Šis vištienos blauzdelių receptas nereikalauja jokių ilgų vištienos marinavimų, tad galima bet kada nusipirkti blauzdelių ir iškart ruošti pietums arba vakarienei. Garstyčių padažas, čia nerealiai tinka, atrodo, kad valgytum tarsi prabangiam restorane. Skonis puikus. ;)
Galimos ingredientų alternatyvos
Nors recepte naudojamos vištienos blauzdelės, galite jas pakeisti
vištienos šlaunelėmis ar net
krūtinėle, tik atitinkamai koreguokite kepimo laiką. Vietoje baltojo vyno galite naudoti obuolių sultis ar
vištienos sultinį, jei vengiate alkoholio. Dižono garstyčias galima pakeisti paprastomis geltonosiomis garstyčiomis, pridedant šiek tiek medaus švelnesniam skoniui. Jogurtą galima pakeisti grietine arba graikišku jogurtu tirštesniam padažui. Jei neturite grūdėtųjų garstyčių, galite naudoti tik dižono garstyčias, padidindami jų kiekį.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Geriausiam rezultatui pasiekti, prieš kepdami blauzdelės orkaitėje, leiskite joms apskrusti keptuvėje – taip oda taps traški. Kepimo metu blauzdelių neapversinėkite per dažnai, kad išlaikytumėte sultingumą. Gaminant padažą, būtinai gramdykite keptuvės dugną, kad surinktumėte visus skanius kepimo metu susidariusius likučius, kurie suteikia padažui gilesnį skonį. Jei padažas per tirštas, galite įpilti šiek tiek daugiau vištienos sultinio. Patiekalą rekomenduojama patiekti karštą, kol padažas yra kreminis ir vištiena išlaiko savo sultingumą.
Janina
Atsakyti