Tortilijos sumuštinis su vištiena ir chipotle padažu

2025-03-18 Autorius Žiupsnis meilės ir pipirų

Tortilijos sumuštinis su vištiena ir chipotle padažu
Šiandien noriu pasidalinti vienu iš mano šeimos mėgstamiausių receptų – tortilijos sumuštinių su vištiena ir chipotle padažu. Šis patiekalas yra tikra skonio šventė, jungianti švelnią vištieną, aštrų chipotle padažą ir harmoningus prieskonių derinius. Tai ne tik greitai pagaminamas, bet ir nepaprastai skanus patiekalas, kuris puikiai tinka pietums, vakarienei ar net vakarėliams su draugais. Kiekvienas kąsnis yra tikras malonumas, o derinys tarp traškios tortilijos, sultingos vištienos ir kreminio padažo sukuria tobulą harmoniją burnoje. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Jei neturite vištos šlaunelių, galite naudoti vištienos krūtinėlę, tačiau tuomet reikėtų ją marinuoti šiek tiek ilgiau, kad išliktų sultinga. 
  • Graikiško jogurto vietoje galima naudoti natūralų jogurtą arba grietinę. 
  • Alyvuogių aliejų galima pakeisti rapsų ar saulėgrąžų aliejumi. 
  • Jei neturite rūkytos paprikos, tinka ir paprastos maltos paprikos milteliai, tik skonis bus šiek tiek kitoks. 
  • Fermentinį sūrį galima pakeisti čederio, gouda ar mozzarella sūriu
  • Tortilijas galima rinktis pilno grūdo arba klasikines – pagal savo skonį ir poreikius. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Norėdami pasiekti geriausią rezultatą, leiskite vištienos mėsai marinuotis bent 30 minučių, o jei turite laiko – net kelias valandas. Taip mėsa įgaus daugiau skonio ir bus sultingesnė. Kepant vištieną, stebėkite, kad ji neperkeptų, nes tuomet gali tapti sausa. Tortilijas prieš dedant įdarą galima šiek tiek pašildyti keptuvėje ar orkaitėje – taip jos taps lankstesnės ir mažiau linkusios plyšti. Chipotle padažą rekomenduoju tepti ant tortilijos tolygiai, kad kiekvienas kąsnis būtų vienodai skanus. Jei mėgstate aštresnius patiekalus, galite padidinti chipotle padažo kiekį. 

Ingredientai

    • Vištos šlaunelių mėsa: 500 g 
    • Graikiškas jogurtas: 3 valgomieji šaukštai 
    • Alyvuogių aliejus: 2 valgomieji šaukštai 
    • Svogūnas: pusė nedidelio (apie 50 g) 
    • Rūkyta paprika: 3 arbatiniai šaukšteliai 
    • Raudonėliai (džiovinti): 2 arbatiniai šaukšteliai 
    • Ciberžolė: 0,5 arbatinio šaukštelio 
    • Druska: pagal skonį 
    • Pipirai: pagal skonį 
    • Saulėje džiovinti pomidorai: 6-8 vnt. 
    • Chipotle padažas: 4 valgomieji šaukštai (naudoju Daumantų wow_mama)
    • Fermentinis sūris: 100 g 
    • Marinuoti agurkėliai: 4-5 vnt. 
    • Raudonasis svogūnas: 1 vidutinio dydžio 
    • Tortilijos: 4 vnt. 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradėsite ruošti marinuotą vištieną. Šlaunelių mėsą supjaustykite vidutinio dydžio juostelėmis ir sudėkite į pakankamai didelį dubenį.
  2. 2. Tuomet prie mėsos dedame graikišką jogurtą, įpilame alyvuogių aliejaus, įberiame labai smulkiai supjaustytą svogūną.
  3. 3. Atėjo laikas pridėti visas skonio puotas - berkite rūkytą papriką, džiovintus raudonėlius, ciberžolę, druską ir pipirus pagal savo skonį.
  4. 4. Viską kruopščiai išmaišysite, kad kiekviena vištienos juostelė pasidengtų marinatu. Leiskite mėsai pasimarinuoti bent 30 minučių šaldytuve, o jei turite laiko - palikite net 2-3 valandoms, kad skonis dar labiau prasiskverbtų.
  5. 5. Kai vištiena jau bus pasimarinavusi, įkaitinsite orkaitę iki 220°C. Marinuotą vištieną išdėliojate ant kepimo skardos, dengtą kepimo popieriumi.
  6. 6. Vištieną kepsite apie 15 minučių, kol mėsa visiškai iškeps. Norėdami suteikti vištienos gabalėliams gražų apskrudimą, paskutinėms 2-3 minutėms įjungiate orkaitės grilio funkciją.
  7. 7. Kol mėsa kepa, paruošiame kitus ingredientus. Saulėje džiovintus pomidorus, raudonuosius svogūnus ir marinuotus agurkėlius supjaustote norima forma - galima juostelėmis arba kubeliais.
  8. 8. Kai visi ingredientai paruošti, paimkite tortiliją ir gausiai ištepkite ją skaniu chipotle padažu.
  9. 9. Ant vienos tortilijos pusės dėsite saulėje džiovintus pomidorus ir marinuotus agurkėlius. Ant viršaus gražiai išdėliosite keptos vištienos juosteles.
  10. 10. Toliau apibarstykite patiekalą raudonojo svogūno gabalėliais ir tarkuotu fermentiniu sūriu. Dar kartą papildomai pagardinkite viską šlakeliu chipotle padažo.
  11. 11. Atsargiai užlenksite tortilijos kraštus, suformuodami dailų sumuštinį. Grąžinsite jį į orkaitę kelioms minutėms (apie 3-5 min.), kol sūris gražiai išsilydys ir visa tortilija šiek tiek apskrus.
  12. 12. Išimkite iš orkaitės, leiskite šiek tiek atvėsti, kad būtų patogu valgyti. Supjaustykite į dvi dalis ir patiekite šiltą.
Tortilijos sumuštinis su vištiena ir chipotle padažu
Receptų autorė Žiupsnis meilės ir pipirų
Kiniška vištiena Guo Bao
(18)
Vištienos kepsnys prancūziškai
(9)
Orkaitėje kepta triušiena arba vištiena su daržovėmis
(1)
Noodles makaronai su saldžiarūgšte vištiena ir ananasais
(3)