Šparaginės pupelės su bulvėmis, raudonaisiais svogūnais ir vištiena

2024-06-11 Autorius oSkanu.lt

Šparaginės pupelės su bulvėmis, raudonaisiais svogūnais ir vištiena
Šis receptas puikiai tinka lengvam, bet sočiam pietų ar vakarienės patiekalui. Šparaginės pupelės yra ne tik skanios, bet ir maistingos, turinčios daug vitaminų A, C, K, ir B6, taip pat folio rūgšties, skaidulų ir mineralų, tokių kaip geležis, kalcis, magnis ir kalis. Šios pupelės yra mažai kaloringos, todėl puikiai tinka tiems, kurie siekia palaikyti sveiką mitybą ir kontroliuoti svorį. Jos taip pat gerina virškinimą ir padeda palaikyti gerą širdies sveikatą​.

Vištiena, pagrindinis baltymų šaltinis šiame recepte, yra lengvai virškinama ir padeda raumenų atsistatymui bei augimui. Tai puikus pasirinkimas tiems, kurie siekia išlaikyti ar padidinti raumenų masę. Be to, vištienoje yra mažai riebalų, ypač jei pasirinksite vištienos filė​.

Jei neturite tam tikrų ingredientų, štai keletas alternatyvų:

- Šparaginės pupelės: gali būti pakeistos šviežiais žirneliais ar cukinijomis.
- Vištiena: puikiai tiks kalakutiena arba žuvis, tokia kaip lašiša.
- Raudonieji svogūnai: galima naudoti baltuosius svogūnus ar net žaliuosius svogūnėlius.
- Pomidorai: juos galima pakeisti vyšniniais pomidorais ar net konservuotais pomidorais

Ingredientai

    • šparaginių pupelių: 200 gramų
    • šviežių mažų bulvyčių: 6
    • vištienos file: 300 gramų
    • raudonųjų svogūnų: 1
    • pomidorų: 1
    • juodų alyvuogių: 1 (arba pagal skonį)
    • česnakų: 1 skiltelės
    • alyvuogių aliejaus
    • sviesto
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • balzaminio acto: 1 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje šparagines pupeles supjaustykite į tris dalis bei išvirkite pasūdytame vandenyje.
  2. 2. Tuomet bulves supjaustykite į ketvirčius bei išvirkite sūdytame vandenyje.
  3. 3. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus bei gabaliuką sviesto, apkepinkite pupeles, įspauskite česnako skiltelę.
  4. 4. Po to lygiai taip pat apkepinkite bulves.
  5. 5. Tada vištieną smulkiai supjaustykite, įtrinkite druska, pipirais ir vištienos prieskoniais.
  6. 6. Kepkite kartu su raudonuoju svogūnu, supjaustytu plonais šiaudeliais.
  7. 7. Pomidorus bei alyvuoges apšlakstykite aliejumi, balzaminiu actu, druska ir pipirais.
  8. 8. Kai vištiena iškeps, viską sudėkite į didelį serviravimo indą, sumaišykite kaip mišrainę bei patiekite. Skanaukite!
Salotos su apelsinais ir vištienos kepsneliu
(1)
Cezario salotos su vištiena ir kale kopūstu
(1)