Autorius apie receptą
Tokie vištienos kukuliai yra labai paprastas, gardus bei gana pigus maistas. Tuo pačiu greitai paruošiamas. Vieni privalumai. Man pačiai asmeniškai vištienos kukuliai skaniausi būna tuomet, kai į juos įdedu baltos duonos, kurią išmirkau piene. Jie gaunasi minkšti bei purūs.
Grietinės ir sviesto padažo slaptas ingredientas yra sojų padažas. Jis suteiks nuostabu skonį šiam baltajam padažui.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vištienos faršą galima keisti kalakutienos faršu – jis taip pat švelnus, bet turi daugiau baltymų ir mažiau riebalų.
- Vietoje baltos duonos galima naudoti pilno grūdo duoną – ji suteiks daugiau skaidulų.
- Grietinę galima keisti neriebia 10-15% riebumo grietinėle arba graikišku jogurtu.
- Pieną galima keisti augaliniu pienu (avižų, migdolų) – ypač jei laikotės laktozės netoleravimo dietos.
- Sojų padažą galima keisti skystais kokosų aminorūgščių padažu – tai mažiau sūrus, bet aromatingas pakaitalas.
- Šviežius krapus galima keisti šviežiais petražolėmis arba svogūnų laiškais – jie taip pat suteiks šviežumo.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Kad kukuliai būtų itin purūs, duoną reikėtų suminkštinti visiškai – net suspaudus ji turėtų subyrėti tarp pirštų.
- Naudokite drėgnas rankas formuojant kukulius – taip faršas nelips prie delnų.
- Jei norite šiek tiek traškesnės tekstūros, kukulius prieš kepimą galima apvolioti džiūvėsėliuose.
- Padažą visada maišykite intensyviai, kad išvengtumėte gumuliukų – ypač supilant grietinę ir vandenį.
- Gaminant padažą, sviestą dėkite po truputį – taip jis geriau pasiskirstys ir suteiks tolygesnę tekstūrą.
Atsiliepimai
Greta
Atsakyti