Nors gali pasirodyti, kad tai visiems pažįstamas kugelis, bet galiu pasakyti, kad tikrai ne, čia šis tas daug geresnio! Darbo vienam gaminant nemažai, bet dviese tai tikras malonumas. Išmėginkite!
2. Su burokine tarka sutarkuojame bulves. Nepamirštame jas pabarstyti trupučiu druskos. Rekomenduoju nepersūdyti.
3. Jei dirbate dviese, tuo metu kitas žmogus gali apkepinti faršą: į keptuvę sudedame mėsą, mažais gabaliukais supjaustytą česnaką, daug daug visokių prieskonių ir palaukiame kol mėsa daugmaž išsitroškins.
4. Tuomet skardą patepame trupučiu aliejaus, ir į ją įdedame sluoksnį tarkuotų bulvių. Ant bulvių dedame sluoksnį pakepinto faršo. Ir vėl dedame bulves, vėl dedame faršą... (rekomenduoju imti kuo mažesnę skardą, nes kuo daugiau sluoksnių - tuo skaniau). Viršutinis sluoksnis privalo būti mėsos!
5. Gaminame padažą: Dubenėlyje sumaišykite viską ką turime, tai yra kečupą, majonezą, grietinę, mamos mišrainę, galite pripjaustyti paprikų (jeigu mėgstate), nepamirštame visokių prieskonių.
6. Padažą tolygiai paskirstome ant faršo sluoksnio.
7. Sutarkuojame sūrį, juo padengiame padažo sluoksnį. Kai jis išsilydys, susidarys be galo gardi plutelė.
8. Šaukite į orkaitę ir kepkite vidutiniškai 50 minučių 120 laipsnių temperatūroje. O jeigu tiksliau - pasmeikite su šakute bulves ir paragaujame: jeigu minkštos, galima apkepą imti lauk ir vaišinti namiškius.
9. Patiekiame ir skanaujame!
Vytautas
Geras receptas. Galima dar įdėti truputį šalto rūkymo šoninės kepinant faršą. 👌
Atsakyti
Angelė
AŠ VIETOJE ALIEJAUS NAUDOJU KIAULIŲ TAUKUS. O MAJONEZO - NENAUDOJU VISAI😊
Atsakyti
Danutė
O siaubas.. Negaleciau su taukais valgyt. brrrr.
Nijole
Zuikio pasakos!Is triju bulviu tiek sluoksniu nepridarysi.As gyvenu viena
Atsakyti
Zofija
Nijole, tada imkite labai mažą stiklinį indą kepimui arba čenakinę. Aišku, čia parodyta skardutė, kokiem 8 asmenim.
Nijolė
Per smulkia tarka ,bulvių apkepas skanesnis ir dar su pakepintais svogunais.
Atsakyti
Edita
Tik vieno nesupratau, kokia mamos mišrainė "balta tradicinė, burokėlių, kopūstų, ar dar kažkokia"??????? 🤔🤔🤔🤔🤔🤔
Atsakyti
O kas darėte viską maišėte, padažui? Kečupą, majonezą, grietinę?
Atsakyti
Anijolė
Paruošimas atrodo greitas, būtinai pabandysiu.
Atsakyti
Gintaras Aurimas Vizgirda
20 metu toki "stebukla" gaminu ir,nieko,gyvas
Atsakyti
RitA
120 laipsnių temperatūra? Ir 50 min.? O dar sluoksnių kuo daugiau? Nesuprantu? Ar iškeps?
Atsakyti
undefined
Nesuprantu kam kepinti mėsa jei patiekalas kepa beveik val, jis iškeps ir bus dar skaniau!
Atsakyti
Kris
Apkepinti todėl kad mėsa būtu biri ,.
Violeta
Gaminome mano šeimai visai nepatiko, iškeptas kugelis visai neatrodė pagamintas pagal seną receptą. Kažkiokia tai makalynė ,o mėsa atsiskyrė nuo bulvių tarkės. Skaniausias tai iš spirgučių ,kuriuos gauni lydant kiaulės papilvę dar dedi nemažą kiekį kepintų svogūnų ir tarkuotomis bulvėmis ne burokėliams skirta tarka, bet bulvei. Bet spirgučiai turi būtinai pagaminti iš namuose augintos kiaulės mėsos. Porcija plius grietinė tikras skanumynas.
Atsakyti
Vytautas
Atsakyti
Angelė
Atsakyti
Danutė
Nijole
Atsakyti
Zofija
Nijolė
Atsakyti
Edita
Atsakyti
pensininke
undefined
Atsakyti
Kla
Atsakyti
Anijolė
Atsakyti
Gintaras Aurimas Vizgirda
Atsakyti
RitA
Atsakyti
undefined
Atsakyti
Kris
Violeta
Atsakyti
silvija
Atsakyti
Sefas
Atsakyti
WorldRecipes.lt komanda
Dalia
Atsakyti