Sluoksniuotas bulvių apkepas su faršu, morkomis, grietinėle ir sūriu

2024-02-18 Autorius oSkanu.lt

Sluoksniuotas bulvių apkepas su faršu, morkomis, grietinėle ir sūriu
Kai norisi sočiai pamaitinti savo šeimą, aš renkuosi šį nuostabų bulvių apkepą su faršu, grietinėle ir sūriu. Man asmeniškai labai patinka, kad ingredientai visiškai paprasti, o pagaminimas nėra sunkus (sunkiausią darbo dalį atlieka orkaitė). Jeigu esate bulvinių patiekalų mėgėjas, tai tiesiog privalote išmėginti, nes skonis gaunasi nuostabus. :)

Beje, neseniai rodžiau ir vieną patiekalą iš pasaulio virtuvės - prancūzišką pjaustytų bulvių apkepą, kuris pavyko taip pat be galo skaniai. Jis taip pat yra vertas Jūsų dėmesio!

Ingredientai

    • faršas: 500 gramų (naudotas kiaulienos faršas)
    • bulvės: 4-5 (didelės)
    • morkos: 1
    • svogūnai: 1
    • mėsos prieskoniai
    • 12% riebumo grietinėlė: 200 gramų
    • bulvių krakmolas: 1 valgomojo šaukšto (arba miltai)
    • fermentinis sūris: 150 gramų
    • aliejus (indo patepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių faršą apkepinkite su prieskoniais keptuvėje, sutarkuokite morką, smulkiai supjaustykite svogūną bei troškinkite kartu su faršu.
  2. 2. Tuomet nuskuskite bulves.
  3. skutamos bulvės
  4. 3. Bulves supjaustykite ganėtinai plonais griežinėliais.
  5. 4. Imkite karščiui atsparų indą, patepkite jį aliejumi, klokite pusę bulvių, kad uždengtų kepimo indo dugną, po to ant viršaus dėkite faršą ir vėl sluoksnis bulvių.
  6. 5. Grietinėlę išmaišykite su miltais, užpilkite ant bulvių, kad daug maž vienodai pasiskirstytų apkepe.
  7. 6. Tada kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių.
  8. 7. Paskui ištraukite užberkite sūrio bei dar pakepkite apie 10 minučių.
  9. 8. Patiekite ir skanaukite!

Janina

Naudingas
(51)
Aš dar dedu griežinėliais (vieną eilę) supjaustytus pomidorus.
Atsakyti

Adelė

Naudingas
(62)
Skanumėlis👍☺
Atsakyti

Rasa

Naudingas
(108)
Nesuprantu, kepu jau virš valandos o bulves vis dar kietos, nors ir folija buvau apdengus ir bulves labai plonai supjaustytos. Kodel taip ??
Atsakyti

Jurgita

Naudingas
(19)
Aš 10 minučių apverdu ir tada dedu

undefined

Naudingas
(11)
Tarkuoti per burokinę tarką ir gaunasi. Labai skaniai.

variantas

Naudingas
(24)
As vietoj grietines sumaisau pamidoru padaza su majonezu (bsk vandens) ir uzpilu viska
Atsakyti

Nepatenkinta

Naudingas
(49)
Jau 1h 20min kepu, bulvės vis dar kietos, tikriausiai iki ryto reikės kepti, kad iškeptų. NEREKOMENDUOJU.
Atsakyti

Taigi

Naudingas
(25)
Źalias Bulves sutarkuokite su burokine tarka , tai geriau iškeps...

undefined

Naudingas
(7)
Bulvių rūšis paprasčiausiai netinkamos kepimui orkaitėje, viskas čia gaunasi gerai, keletą kartų ir man taip buvo,

Patenkinta

Naudingas
(6)
Tikriausiai cielas bulvės dėjote, tai jo kepsite visą naktelę 😃

Laura

Naudingas
(8)
Arba orkaite kaltinkit

Valdas Valdas

Naudingas
(3)
Reikia gerai įkaitintoje orkaitėje, ne prie 60 temperūs.

Vilija

Naudingas
(0)
Bulvių rūšis ko gero nekrakmolingų bulvių. Bulvės kietokos ir liks (nebirios), bet manau jos iškepę.

Dalia Vitkiene

Naudingas
(26)
Superinis apkepas jau kelinta karta kartoju. Šeima įvertino labai gerai. viskas gavosi nuostabiai
Atsakyti

Rima

Naudingas
(9)
Puikus patiekalas, viskas iškepė pagal laiką, galima improvizuoti, super
Atsakyti

Virginija

Naudingas
(9)
Visada dedu virsutini sluoksni mesos, ir viskas iskepa super.
Atsakyti

Gintaras Aurimas Vizgirda

Naudingas
(25)
Kokius 15 metų, šitaip kepu. Skanu.
Atsakyti

Dalia

Naudingas
(6)
Nuostabus apkepas, mano šeimai labai patiko, kepu jau kelintą kartą... Va ir dabar įdėjau į orkaitę. Liuks tikrai greitai ir visa šeima soti...
Atsakyti

Rasana

Naudingas
(14)
As ir apverdu, nes ilgai kepa ir elektrą naudoju be reikalo, dabar labai pigi😁 o taip daug patiekalų dariau, patiko ir skanu .
Atsakyti

Naudingas
(3)
O orkaitę ar įjungėt?
Atsakyti

Deimantė

Naudingas
(0)
Taip, labai skanus apkepas, galima įsidėti ko dar turit, ar pievagrybių, ar baklažanų. Bulves kartais truputį apkepu, tai dar skaniau :)
Atsakyti

Atsakinėjama į Komentarą

Bulvių pica su sūdyta lašiša
(1)
Piemenėlių pyragas su malta mėsa
(7)