Keptuvėje kepti vištienos kukuliai baltame grietinės ir sviesto padaže

Autorius apie receptą

Tokie vištienos kukuliai yra labai paprastas, gardus bei gana pigus maistas. Tuo pačiu greitai paruošiamas. Vieni privalumai. Man pačiai asmeniškai vištienos kukuliai skaniausi būna tuomet, kai į juos įdedu baltos duonos, kurią išmirkau piene. Jie gaunasi minkšti bei purūs.

Grietinės ir sviesto padažo slaptas ingredientas yra sojų padažas. Jis suteiks nuostabu skonį šiam baltajam padažui.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Vištienos faršą galima keisti kalakutienos faršu – jis taip pat švelnus, bet turi daugiau baltymų ir mažiau riebalų.
  • Vietoje baltos duonos galima naudoti pilno grūdo duoną – ji suteiks daugiau skaidulų.
  • Grietinę galima keisti neriebia 10-15% riebumo grietinėle arba graikišku jogurtu.
  • Pieną galima keisti augaliniu pienu (avižų, migdolų) – ypač jei laikotės laktozės netoleravimo dietos.
  • Sojų padažą galima keisti skystais kokosų aminorūgščių padažu – tai mažiau sūrus, bet aromatingas pakaitalas.
  • Šviežius krapus galima keisti šviežiais petražolėmis arba svogūnų laiškais – jie taip pat suteiks šviežumo.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Kad kukuliai būtų itin purūs, duoną reikėtų suminkštinti visiškai – net suspaudus ji turėtų subyrėti tarp pirštų.
  • Naudokite drėgnas rankas formuojant kukulius – taip faršas nelips prie delnų.
  • Jei norite šiek tiek traškesnės tekstūros, kukulius prieš kepimą galima apvolioti džiūvėsėliuose.
  • Padažą visada maišykite intensyviai, kad išvengtumėte gumuliukų – ypač supilant grietinę ir vandenį.
  • Gaminant padažą, sviestą dėkite po truputį – taip jis geriau pasiskirstys ir suteiks tolygesnę tekstūrą.

Ingredientai

    Vištienos kukuliams (15 vnt):
    • vištienos faršas arba smulkinta vištiena: 450 gramų
    • česnakas: 2 skiltelių (susmulkiname)
    • kiaušiniai: 1
    • balta duona: 1 riekės (arba pilno grūdo)
    • pienas: ~4-5 valgomųjų šaukštų
    • džiovintas bazilikas: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska
    • pipirai
    • aliejus (kepimui)
    Baltam padažui:
    • grietinė: 4 valgomųjų šaukštų
    • vanduo: 1,25 stiklinės (galite naudoti ir sultinį)
    • sviestas: 2 valgomųjų šaukštų
    • miltai: 1 valgomojo šaukšto
    • sojų padažas su mažiau druskos: 0,5-1 valgomojo šaukšto (galite naudoti ir įprastą)
    • paprikos: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • pipirai
    • švieži krapai: 1 saujos (susmulkiname)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia nupjauname duonos plutą. Supjaustome smulkiais gabaliukais ir užpilame pienu.
  2. 2. Paliekame pastovėti maždaug 5 minutes, kol duona suminkštėja.
  3. 3. Po to inde sumaišome visus vištienos kukulių ingredientus.
  4. 4. Keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės kaitros.
  5. 5. Drėgnomis rankomis suformuojame norimo dydžio vištienos kukulius ir sudedame juos į keptuvę.
  6. 6. Kepame iš abiejų pusių po maždaug 2-4 minutes, arba kol bus apskrudę. Jie gali būti dar ne pilnai iškepę.
  7. 7. Išimame iš keptuvės ir atidedame.
  8. 8. Keptuvėje ant nedidelės kaitros įkaitiname sviestą. Maišydami mentele arba šluotele, pakepiname miltus, maždaug 30 sekundžių arba kol vos paruduoja.
  9. 9. Tada po truputį, nuolatos maišydami, supilame vandenį ir grietinę. Tai darome, kol jis sutirštėja, nebelieka gumuliukų. Maždaug 5 minutes. Padažą užkaičiame.
  10. 10. Po to sumažiname kaitrą iki mažos. Įpilame sojų padažo, įdedame vieną šaukštą sviesto, pipirų, paprikos ir išmaišome.
  11. 11. Sudedame vištienos kukulius ir dar patroškiname maždaug 5-6 minutes.
  12. 12. Suberiame krapus, patiekiame su savo mėgstamu garnyru ir skanaujame! :)

Atsiliepimai

Greta

Neblogai visai gavosi aišku galėjo būti ir skaniau, realiai manyčiau, jog 1 riekelės batono tikrai per mažai, o dar buvo daryta ant 400 g faršo, o ne 450 g kaip kad parašyta. Sakyčiau , jog gal visai būtų buvę jau gerai formavęsi kukuliukai jeigu tarp viso mišinio būtų buvusios kokios 3 riekelės batono 😋
Atsakyti
Kepta višta ant stiklainio
(4)
Jamaikietiška Jerk vištiena su papajų čatniu ir kokosiniais basmati ryžiais
(3)
Lietinių blynų tortas su vištiena ir pievagrybiais
(1)