Šis receptas leidžia išgauti neįtikėtinai sultingą, aromatingą ir gardžią vištieną, kurios oda tampa traški ir skaniai apskrudusi. Aromatingas sviesto, česnako ir žolelių mišinys, įtrintas po vištienos odele, suteikia mėsai nepakartojamą skonį ir kvapą, kuris pripildo namus šiluma ir jaukumu. Patiekalas puikiai tinka tiek kasdieniams šeimos pietums, tiek šventiniam stalui. Paruošimas nėra sudėtingas, tačiau rezultatas pranoksta visus lūkesčius – sultinga, minkšta mėsa su prieskonių ir žolelių aromatu.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje viščiuko galima naudoti kalakutieną, nors tokiu atveju reikės atitinkamai pailginti kepimo laiką.
- Jei neturite sviesto, galite pakeisti jį kokosų aliejumi, nors skonis bus kiek kitoks.
- Česnakus galima pakeisti česnako milteliais (2 arbatiniai šaukšteliai vietoj 3 skiltelių), jei neturite šviežio česnako.
- Žolelių pasirinkimas taip pat labai lankstus – vietoje kalendros, krapų ir petražolių galima naudoti rozmarinus, čiobrelius, baziliką arba mairūną.
- Prieskonių mišinį taip pat galima keisti pagal savo skonį – tiks ir itališki prieskoniai, ir Provanso žolelės, ir paprastas druskos bei pipirų derinys.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Norint, kad višta pavyktų tikrai sultinga, svarbu neperkepta ją – rekomenduojama naudoti mėsos termometrą ir stebėti, kad vidinis vištos temperatūra pasiektų 75°C. Prieš kepimą vištą rekomenduojama išimti iš šaldytuvo bent valandą, kad ji pasiektų kambario temperatūrą – tai užtikrins tolygesnį kepimą. Taip pat svarbu gerai atskirti odos sluoksnį nuo mėsos, kad sviesto mišinys galėtų tolygiai pasiskirstyti. Kepant vištą, pirmąsias 1,5 valandas būtinai uždenkite folija, nes tai padės išlaikyti drėgmę. Paskutinės 30 minučių be folijos leis odai gražiai apskrusti ir tapti traškiai.
Atsakinėjama į Komentarą