Tarkuotų bulvių apkepas su faršu ir sūriu

2023-08-13 Autorius oSkanu.lt

Tarkuotų bulvių apkepas su faršu ir sūriu
Nors gali pasirodyti, kad tai visiems pažįstamas kugelis, bet galiu pasakyti, kad tikrai ne, čia šis tas daug geresnio! Darbo vienam gaminant nemažai, bet dviese tai tikras malonumas. Išmėginkite!

Beje, neseniai rodžiau dar porą bulvių apkepų receptų, kurie mano šeimai be galo patiko:
- sluoksniuotas bulvių apkepas su faršu, morkomis, grietinėle ir sūriu;
- prancūziškas pjaustytų bulvių apkepas;

Nieko nelaukiam ir imamės gamybos! ;)

Ingredientai

    • bulvės (vienam žmogui skaičiuojame 2-3 bulves)
    • faršas (atitinkamas kiekis bulvėms)
    • sūris
    • česnakas
    • įvairūs prieskoniai
    • druska
    • pipirai
    Pasirinktinai:

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių nusiskutame bulves.
  2. nuskustos bulvės
  3. 2. Su burokine tarka sutarkuojame bulves. Nepamirštame jas pabarstyti trupučiu druskos. Rekomenduoju nepersūdyti.
  4. 3. Jei dirbate dviese, tuo metu kitas žmogus gali apkepinti faršą: į keptuvę sudedame mėsą, mažais gabaliukais supjaustytą česnaką, daug daug visokių prieskonių ir palaukiame kol mėsa daugmaž išsitroškins.
  5. 4. Tuomet skardą patepame trupučiu aliejaus, ir į ją įdedame sluoksnį tarkuotų bulvių. Ant bulvių dedame sluoksnį pakepinto faršo. Ir vėl dedame bulves, vėl dedame faršą... (rekomenduoju imti kuo mažesnę skardą, nes kuo daugiau sluoksnių - tuo skaniau). Viršutinis sluoksnis privalo būti mėsos!
  6. 5. Gaminame padažą: Dubenėlyje sumaišykite viską ką turime, tai yra kečupą, majonezą, grietinę, mamos mišrainę, galite pripjaustyti paprikų (jeigu mėgstate), nepamirštame visokių prieskonių.
  7. 6. Padažą tolygiai paskirstome ant faršo sluoksnio.
  8. 7. Sutarkuojame sūrį, juo padengiame padažo sluoksnį. Kai jis išsilydys, susidarys be galo gardi plutelė.
  9. bulvių apkepas su faršu prieš kepimą
  10. 8. Šaukite į orkaitę ir kepkite vidutiniškai 50 minučių 120 laipsnių temperatūroje. O jeigu tiksliau - pasmeikite su šakute bulves ir paragaujame: jeigu minkštos, galima apkepą imti lauk ir vaišinti namiškius.
  11. 9. Patiekiame ir skanaujame!

Vytautas

Geras receptas. Galima dar įdėti truputį šalto rūkymo šoninės kepinant faršą. 👌
Atsakyti

Angelė

AŠ VIETOJE ALIEJAUS NAUDOJU KIAULIŲ TAUKUS. O MAJONEZO - NENAUDOJU VISAI😊
Atsakyti

Danutė

O siaubas.. Negaleciau su taukais valgyt. brrrr.

Nijole

Zuikio pasakos!Is triju bulviu tiek sluoksniu nepridarysi.As gyvenu viena
Atsakyti

Zofija

Nijole, tada imkite labai mažą stiklinį indą kepimui arba čenakinę. Aišku, čia parodyta skardutė, kokiem 8 asmenim.

Nijolė

Per smulkia tarka ,bulvių apkepas skanesnis ir dar su pakepintais svogunais.
Atsakyti

Edita

Tik vieno nesupratau, kokia mamos mišrainė "balta tradicinė, burokėlių, kopūstų, ar dar kažkokia"??????? 🤔🤔🤔🤔🤔🤔
Atsakyti

pensininke

darzoviu

undefined

Reikės pagaminti, ačiū
Atsakyti

Kla

O kas darėte viską maišėte, padažui? Kečupą, majonezą, grietinę?
Atsakyti

Anijolė

Paruošimas atrodo greitas, būtinai pabandysiu.
Atsakyti

Gintaras Aurimas Vizgirda

20 metu toki "stebukla" gaminu ir,nieko,gyvas
Atsakyti

RitA

120 laipsnių temperatūra? Ir 50 min.? O dar sluoksnių kuo daugiau? Nesuprantu? Ar iškeps?
Atsakyti

undefined

Nesuprantu kam kepinti mėsa jei patiekalas kepa beveik val, jis iškeps ir bus dar skaniau!
Atsakyti

Kris

Apkepinti todėl kad mėsa būtu biri ,.

Violeta

Gaminome mano šeimai visai nepatiko, iškeptas kugelis visai neatrodė pagamintas pagal seną receptą. Kažkiokia tai makalynė ,o mėsa atsiskyrė nuo bulvių tarkės. Skaniausias tai iš spirgučių ,kuriuos gauni lydant kiaulės papilvę dar dedi nemažą kiekį kepintų svogūnų ir tarkuotomis bulvėmis ne burokėliams skirta tarka, bet bulvei. Bet spirgučiai turi būtinai pagaminti iš namuose augintos kiaulės mėsos. Porcija plius grietinė tikras skanumynas.
Atsakyti

silvija

o sūris nesudega per tiek laiko?
Atsakyti

Sefas

Tai kiek čia faršo išeina 2-3 bulvėms?
Atsakyti

WorldRecipes.lt komanda

Galite skaičiuoti apie ~150-200 gramų ;)

Dalia

Gal 180 laipsnių temperatūroje kepti?
Atsakyti