Sluoksniuotos tešlos pyragas su rūkyta vištiena

2024-10-28 Autorius Karina - prie.puodu

Sluoksniuotos tešlos pyragas su rūkyta vištiena
Sluoksniuotos tešlos pyragas su rūkyta vištiena - greitai paruošiamas, gardus vištienos ir sūrio pyragas patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems. Traški tešla, sultinga vištiena, karamelizuoti svogūnai ir tirpstantis sūris sukuria puikų skonio derinį. Keptas iki auksinės spalvos ir pabarstytas kvapniu baziliku, šis pyragas puikiai tiks tiek pietums, tiek vakarienei ar užkandžiui su draugais.

Redaktorės Vaidos komentaras - gardus, paprastas pyragas, kuris tikrai sužavės visus. Patiekite su mėgstamomis salotomis ar mišraine. Taip pat toks pyragas gali būti tiesiog tobulas priedas prie dubenėlio gardžios sriubos. Gaminkite naudodami mėgstamą sūrį, geriausia tokį kuris gerai lydosi. Papildykite daržovėmis, čia puikiai derėtų pomidoro griežinėliai ir gal netgi marinuoto agurko riekelės (tokiu atveju įdaras iškeptų kiek drėgnesnis).

Ingredientai

    • Sluoksniuota tešla: 1 pakuotė
    • Mocarelos sūris lapeliais: 4 vnt. (arba kitoks sūris)
    • Rūkyta vištienos krūtinėlės filė: ~180 g
    • Mėlynasis svogūnas: 1 vnt.
    • Mocarelos sūris: 1 vnt. (sutarkuotas)
    • Kiaušiniai: 1 vnt.
    • Baziliko prieskoniai: šiek tiek

    Recepto paruošimas

  1. 1. Tešlą atšildyti kambario temperatūroje ant miltais pabarstyto paviršiaus.
  2. 2. Vienoje tešlos pusėje išdėlioti sūrio lapelius ir paskirstyti pjaustytą vištienos filė,
  3. 3. Tuomet išdėlioti smulkintus svogūnus ir gausiai užbarstyti tarkuoto sūrio.
  4. 4. Kita tešlos puse uždengti įdarą ir su šlapia šakute užspausti kraštelius.
  5. 5. Orkaitę įkaitinti iki 200 C temperatūros ir pyragą kepti apie 30 min arba tol kol gražiai paruduos.
  6. 6. Pjaustyti ir skanauti!
Sluoksniuotos tešlos pyragas su rūkyta vištiena
Recepto autorius prie.puodu
Tailandietiška aštri vištienos sriuba
(2)