baltojo vyno actu ir citrinos sultimis

Atsakinėjama į Komentarą

Višta puode (susmulkinta ir troškinta gabaliukais)
(2)
Sluoksniuotos tešlos kyšas su cukinija, vištiena ir sūriu
(4)