1. Iš pradžių vištą nuplaukite, susmulkinkite bei pamarinuokite raudonėlio, rozmarino, paprikos miltelių, grūstų pipirų ir druskos mišiniu.
2. Tuomet pasimarinavusią vištą gerai apkepinkite keptuvėje ant aliejaus, dėkite sluoksniais į puodą, o tarp sluoksnių sudėkite stambiai supjaustytas daržoves ir džiovintus baravykus.
3. Tada viską užpilkite su vandeniu, kai užverda pilkite vyną, dėkite lauro lapus, pipirų bei druskos. Išvis vištytę troškinkite maždaug 90 minučių.
4. Prieš bebaigiant troškintis (likus maždaug 30 minučių) sudėkite nesmulkintus pievagrybius.
5. Tuo tarpu bulgur kruopas perskalaukite su vandeniu bei išvirkite 2 stiklinėse vandens su gabaliuku sviesto (arba kaip nurodyta ant pakelio), apie 5-7 minutes. Skanaukite!
6. Rekomendacija: Daugiau troškintos vištienos receptų rasite: Troškinta vištiena.