Kepta višta kamado kepsninėje

2020-08-27 Autorius Gera rūkykla

Kepta višta kamado kepsninėje
Superinis būdas išsikepti vištą kamado grilio kepsninėje. Valgysite, pirštelius laižysite ir norėsite dar pakartoti!

Ingredientai

    • vištos: 1 (~1,5 kilogramo)
    • druska: 1,5 valgomojo šaukšto
    • juodieji pipirai
    • vištienos prieskoniai (be druskos)
    • alus: 0,5 litro
    Garnyrui:

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia vištą įtrinkite visais prieskoniais ir palikite šaldytuve marinuotis per visą naktį.
  2. 2. Kitą dieną į vištos keraminį laikiklį pripilkite alaus ir ant jo "pasodinkite" vištą.
  3. 3. Aplinkui sudėkite aliejumi pašlakstytas ir kmynais pabarstytas bulves.
  4. 4. Morkas bei porus supjaustykite griežinėliais ir dėkite sluoksniais: morkos - porai - morkos, taip pat būtinai pašlakstykite aliejumi.
  5. paruošta višta kepimui
  6. 5. Bebaigiant kepti, daržoves pabarstykite druska.
  7. 6. Įkaitinkite keramikinę Kamado kepsninę, keraminį karščio deflektorių ir kepkite ant netiesioginės kaitros, maistą padėkite ant grotelių.
  8. 7. Kepkite 220 laipsnių temperatūroje maždaug 60 minučių, kol vištos vidinė temperatūrą pasiekia 74 laipsnių temperatūrą.
  9. 8. Dar 10 minučių uždenkite garnyrą kepimo folija, vištą paskrudinkite pagal skonį. Patiekite ir skanaukite!
  10. iškepta višta griliaus kepsninėje
  11. 9. Rekomendacija: Daugiau receptų kaip kepti vištą rasite: Keptos vištos receptai.
  12. kepta višta kepsninėje