Kugelis su vištienos blauzdelėmis

2024-11-01 Autorius Raudona virtuvė

Kugelis su vištienos blauzdelėmis
Kugelis su vištienos blauzdelėmis tai puikus pasirinkimas ieškantiems sotaus ir gardaus patiekalo, kurio paruošimas reikalauja minimalių pastangų. Tarkuotų bulvių sluoksnis, pagardintas druska ir pipirais, tampa puikiu pagrindu sultingoms vištienos blauzdelėms, kurios, apibarstytos prieskoniais, kepa orkaitėje, kol įgauna auksinį atspalvį ir traškią plutelę. Vištiena, lėtai kepdama ant bulvių pagrindo, išlieka minkšta ir aromatinga, o bulvės įgauna išskirtinį skonį, sugerdamos vištienos sultis.

Autorės komentaras - visa recepto paslaptis - vištienos riebaliukas kepdamas susigers į bulves - viskas kartu iškeps, o vištiena tiesiog nersis nuo kaulo ir nebus sausa, o vištienos viršus skaniai apskrus. Taip pat nereikia pilti papildomai riebalų ar dar maišyti kitų ingredientų į bulvių tarkę.

Taip galite kepti kulšeles, sparnelius, petukai ar ketvirčius. Nerekomenduoju naudoti krūtinėlę (neužteks riebumo iš mėsos).

Ingredientai

    • Bulvės: 2 kg
    • Vištienos blauzdelės: 16 vnt.
    • Prieskoniai vištienai: 3 arb. š.
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Bulvės nuskusti ir sutarkuoti bulvių tarkavimo mašina.
  2. 2. Bulvių tarkius pagardinti druska ir pipirais. Gerai išmaišyti.
  3. 3. Vištienos blauzdeles sudėti į didelį dubenį ir apiberti prieskoniais. Labai gerai išmaišyti, kad visos kulšelės pasidengtų prieskoniais.
  4. 4. Bulvių tarkius supilti į didelę skardą ir ant jų išdėlioti prieskoniuotas blauzdeles.
  5. 5. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros ir dėti kepti viską apie 60-90 min.
  6. 6. Patiekti ir skanauti!
Kugelis su vištienos blauzdelėmis
Bulviniai lizdeliai su lašiša
(3)
Piemenėlių pyragas su malta mėsa
(7)