Autorius apie receptą
Keptuvėje troškintos vištienos širdelės su morkomis ir grietinėle yra nuostabus, sotus ir šildantis patiekalas, puikiai tinkantis šaltesniems metų laikams. Šis tradicinis lietuviškas receptas išsiskiria savo sodriais skoniais ir kremišku padažu, kuris puikiai dera su minkštomis vištienos širdelėmis. Troškinys pasižymi ne tik puikiu skoniu, bet ir maistingumu - vištienos širdelės yra vertingas geležies, baltymų ir vitaminų B šaltinis. Šis patiekalas dažnai mėgstamas šeimose, nes jis yra ekonomiškas, paprastas pagaminti ir gali būti patiekiamas įvairiais būdais. Troškintos vištienos širdelės puikiai išsilaiko šaldytuve keletą dienų, todėl šį patiekalą galima paruošti iš anksto ir mėgautis juo kelias dienas.
Galimos ingredientų alternatyvos - Vištienos širdelės gali būti pakeistos kalakuto širdelėmis arba, jei norite kitokio skonio, galite naudoti vištienos skrandukus ar kepenėles.
- Morkos gali būti papildytos arba pakeistos pastarnokais, salierais ar moliūgais, suteikiant patiekalui daugiau saldaus skonio.
- Vietoje grietinėlės galima naudoti grietinę, kokosų pieną ar net riešutų grietinėlę, jei ieškote alternatyvos be pieno produktų.
- Česnakas ir svogūnai gali būti pakeisti šalotiniais svogūnais arba porais, suteikiant švelnesnį skonį.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
Reklama
- Vištienos širdelių paruošimas yra itin svarbus - būtina kruopščiai jas nuvalyti nuo riebalų ir gyslelių, kad patiekalas būtų malonus valgyti.
- Prieš troškindami širdelės, jas verta trumpai apvirti - taip jos taps minkštesnės ir greičiau iškeps.
- Morkų tarkavimo būdą galite pasirinkti pagal savo skonį - stambiai tarkuotos morkos suteiks patiekalui tekstūros, o smulkiai tarkuotos greičiau suminkštės ir suteiks daugiau saldumo.
- Troškinio konsistenciją galite reguliuoti keisdami vandens kiekį - jei norite tirštesnio padažo, naudokite mažiau vandens, jei skystesnio - daugiau.
- Pagardinimui puikiai tinka įvairios žolelės - rozmarinas, petražolės, krapai ar čiobreliai.
Atsiliepimai
Aurelija
Atsakyti
Sonata
Atsakyti