Keptos vištienos blauzdelės su garstyčių padažu

2025-02-25 Autorius oSkanu.lt

Keptos vištienos blauzdelės su garstyčių padažu
Šis vištienos blauzdelių receptas nereikalauja jokių ilgų vištienos marinavimų, tad galima bet kada nusipirkti blauzdelių ir iškart ruošti pietums arba vakarienei. Garstyčių padažas, čia nerealiai tinka, atrodo, kad valgytum tarsi prabangiam restorane. Skonis puikus. ;)

Galimos ingredientų alternatyvos
 

Nors recepte naudojamos vištienos blauzdelės, galite jas pakeisti vištienos šlaunelėmis ar net krūtinėle, tik atitinkamai koreguokite kepimo laiką. Vietoje baltojo vyno galite naudoti obuolių sultis ar vištienos sultinį, jei vengiate alkoholio. Dižono garstyčias galima pakeisti paprastomis geltonosiomis garstyčiomis, pridedant šiek tiek medaus švelnesniam skoniui. Jogurtą galima pakeisti grietine arba graikišku jogurtu tirštesniam padažui. Jei neturite grūdėtųjų garstyčių, galite naudoti tik dižono garstyčias, padidindami jų kiekį. 

Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Geriausiam rezultatui pasiekti, prieš kepdami blauzdelės orkaitėje, leiskite joms apskrusti keptuvėje – taip oda taps traški. Kepimo metu blauzdelių neapversinėkite per dažnai, kad išlaikytumėte sultingumą. Gaminant padažą, būtinai gramdykite keptuvės dugną, kad surinktumėte visus skanius kepimo metu susidariusius likučius, kurie suteikia padažui gilesnį skonį. Jei padažas per tirštas, galite įpilti šiek tiek daugiau vištienos sultinio. Patiekalą rekomenduojama patiekti karštą, kol padažas yra kreminis ir vištiena išlaiko savo sultingumą. 

Ingredientai

    • vištienos blauzdelės: 1,4 kilogramo (12 vienetų)
    • baltas sausas vynas: 120 mililitrų
    • vištienos sultinys: 240 mililitrų
    • svogūnai: 2
    • Dižono garstyčios: 2 valgomųjų šaukštų
    • grūdėtosios garstyčios: 2 valgomųjų šaukštų
    • graikiškas jogurtas: 1 valgomojo šaukšto (arba grietinės)
    • druska
    • malti juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje vištienos blauzdeles iš abiejų pusių apibarstome su druska bei maltais juodaisiais pipirais.
  2. 2. Keptuvėje įkaitiname truputį aliejaus.
  3. 3. Sudedame vištienos blauzdeles, kai apskrus, tada apverčiame bei iš karto dedame į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę (jei keptuvė netinkama naudoti orkaitėje, tada perdedame į kepimo skardą).
  4. 4. Tuomet kepame maždaug 30-40 minučių arba tol, kol vištiena iškeps. Perdedame blauzdeles į lėkštę bei uždengiame su folija.
  5. 5. Tada į tą pačią keptuvę, kurioje kepėte blauzdelės. supilame vyną bei vištienos sultinį, išmaišome bei kai užvirs, sudedame smulkiais kubeliais supjaustytus svogūnus. Verdame ant vidutinės ugnies, kol skysčio sumažės maždaug per pusę bei padažas pradės tirštėti.
  6. 6. Po to sudedame dižono bei grūdėtąsias garstyčias, jogurtą ir išmaišome. Viską pagardiname su druska, maltais juodaisiais pipirais bei dar kartelį išmaišome.
  7. 7. Galiausiai patiekiame vištienos blauzdeles su padažu bei savo mėgiamu garnyru. Skanaus!

Janina

Naudingas
(1)
Gavosi skaniai.Ačiū už receptą...
Atsakyti

Atsakinėjama į Komentarą

Beatos tailandietiška sriuba su kokosų pienu
(1)